Škoda kamiq vs Suzuki s-cross
Re: Škoda kamiq vs Suzuki s-cross
Na to sam mislio, na hill holding. Stoji uključen kada kreces ili si na leru..
Sent from my SM-S906B using Tapatalk
Sent from my SM-S906B using Tapatalk
- mironiko
- Pridružio se: 05 Jan 2017, 10:46
- Garaža: Subaru Forester e-Boxer Basic 2024. + Škoda Fabia 1.2 HTP 2004.
- Kontakt:
S-Cross ima ručnu sa palicom i ipak ima Hill Hold.
Sent from my Pixel 8 using Tapatalk
Astra >> Lambo
- AleksandarAca
- Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
- Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance
Hill holder i auto hold su razlicite stvari, napravih i ja gresku. Hill holder zadrzava auto na uzbrdici par sekundi dok auto hold drzi auto uvek zaustavljen, dok se ne stisne gas.
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Isto i Tucson. Taj sistem ne koristi ručnu, nego zadrži pritisak ulja u kočionom sistemu i posle puštanja nožne kočnice. Takođe, može se na školski način polaziti pod ručnom jer čim se podigne ručna, taj sistem se deaktivira i otpušta nožnu kočnicu.mironiko napisao: 14 Mar 2025, 12:01 S-Cross ima ručnu sa palicom i ipak ima Hill Hold.
Ovo nisam znao. Da bi zadrzao pritisak ulja, mora da ima bilo kakav mehanicki podstrek za to, kako on razlikuje kada zadrzava pritisak i aktivira hill holder od recimo obicnog kocenja (kocis recimo sa 80kmh na 20, ali ne želiš da se zaustavis, već nastavljas voznju)?
Имам једно потпитање...
Pa ABS pumpa bas to radi…
To shvatam, nego kažem, nejasno mi je kako razlikuje "puštanje pedale da bi se krenulo" i "puštanje pedale da bi se nastavila vožnja ".
Имам једно потпитање...
I ja sam naprvio lapsus, naime SCross poseduje HillHold, a ne AutoHold. Dodao bih samo da je opremljen i nadzorom mrtvog ugla koji u retrovizoru indikuje na auto u mrtvom uglu, a i korisno je prilikom isparkiravanja u rikverc jer javlja prolazak auta, bicikliste, pešaka...(signalizira i zvučno i strelicom na ekranu).
Upravo tako, razlika je velika.AleksandarAca napisao: 14 Mar 2025, 13:24 Hill holder i auto hold su razlicite stvari, napravih i ja gresku. Hill holder zadrzava auto na uzbrdici par sekundi dok auto hold drzi auto uvek zaustavljen, dok se ne stisne gas.
Hill holder ne drži auto na ravnom tj. na semaforu ili kada stojite u koloni u gužvi i ide mic po mic. To je u BG robija, stotine semafora, ujutru u gužvi i popodne kada ideš/vraćaš sa posla, auto hold znači zlata, to će te videti kada sami budete vozili takav auto, posle nema šanse da kupite automatik bez auto holda. Navikao sam se na Kamiq da držim kočnicu dok sam ga vozio posle par dana (pre toga pakao, puštam stalno kočnicu i stalno auto kreće nekog da udarim), navika - odvika to je tačno, stvarno bi bilo lepše da ga ima, ali kada sam promenio Kamiq za auto koji ima auto hold (nije to bio razlog zamene Kamiq, bio sam zadovoljan autom, dobio sam dobru ponudu da ga prodam i samo zato je otišao) trebalo mi je 2 minuta ako i toliko da se naviknem opet na auto hold.
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Uzima u obzir u kojoj je brzini menjač, koji je nagib i da li si počeo da puštaš kvačilo.elMaestro napisao: 14 Mar 2025, 19:56 To shvatam, nego kažem, nejasno mi je kako razlikuje "puštanje pedale da bi se krenulo" i "puštanje pedale da bi se nastavila vožnja ".
Kod Tucsona ako si na uzbrdici i menjač u prvoj, zadržaće kočnicu. Takođe ako si na nizbrdici i ubaciš u rikverc. Onog trenutka kad kvačilo počne da "hvata" on baš u tom trenutku pušta kočnicu i ne vraća se niz nagib ni malo. Tu su ga uštelovali baš kako treba.
To je onda stvarno super i generalno gledano, dosta je ozbiljnije uštelovati da radi kako treba nego sa el. ručnom gde je sve na on-off.
Имам једно потпитање...
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Da li je odlučeno ovde nešto ili se odustalo?kopmania napisao: 07 Mar 2025, 11:57 Ja bih zamolio ako može neko da mi napiše plus i minus za baš ova dva modala.
Kamiq - DSG 1.0 TSI sa ful opremom
S- cross automatik 1,4 mild hibrid
Kamiq mi se vizuelno više svidja.
Kamiq mi izgleda luksuznije unutra
s-cross mi se više svidja jer je viši, ima izgled SUV-a
Ima malo veći gepek
mild hibrid je i malo jači motor, deluje mi da je malo bolji za putovanja, jači je
Da li bi neko mogao reći, tipa, pa de- - l si, uzmi to i to, ne razmišljaj uopšte o ovome... i slično![]()
Cena je 21.000 za kamiq, 24500 za suzuki.
Video sam da u suzuki nema CVT menjač, već klasični menjač što mi je odma plus. Ali svakako i DSG je dobra opcija
Posetite www.garaza.rs !
Uzeo sam ipak VW T cross.

- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Hvala na javljanju. Dobar izbor. Slobodno ga predstavi, ako želiš naravno.
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
zar to nije skoro pa isto (kozmetičke razlike) - kamiq i t-cross?