Servis - Razno
Re: Servis - Razno
map je 800-900C, takodje taj (na pogrešnom mestu) osigurač navoja traži 300-400C da se istopi.
Sve i da remen nije progoreo treba da se menja komplet ceo sistem razvoda jer je sve to ta raspala remenica rasturila vibracijama.
Ukratko, komplet novi veliki servis osim pumpe za vodu i ovaj put bez tečnog osigurača bi bila neka moja preporuka.
Takodje i PK kaiš dobro proveriti, najbolje i tu komplet zameniti jer se ne zna (nije navedeno) koiliko dugo u radnim satima je tako radio motor.
Sve i da remen nije progoreo treba da se menja komplet ceo sistem razvoda jer je sve to ta raspala remenica rasturila vibracijama.
Ukratko, komplet novi veliki servis osim pumpe za vodu i ovaj put bez tečnog osigurača bi bila neka moja preporuka.
Takodje i PK kaiš dobro proveriti, najbolje i tu komplet zameniti jer se ne zna (nije navedeno) koiliko dugo u radnim satima je tako radio motor.
Set pk kaisa je vec kupljen a i senzor radilice. Ipak cu dokupiti zupcasti a i semering radilice
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
^^ Znam da nije skupo, nego nemam naviku to da menjam pa zaboravim, a ona dva automobila što s naveo nisu moji.
Kakvih 40-50 evra. Litar tečnosti 1000-1500 din i to da biraš koju hoćeš. Uvek uzmeš litar jer sa pola nikada ne znaš koliko je ostalo stare a koliko si sipao nove. Potreban još jedan fizikalac-drukađžija i jedan koji koliko-toliko zna šta radi i pola sata "posla". Sat sa pivom, grickalicama i ostalim propratnim radovima.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Kociona tecnost je kao osiguranje, moguce da ti nikad nece trebati, ali ako ti zatreba bice kriticno. Nizbrdo i pri opterecenju kada voda krene da kljuca, a nemas silu na kocnicana. Isto tako voda se nagomila na nizim delovima sistema, recimo klipovima i tu krene korozija. Nakon nekog vremena krene klip nakrivo da ide u cilindru i da trosi nakrivo plocice.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Kočiona tečnost obavezno na 3-4 godine max jer povućiće vlagu sigurno i izdaće te kočnice kad se najmanje budeš nadao. Juče gledam jedan auto star 3 godine, u servisnoj piše da je svake godine menjana kočiona tečnost u ovlašćenom serisu
Na jednu godinu služi za uzimanje para. Neće da škodi ali nema potrebe.
Ko se brine, kao ja, lepo kupis tester, i kad polaze da je losa, napolje....
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- TheWickerMan
Slažem se da jednu godinu nema potrebe ali na težinu auta od 1900kg verovarno su mislili da treba.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Moguce da je vlasnik zahtevao.

- TheWickerMan
To i ja mislim, jer je auto vožen 99% na autoputu a voli brzu vožnju .vlasnik je mator nemac picajzla, otišao u penziju, vratio auto i uzeo isti samo nov, da uziva u penziji
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Masa praznog - 1.755 kg…
- TheWickerMan
Auf, plus gorivo i jedan putnik, malo stvari, izađe na 2 tone 

Mozete li mi reci koliko moze da kosta popravka ako motor mesa vodu i ulje.
Motor je Corsa 1.7di?
Koliko moze da kosta ruka a koliko materijal?
Sta se sve tu radi?
Motor je Corsa 1.7di?
Koliko moze da kosta ruka a koliko materijal?
Sta se sve tu radi?
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Skidanje glave, zamena dihtunga, masinska obrada, u najboljem slucaju,ako nije glava negde pukla, pa mora druga. Naravno tada valja staviti i novi razvod, tj. veliki servis, i zamena ulja i filtera. Ako nije osteceno nista drugo.