Letnje gume
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Letnje gume
Pilot Sport 3 je najlosija guma od Pilot serije. Ne znam da li znam osobu koja je rekla da su dobre. Potrosnja, testerasto trosenje, druga sezona kliza...samo negativni komemtari su bili.
Primacy modeli za kotrljanje i kilometre dobri. Sad je izasao Primacy 5, ali nikada ne bi bila moj izbor.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Primacy modeli za kotrljanje i kilometre dobri. Sad je izasao Primacy 5, ali nikada ne bi bila moj izbor.
Jesi mi pisao. Ali izbor je bio slab — »Pireli Ćinturato P1« (koji je u svakom pogledu izuzev podužnog držanja bolji od »Pilot Sporta 3«), »Primasi 4« (po ceni »Pilot Sporta«) i »Ultrak« i »T005« kojima zameraju sunđerast osećaj pa me je to odbilo. »Ventus Prajm 3« je bio neizvestan za nabavku. Ostalo u ponudi mi nije bilo interesantno. A nisam bio raspoložen za neke maltene rezane slikove TW180.
»Pilot Sport 3« su mi hvalili oni koji su ih imali. Zapravo, zamerali su brzo trošenje — meni nevažno.
»Pilot Sport 3« su mi hvalili oni koji su ih imali. Zapravo, zamerali su brzo trošenje — meni nevažno.
Ja se sećam te diskusije.
Jbg, teško je odabrati koga čovek da posluša.
I svi imamo neke drugačije uglove gledanja.

Sent from my 2306EPN60G using Tapatalk
Jbg, teško je odabrati koga čovek da posluša.
I svi imamo neke drugačije uglove gledanja.

Da, bravo, ta diskusija sa FCS-a i jedna na forum.hr i fiat-lancia.org.rs gde su mišljenja bila podeljena ali mi se činilo da ipak naginju pozitivnim, plus drugi forumi, strani, gde su korisnici bili mahom zadovoljni. Ovde su stavovi zaista bili mahom negativni. Vrlo malo testova.
Mada, ko zna šta su Francuzi prčkali, to je star model a moj DOT je iz sedmice nakon naručivanja: trošenje, na koje se svi žale (mnogi navode 15000), je kod mene mizerno i nakon tih nekih 8000 - gde bar pola otpada na živahnu vožnju - neprimetno.
Mada, ko zna šta su Francuzi prčkali, to je star model a moj DOT je iz sedmice nakon naručivanja: trošenje, na koje se svi žale (mnogi navode 15000), je kod mene mizerno i nakon tih nekih 8000 - gde bar pola otpada na živahnu vožnju - neprimetno.
Ne mogu da verujem da se slazem sa tobomdag81 napisao: 23 Mar 2025, 13:03 Pilot Sport 3 je najlosija guma od Pilot serije. Ne znam da li znam osobu koja je rekla da su dobre. Potrosnja, testerasto trosenje, druga sezona kliza...samo negativni komemtari su bili.

PS3 se relativno popravi ako podignes pritisak, ali i u tom slucaju nije to to, posebno na suvome, na zalost se to ponavlja i kod ps4, ali daaaaleko manje, na primacy 4 je to vec izrazenije, slicnije ps3. Sve PS koje sam vozio su vrlo dobre po kisi, ali na suvome nije to to, tu je meni conti bolji.
Jel zna neko od vas kad izlazi Michelin PS5S u dimenziji 235/35/19 ? Hvala 

Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Nećeš SC7?
Ne bih Kontinental , iskljucivo Miselin 

Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
-
- Pridružio se: 12 Sep 2017, 14:29
Prošle godine kupio Primacy 4+ i vrlo sam zadovoljan.
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Kako znat kod online narucivanja koji dot cete dobit ako ne pise? Ili je lutrija pa kad dodje vracaj ako je star, ili da zovnem unaprijed?
Hocu majci da uzmem 4 gume pa da se ne igram primaj-salji nazad. Bridgestone TURANZA, te su joj sad i te hoce, djeluju ok, 225 60 r18 na bmw x3.
Hocu majci da uzmem 4 gume pa da se ne igram primaj-salji nazad. Bridgestone TURANZA, te su joj sad i te hoce, djeluju ok, 225 60 r18 na bmw x3.
Ipg daje da se vidi prilikom preuzimanja i da odustaneš. Ne znam kakva su iskustva sa ostalima.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Opterećujete se previše sa DOT. Bitno je da ima garanciju.
Bolje da je čuvana 3 godine kako treba, nego godinu dana zatrpana drugim gumama i iskrivljena sva.
Bolje da je čuvana 3 godine kako treba, nego godinu dana zatrpana drugim gumama i iskrivljena sva.
zdravo imam par pitanja
1.
auto fabrički ima 205/60/16 što je dosta popularna dimenzija za manje crossovere tipa seat, vw, suzuki, renault
šta bi dobio a šta izgubio sa
205/50/17
jer to staje na istu felnu
kakav je stav prema različitim dimenzijama napred i nazad?
ovo dole valjda ne, morao bi felnu da menjam
215/50/17
195/65/15
2.
par guma za pogonske točkove
lassa revola za 7500 ili hankook ventus prime 4 za 10500? trenutno je akcija u kemoimpexu pa je cena niža nego što sam plaćao hankook od 2019 do danas.
ili nešto treće, za par dužih vožnji na autoputu godišnje /par hiljada km svaka, ostalo grad/
na zadnjim bi ostale hankook ventus prime 4 iz 2023, barem još ove godine.
3.
šta je istina da se na 4x4 menjaju sve 4 gume u isto vreme, jer to važi i za nekontinuirani awd sa biranjem na dugme, ako se upali 1 godišnje....
hvala
1.
auto fabrički ima 205/60/16 što je dosta popularna dimenzija za manje crossovere tipa seat, vw, suzuki, renault
šta bi dobio a šta izgubio sa
205/50/17
jer to staje na istu felnu
kakav je stav prema različitim dimenzijama napred i nazad?
ovo dole valjda ne, morao bi felnu da menjam
215/50/17
195/65/15
2.
par guma za pogonske točkove
lassa revola za 7500 ili hankook ventus prime 4 za 10500? trenutno je akcija u kemoimpexu pa je cena niža nego što sam plaćao hankook od 2019 do danas.
ili nešto treće, za par dužih vožnji na autoputu godišnje /par hiljada km svaka, ostalo grad/
na zadnjim bi ostale hankook ventus prime 4 iz 2023, barem još ove godine.
3.
šta je istina da se na 4x4 menjaju sve 4 gume u isto vreme, jer to važi i za nekontinuirani awd sa biranjem na dugme, ako se upali 1 godišnje....
hvala
Pod 1,
gume od 16 inča i gume od 17 inča ne mogu na istu felnu već svaka na svoju.
Dakle, guma od 15 inča ide na felnu od 15 inča, guma od 16 inča ide na felnu 16 inča a guma od 17 inča ide na felnu od 17 inča.
I nikako drugačije, što se tiče prečnika.
Zatim tu je pitanje širine felne koja treba da bude odgovarajuća za željenu širinu gume.
I potom ET ili ofset ili izbačenost felne koja treba da bude odgovarajuća za kočioni sistem na vozilu.
Ali da ne bi eskperimentisao i nalazio nemoguće kombinacije pogledaj na nalepnici (B stubu ili poklopcu rezervara npr) ili u uputstvu od auta šta je predefinisano od mogućih dimenzija od strane fabrike.
Van toga si u prekrašaju i auto nije više tehnički ispravan formalno gledano.
Dakle, najjednostavnije je da gume koje već jesu na autu zameniš sa identičnim dimenzijama novih guma.
I to sve 4 iste gume i 4 iste felne, osim ako nije specifičan auto koji jeste konstruisan sa namenski različitim gumama napred - nazad. Opet i za tu varijantu opisano je u uputstvu za upotrebu auta šta je predvidjeno i dozvoljeno kombinovati.
gume od 16 inča i gume od 17 inča ne mogu na istu felnu već svaka na svoju.
Dakle, guma od 15 inča ide na felnu od 15 inča, guma od 16 inča ide na felnu 16 inča a guma od 17 inča ide na felnu od 17 inča.
I nikako drugačije, što se tiče prečnika.
Zatim tu je pitanje širine felne koja treba da bude odgovarajuća za željenu širinu gume.
I potom ET ili ofset ili izbačenost felne koja treba da bude odgovarajuća za kočioni sistem na vozilu.
Ali da ne bi eskperimentisao i nalazio nemoguće kombinacije pogledaj na nalepnici (B stubu ili poklopcu rezervara npr) ili u uputstvu od auta šta je predefinisano od mogućih dimenzija od strane fabrike.
Van toga si u prekrašaju i auto nije više tehnički ispravan formalno gledano.
Dakle, najjednostavnije je da gume koje već jesu na autu zameniš sa identičnim dimenzijama novih guma.
I to sve 4 iste gume i 4 iste felne, osim ako nije specifičan auto koji jeste konstruisan sa namenski različitim gumama napred - nazad. Opet i za tu varijantu opisano je u uputstvu za upotrebu auta šta je predvidjeno i dozvoljeno kombinovati.
hvala, školski kako i treba za nefokuranog debila /ja/, sve sam ovo znao i sam ali nisam uključio mozak