Originalna, što je najvažnije. Moj poznanik ih je koristio na BMW-u dugo vremena bez ikakvih problema.shandu90 napisao: 11 Mar 2025, 23:18 Kakva su IGAT ulja? Jutros izvadio sipku da proverim i vidim na pola je pa kontao malo da dolijem. To sam ulje video na racunu od servisa, prvi put cujem za to.
Motorna ulja
Re: Motorna ulja
Koristio sam 4 puta/servisa u A6 2.0 TFSI 09- Nisam nista losije niti bolje primjetio. Pre sam koristio Castrol EDGE.rage_man napisao: 09 Mar 2025, 20:34 Kakvi vam je misljenje o Fuchs uljima?
Sent from my SM-G990B2 using Tapatalk
Uzeo 20l kanister sa ebay.de za 100€
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Sad sam trazio po netu da kupim litarsku bocu, jako slaba ponuda i to samo ona veca kantica od 5 lit. Nadam se da nece sipati majstor neko drugo sledeci put, da mi ne ostaje bezveze.zarekg napisao:Originalna, što je najvažnije. Moj poznanik ih je koristio na BMW-u dugo vremena bez ikakvih problema.shandu90 napisao: 11 Mar 2025, 23:18 Kakva su IGAT ulja? Jutros izvadio sipku da proverim i vidim na pola je pa kontao malo da dolijem. To sam ulje video na racunu od servisa, prvi put cujem za to.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ako se dobro sećam, prodavao ih je Euro07. Ali mislim da se sa njima nešto dogodilo, ne rade...?
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Provericu, vidim da ih ima i u Veterniku 

Људи, једни питањце јел нормално да ми после 4.700 километара од промене уља ( Wolf 5w40) излази жута лампица да је на резерви? Кад је хладан, на мерењу показује максимум, а кад се измери после 2-3мин рада показује да је мало изнад минимума? Опел Астра Z16XER је мотор? Нешто ми је ту сумњиво да тако брзо дође до резерве, иначе ово је показао у току вожње на аутопуту.
Mižda je filter ulja loš ili zapušen. Aki idemo nekim logikom.
Kad se ohladi i ulje spusti u karter, onda je na Max, kad radi motor, moguće da sporije ide kroz filter i onda pokazuje nižu vrednost.
Sent from my SM-S926B using Tapatalk
Kad se ohladi i ulje spusti u karter, onda je na Max, kad radi motor, moguće da sporije ide kroz filter i onda pokazuje nižu vrednost.
Sent from my SM-S926B using Tapatalk
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Filter ulja ima bypass ventil, ako je filter zapusen prolazi ulje direktno. Probaj da naspes ulja pa proveri da li ce ugasiti lampicu. Ako ne ugasi mogu ce da gubi pritisak drugde, na lezajevima na primer.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Ne radi se ovde o pritisku. On na vrućem motoru ima ulje jedva iznad minimuma. Nije baš normalno da od hladnog do vrućeg motora razlika bude od max do min na šipci.
Bude trećina kad se ulje ohladi, ako je napolju malo hladnije, pošto se skupi. Vruće na ugašen motor, ako mu date par minuta do merenja će da pokaže najviši nivo.
Odmah posle gašenja motora je normalno da pokaže niže.
Odmah posle gašenja motora je normalno da pokaže niže.
Управо тако. Допунио сам уље и то у размери око 250мл и сада не гори лампица, а у међувремену сам прошао око 300км.zarekg napisao: 26 Mar 2025, 19:36 Ne radi se ovde o pritisku. On na vrućem motoru ima ulje jedva iznad minimuma. Nije baš normalno da od hladnog do vrućeg motora razlika bude od max do min na šipci.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ako je motor radio 3 minuta od hladnog starta ulje je skoro pa na istoj temperaturi kao kad je hladan. Kad tako meris temperatura ulja nece puno uticati na izmereni nivo na sipci. Verovatno nije na servisu napunjen na maks, pa je potrosio nesto ulja, tek da je pao nivo do signala za upozorenje.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Pozdrav svima, vozim VolvaXC60, 2015 godiste, 133kw-181 KS, D4 motor je u pitanju i trebala bi mi pomoc koje ulje da sipam u njega tj znam da "fabricki" ide 0w-20 ali njega mi bas trosi nakon 4000-5000 od malog servisa. na svakih 700-1000km mi trazi 1/2l. Moje pitanje je, da li smem da probam sa 5w-30 i ako sme koje preporucujete? Do sad sam sipao Castro Edge Proffesional. Hvala unapred, Milos.
Prvo i najglavnije pitanje je da li si siguran da je to ulje orignal? Šta se sve dešavalo sa Castrolom zadnjih godina, ko ga je sve "uvozio"... ja bih ga koristio samo da podmazujem šarke na vratima
.
Ako i malo sumnjaš, pređi na bilo koje drugo po sepecifikaciji samo da znaš da je original. A i ako ne sumnjaš, ja bih probao neko drugo jer tog ulja motor potroši previše u svakom slučaju.

Ako i malo sumnjaš, pređi na bilo koje drugo po sepecifikaciji samo da znaš da je original. A i ako ne sumnjaš, ja bih probao neko drugo jer tog ulja motor potroši previše u svakom slučaju.
Pojma nemam dal je orginal, nikad se iskreno do sad nisam zamarao sa takvim stvarima ali nisam pametan. Svakako bih uzeo neku drugu marku ulja, samo ne znam u kojoj gradaciji.