Specnaz napisao: 11 Mar 2025, 14:21
Možda ako imaš neko konkretno pitanje da ti odgovorim, možda će ti tako biti lakše.
Da li je tvoj FL My 2025 model? Da li je sirena i dalje slaba na tom novom Kamiq?
Na mom bivšem Kamiq 2022 god. tuga jedna, čini mi se da je u Yugu glasnija. Čisto kao da je ima. Ako ti je neko zagradio prolaz/garažu i ušao negde u zgradu nema šanse da te čuje ako sviraš, jadan i bespomoćan osećaj kada treba sirena.
Sirena i nemanje auto holda na DSG su mi jedino kvarili utisak na Kamiq. Auto hold sam video da nema kada sam kupovao i da nije postojao sa tim jer ima ručnu palicu (ružno da ručna nije na dugme), znači ne postoji i ne može se ugraditi u Kamiq ako ima palicu za ručnu, sa tim sam se pomirio, verujem da je tako sada i sa novim modelom (teško se pomiriš, Golf 7 od 10.000e ima autohold iz 2016 god. i star 9 godina, a duplo skuplji auto nema). Slaba sirena je baš razočarenje, u poređenju sa Golfom kao da dete svirne u trubicu, u poređenju sa Kodiaq je još veća razlika, tu je tek par puta jača na Kodiaq, neću da poredim Kamiq/Kodiaq materijale i druge stvari jer su cenovno daleko, ali nešto za bezbednost tu ne bi trebalo da se štedi na Kamiq. Bitna je sirena, baš kada budeš hteo nekog da upozoriš zvučno neće te čuti i eto belaja, a sad pešaci nose slušačice i muzika im gruva, vozači odvrnu muziku u autu, teško sa onom trubicom da te neko čuje. Ispravna je bila, takva je bila i na drugom kojem sam poredio, u servisu su mi rekli da je ispravna a auto je bio u garanciji. Manja zamerka ide na parking senore, preosetljivi su, pište i kada ima dosta mesta, zaglupe se pa se onda vrate u normlau, ali video sam da je tako i na drugim Škodama, mada kakvi su na nekim drugim vozilima ovde su još i odlični. Ostalo je odlično za taj cenovni rang, čak i da poredim sa polovnim vozilima u toj cenovnoj klasi bolje uzeti povišen auto koji je udobniji i mlađi, Kamiq se lako vozi u gradu (da ima autohold reko bih i sa uživanjem, tako dobro stoji i upravljiv je), sa te strane preporuke, ima asistencije za kočenje i praćenje linije koje odlično rade i mnogo znače, ima i kočenje kada idete u rikverc da ne udarte u zid što isto mnogo znači (džabe i kamera i snezori što sam iamo kada si umoran u 3 ujutru, da ne zakoči sam udario bi). Praćenje bele linije, jednom se aktivira i uvek je aktivno, funkcioniše i u gradu već od 60km/h, automatski uhvati i mnogo znači, ne da da pređeš iz svoje trake i volan vibrira ako dodirneš liniju (ko čačka telefon dok vozi zlata vredno), treba se dati pokazivač pravca za menjanje trake ili skretanje.
Ne znam da li Suziki ima ove asistencije za kočenje naprd i nazad, praćenje bele linije i kako funkcioniše, bilo bi zanimljivo da neko ko ima uporedi, ako ih ima.
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.