Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od Milos »

schonenk napisao: 16 Mar 2025, 21:07 Mi ako pokusamo da blokiramo te autobuse dobicemo ne pendrek, nego bokser i palicu od placene kamarile. Da li mi zelimo da zivimo u takvoj drzavi, to je nase pitanje.
Nikakva blokada nece roditi plodom , nego da se psihicki pripremimo za taj prizor .
schonenk napisao: 16 Mar 2025, 21:07Skroz su nas saterali uza zid.
Pred zoru je najtamnije , procice i ovo :)
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Znači ja sam dobro prošao samo sa podignutim svim brisačima.
Ništa slobodno na obeleženim parking mestima pa sam zamolio ćaleta da mi otvori ulaz u garažu zgrade, gde moji žive od 1997. godine. Nemamo naše parking mesto niti garažu ali ima prostora koji je faktički ničiji i naravno neki tu parkiraju. Tu sam i ja stao. Ostavio vizit kartu sa adresom iz te zgrade i brojem telefona, ali očigledno taj nije ni gledao. Zasmetalo mu što sam stao na "njegovo" mesto pa eto podigao sve brisače.
Ne živim tu već 16 godina i ne zanima me ko je prisvojio mesto niti hoću da pravim problem zbog matoraca koji su i dalje u tom stanu.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

lami napisao: 16 Mar 2025, 21:13 "- Neko se temeljno bavio nasiljem, brutalnim nasiljem i uništavanjem imovine srpskih domaćina, koji nisu prebogati kao neki drugi koji su vozili skupocene džondirove i sve ostalo. 186 srpskih domaćina je rizikovalo da izgubi svoje traktore, da bi sačuvali mir i da neka deca ne bi bila napadnuta. Ja sam razgovarao sa Milošem (Vučevićem) da stranka čiji je predsednik, pošto ima novca, u skladu sa zakonom, pomogne i da to ne ide iz državnog novca, već da nađemo privatne fondove i donacije da to domaćinima i seljacima se nadoknadi - rekao je Vučić na sednici Vlade Srbije."
Ipak kao kaze sad ne iz budzeta
Sto je dozvolio da domacini stite one nevoljnike pored par stotina zandarma? I sto nisu ostali kraj svoje imovine?
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

To su oni sto sede kuci kad im kolege poljoprivrednici prave proteste. Dobijaju drzavnu zemlju u zakup i toga u svakom selu ima. Ne zale ih ni poljoprivrednici, znaju oni dobro ko su ti ljudi, sto bi ih mi zalili. Sto ne ucene onda sve redom, nego samo ove koji su im duzni. Sve ima svoje.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

lami napisao: 16 Mar 2025, 21:13 koji nisu prebogati kao neki drugi koji su vozili skupocene džondirove i sve ostalo
Uh dobro je, meni se učinilo da su pre dve noći na moje oči relativno nov džondir rastavljali na sastavne delove. Sad mi je laknulo kad znam da je to bila optička varka.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

lami napisao: 16 Mar 2025, 21:13 "- Neko se temeljno bavio nasiljem, brutalnim nasiljem i uništavanjem imovine srpskih domaćina, koji nisu prebogati kao neki drugi koji su vozili skupocene džondirove i sve ostalo. 186 srpskih domaćina je rizikovalo da izgubi svoje traktore, da bi sačuvali mir i da neka deca ne bi bila napadnuta. Ja sam razgovarao sa Milošem (Vučevićem) da stranka čiji je predsednik, pošto ima novca, u skladu sa zakonom, pomogne i da to ne ide iz državnog novca, već da nađemo privatne fondove i donacije da to domaćinima i seljacima se nadoknadi - rekao je Vučić na sednici Vlade Srbije."
Ipak kao kaze sad ne iz budzeta
A cuj nije iz budzeta. Pa zna se kako se napajaju ti "privatni fondovi".
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:

Post od schonenk »

Mislim da je vecina ljudi od juce svesna da studenti ne mogu sami i da su potrebne vece zrtve i da je zato vecina razocarana i oseca se gubitnicki.

Za 28.03 ne znam kako covek da se pripremi psihicki. Da li je to moguce uopste kad znas da ce taj narod biti doveden kao marva.
A170T
Reactions:
Pridružio se: 30 Jun 2013, 13:47

Post od A170T »

Ja baš ne razumem zašto bi iko trebalo da bude razočaran? Kakva su očekivanja imali za 15 Mart? Da će ovaj da kaže, "Studenti su pobedili, narod me ne voli, odustajem"? Nema sile da će se to ikad desiti. Već je pokazao da će se manijakalno boriti za vlast, bez ikakvih granica ili ograničenja dok god diše. Umesto da se kao predsednik bavi sastančenjem sa predsednicima drugih država ili čime već, on meri onu stvar sa omladinom i takmiči se ko će da napravi veći miting. Ni devedesetih protesti nisu trajali pola godine već mnogo duže, ne treba ni sada očekivati da će sve ići tako brzo. Ta omladina je skoro 5 meseci napravila čudo. Svojom čistom energijom su pročistili višedecenijski mulj koji se taložio u društvu, probudili su ljude, i odgovor ljudi na njih je bio fenomenalan. Od regularnih ljudi koji su ih sa suzama u očima dočekivali kao oslobodioce, do doktora iz Kliničkih Centara kao najobrazovanije klase kljudi koji su izilazili napolje i podržali ih. Studenti su ujedinili ljude, dali nam hrabrost, probudili su one koji su bili apolitični i nisu glasali do sada (uključujuči i mene). Voleo bih da ljudi ne izgube poverenje u tu omladinu, svaki potez koji su do sada povukli je bio besprekornan. Treba biti istrajan, držati ovog pod pritiskom jer pod pritiskom pravi greške i njegovo pravo lice izlazi na površinu.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Dinstanje.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:

Post od schonenk »

A170T napisao: 16 Mar 2025, 23:57 Ja baš ne razumem zašto bi iko trebalo da bude razočaran? Kakva su očekivanja imali za 15 Mart? Da će ovaj da kaže, "Studenti su pobedili, narod me ne voli, odustajem"?
Imali su/smo nerealno ocekivanje, to je jasno. Ono na sta ja aludiram nije nasilje, nego jaci vid gradjanskog protesta koji se ne desava. Lepo nam je jer eto studenti gube "samo godinu" pa mi imamo komfor da budemo revolucionari vikendom i posle 17.

Jaci vid strajka je gradjanska neposlusnost u vidu neplacanja poreza, taksi, stalnih blokada itd.

Ne moze deo drustva da glumi normalan zivot ako se bar polovina oseca kao talac kriminalaca.
Korisnikov avatar
Sinisa G.
Reactions:
Pridružio se: 11 Feb 2014, 11:25
Garaža: GTS, EVO500, GSI

Post od Sinisa G. »

Samo je jedan nacin da govno ode.
A to nisu mirne studenske setnje.

Slika
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

:)
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Treba ih sve redom otkostiti kad su sami. Lako je biti junak kad si u masi i navuces fantomku.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Možda neko zna više.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Odgovori