Akumulatori
Re: Akumulatori
Koji akumulator kupiti za kia proceed 1,6gdi 2014 LX oprema nista posebno
Ne secam se koji je bio originalni
Sada koristim Varta akumulator 12V 44Ah 440A blue dynamic desno+nisam zadovoljan
Uzeo bih jaci,nemam start stop, koju jacinu i brend preporucujete ,nekako naginjem ka Exide ali otvoren sam za predloge
Ne secam se koji je bio originalni
Sada koristim Varta akumulator 12V 44Ah 440A blue dynamic desno+nisam zadovoljan
Uzeo bih jaci,nemam start stop, koju jacinu i brend preporucujete ,nekako naginjem ka Exide ali otvoren sam za predloge
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Uzmi po specifikaciji, brend na zalost je sve manje bitan, traje koliko je garancija. Andreja cesto ima neke akcije.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Samo ako je ekoloski.

Kolko si ga platio?
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Akumulatori
220€ sa nekim manjim popustom na nemačkom Amazonu, plus još 76€ za odgovarajući punjač od 20A. Ovaj je inače nešto manjih dimenzija (tzv. “Group 24”) i ima i bluetooth. Težak je mrvicu ispod 10 kg. Ima 5 godina garancije.
Inače, baš su im pale cene, pre jedno 3-4 godine litijumska baterija tog kapaciteta se plaćala 1000-1.400 evra.
Kupio sam inače dva komada da ih mogu po potrebi i povezati da bih dobio 24V.
Inače, baš su im pale cene, pre jedno 3-4 godine litijumska baterija tog kapaciteta se plaćala 1000-1.400 evra.
Kupio sam inače dva komada da ih mogu po potrebi i povezati da bih dobio 24V.
Ma da, ja sam zaludjenik za te stvari. Sada ti samo jos fali neki prenosni slolarni panel od 100w sa litijumskim adapterom da budes kompletan 

- Saša
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Meni solarni panel ne igra ulogu jer te baterije koristim za pogon troling motora za čamac (i napajanje sonara) odnosno baterije punim na mreži. Počeo sam inače sa običnim starter akumulatorima pre nekih 15-20 godina, pa prešao na AGM-ove koje sam koristio dugi niz godina i evo sada konačno su pale cene litijum-jonskim baterijama na neki da kažem normalan nivo (da ne moraš prodati bubreg da ih kupiš
) tako da će korišćenje biti puno bolje i lakše. Za poređenje, AGM od 100-110 Ah ima oko 34-36 kila a ovaj od 100 Ah samo 10 kg (plus ima mnogo više struje u sebi i više nego duplo brže se puni), pa vi vidite... 

- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
A i ekoloski. 

- Saša
Biće ovo sigurno jako interesantno za upotrebu. Aplikacija u telefonu koja komunicira preko Bluetootha 5.0 sa BMS-om u bateriji je fenomenalna stvar. Vide se svi parametri u realnom vremenu, od napunjenosti, preko stanja ćelija, temperature, snage, amperaže... do stanja BMS-a i balansiranosti ćelija. I pritom možeš pratiti odjednom više baterija. Fenomenalno.
- Saša
Motorni pogon čamaca. Možeš samo da veslaš. Tako ti je na puno voda u Vojvodini koje su kao pod nekim režimom zaštite (specijalni rezervati prirode i slično).