noob napisao:Na novom autu teško ćeš imati problema sa navedenim, a valjda nekad izađeš malo van grada na autoput i daš gas. E ako te brine sledeći vlasnik da li će imati navedenih problema (ako auto ne kupuješ za sebe nego tamo nekog) nemoj, nemoj da se brineš, lakš ćeš prodati TDi neko benzinca sa većom km. Takođe ćeš lakše prodati TDi nego polovan hibrid bez pitanja "kakva je baterija".damjannn4 napisao: 26 Mar 2025, 15:20 imas pravo, isprva sam bio najvise za tdi … mislim da sa 2.0 bas nema greske ali … citajuci komentare te dpf te egr… skuplje odrzavanje, jos je vecina misljenja da su kratke relacije smrt za dizel a moja relacija kuca posao kuca msm da ukupno 18km itd…
Benzinac i više troši, noviji TSi od 150KS grad je oko 8,5-9-10l, teško manje. TDi isti takav noviji 150KS je možda 6,5-7-7,5l. Novi dizeli mnogo brže dižu temperaturu od starih (moj 2022 je takav slučaj), to je na strani i dalje benzinca naravno, ali nije toliko kao pre razlika drastičan da stigneš do posla a on se tek zagrejao.srdjanyo napisao: 26 Mar 2025, 17:14 Evo ja kao vlasnik stare Fabije TDI.
Nikako dizel. Pogotovo ako ti je relacija do posla samo 9, pa i da je 18 km. Dizel, em ima skuplje održavanje, em se ni ne zagreje na toj kilometraži, samim tim više troši. Ako ti je godišnja kilometraža ispod 15000 km ne uzimaj u obzir dizel.
Pohvala za temu. Kao da sam je ja postavio.![]()
Slična je moja situacija, često ide od 20 do 30km/h. Imam grada naravno kreni stani, ali mostom preko Ade ako prođeš normalnom brzinom smanji se potrošnja, zatim se isključiš prema Adi i tu ako uhvatiš pravac pa stari Obrenovački do isključenja za Čukaricu opet pravac i lagano (zna tu isto biti loše kod FMP, pa ono što si spustio tu te sačeka sa kreni stani), autoput isto normalno ako prođeš sa starog dela u novi grad isto možeš oboriti potrošnju. Taj deo grada i takav pravac zna biti lagan, ali zna popodne i ujutru biti kolaps. Takođe vozi se auto i vikendom kada nema gužve što utiče na prosek. Prosek jeste tačan po meni koji je postavio [mention]Day Walker[/mention]. Novi motori su štedljiviji i bolje urađeni što se tiče TDi.pedalaš napisao: 26 Mar 2025, 18:46 Prosečna brzina od 28 km/h nikako nije čista gradska vožnja. Vozeći isključivo po gradu ( posebno po BG ) je nemoguće imati tu prosečnu brzinu. To je neka mešovita upotreba ( sa većinskim učešćem gradske ).
Nisam baš siguran da li će se pre prodati polovan dizel star 5 god sa predjenih 150kkm i sa svim potencijalnim kvarovima koji slede ili hybrid sa još 5 god garancije. Koja obuhvata bateriju i to ne samo kapacitet, hibridni sklop i većinu drugih stvari, iako su neke isključene.noob napisao: Takođe ćeš lakše prodati TDi nego polovan hibrid bez pitanja "kakva je baterija".
U svakom slučaju, trebas uzeti auto koji ti odgovara, ne treba se u startu opterećivati prodajom i odricati se nekih tehnologija u korist kasnije postprodaje. Meni tišina i glatkoća vožnje igra veću ulogu od toga koliko ću auto prodati za 5 god. Vraticu ga u servis i zameniti za novi model i problem rešen.
Poslano z mojega RMX3241 z uporabo Tapatalk