Automobili iz uvoza: iskustva, mišljenja, prevare placeva...

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Djole
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 16:50

Re: Automobili iz uvoza: iskustva, mišljenja, prevare placeva...

Post od Djole »

Teško da sada mogu da budu dobri toliko, obzirom na cene i sl. Jedino ako još uvek prodaju nešto sa starog lagera :)
I don't have a short temper, I just have a quick reaction to bullshit !
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

kako ne moze pa i na jeftinijim kolima moze da se zakaci fino kamoli na kolima od 15k, moj kolega uvezao auto koji ovde kosta 20k njega kostao ispod 15.
DesertRose
Reactions:
Pridružio se: 28 Jun 2023, 11:18
Garaža: Audi A3

Post od DesertRose »

Pa na to sam mislila, jer vidim skoro isti model ( u opremi manje vise isti ) ovde je 18.000 a tamo 11.000 pa me zanima kad se odrade svi papiri i sve sto treba dal se isplati da se upustam u to.
musuZmaj
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2023, 16:39
Garaža: Opel Astra H
Kontakt:

Post od musuZmaj »

aboki napisao: 27 Mar 2025, 09:31 Imam ja, ali preko firme. Ne kao fizicko lice. Upravo mi stize auto iz Austrije, bio oglasen na mobile de.
Ja znam proceduru samo po PS-u Slika

Sent from my motorola edge 20 pro using Tapatalk
Па да, те информације ми требају. Мање више бих сам ишао по ауто у Словенију, па потом на точковима назад за Србију, па ме интересују процедуре, како на којој граници пријављујем, шта дајем од папира, шта у старту да прибавим осим Купопродајног уговора и ЕУРО 1 обрасца и тако то? Унапред хвала
Korisnikov avatar
aboki
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2017, 22:23
Garaža: Renault Zoe R135, Renault Scenic 2 2.0T

Post od aboki »

Ako ces kao fizicko lice, to ti je najbolje da vidis sa spediterom nekim iz Subotice. On ti odradi papire, izvozno carinjenje, a rade i EUR1. EUR1 ces tesko bilo gde preko dobiti, jednostavno nije im interesantno da se bave time. Realno, auto plac i ne moze da ti izda isti, a proizvodjaca tesko da zanima to.

Uglavnom, ja sam uzeo auto u Austriji. Nisu hteli da ga izvezu van EU, jer ima neka uredba za freon u kolima. Ne znam sta i kako, navodno treba negde da se prijave i nesto da popune. Pretpostavljam da nece da se cimaju, samo su mi rekli kad saznaju javice mi. Onda sam uzeo preko SLO firme, to su hteli, pa sam prefakturisao na nasu firmu. EX papir 50e, prevoz 400-500e i faktura su stavke na koje ide carina. U mom slucaju 5% jer je na struju Na to ide eko taksa od 0.15e po kg i onda kad sve saberes ide PDV. Imas uslugu špedicije i AMSS pregled posle. Fakturu priznaju ako ima swift, ako ne ide na katalosku vrednost. To sve zavisi od godina, stanja, tj predjenih km auta.

musuZmaj
Reactions:
Kontakt:

Post od musuZmaj »

aboki napisao: 27 Mar 2025, 18:11 Ako ces kao fizicko lice, to ti je najbolje da vidis sa spediterom nekim iz Subotice. On ti odradi papire, izvozno carinjenje, a rade i EUR1. EUR1 ces tesko bilo gde preko dobiti, jednostavno nije im interesantno da se bave time. Realno, auto plac i ne moze da ti izda isti, a proizvodjaca tesko da zanima to.

Uglavnom, ja sam uzeo auto u Austriji. Nisu hteli da ga izvezu van EU, jer ima neka uredba za freon u kolima. Ne znam sta i kako, navodno treba negde da se prijave i nesto da popune. Pretpostavljam da nece da se cimaju, samo su mi rekli kad saznaju javice mi. Onda sam uzeo preko SLO firme, to su hteli, pa sam prefakturisao na nasu firmu. EX papir 50e, prevoz 400-500e i faktura su stavke na koje ide carina. U mom slucaju 5% jer je na struju Slika Na to ide eko taksa od 0.15e po kg i onda kad sve saberes ide PDV. Imas uslugu špedicije i AMSS pregled posle. Fakturu priznaju ako ima swift, ako ne ide na katalosku vrednost. To sve zavisi od godina, stanja, tj predjenih km auta.

Хвала ти пуно, корисне информације свакако. Остаје да се види колико је ово што си написао исто/слично са увозом када то ради физичко лице. :pijemo:
Korisnikov avatar
aboki
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2017, 22:23
Garaža: Renault Zoe R135, Renault Scenic 2 2.0T

Post od aboki »

Ako ides preko speditera iz Subotice, mozda i lakse. Ne cimas se ti oko nekih stvari, mogu i prevoz da organizuju. Ali, ne poznaju svi propise, pa su mi tako davali troskove na katalosku vrednost, a carinu racunali na 10, drugi na 12.5%. U mom slucaju je velika razlika da li je 5 ili 12.5%. Oko 700e skuplja samo carina i onda jos 140e vise za PDV na to.

Korisnikov avatar
AleksandarAca
Reactions:
Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance

Post od AleksandarAca »

Preporuka za Don Sped iz Subotice.

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

musuZmaj
Reactions:
Kontakt:

Post od musuZmaj »

AleksandarAca napisao: 27 Mar 2025, 19:16 Preporuka za Don Sped iz Subotice.

Јел непосредно искуствао или си само чуо да су добри? :thumbup:
Korisnikov avatar
AleksandarAca
Reactions:
Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance

Post od AleksandarAca »

Licno iskustvo.
Ne kazem da drugi nisu dobri, kontaktirao sam ih nekoliko, ali je Dragan bio najusluzniji i najdetaljniji oko pojasnjenja cele procedure oko uvoza, sto mi je bilo jako bitno da se ne propusti nesto, obzirom da sam trebao da izvrsim refundaciju VAT-a.
Neki su se javljali i sa "kazi brate", sa takvima ne bih ni dva dzaka krompira uvozio.

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Don je jedno vreme uredno odgovarao svima koji pošalju upit, sa podacima o vozilu, koliko bi sve koštalo da se doveze.

Tapa

zigZag
Reactions:
Pridružio se: 08 Apr 2020, 15:20

Post od zigZag »

pedja napisao: 28 Mar 2025, 15:19 Don je jedno vreme uredno odgovarao svima koji pošalju upit, sa podacima o vozilu, koliko bi sve koštalo da se doveze.
meni su 2019 radili uvoz vozila iz švice u dogovoru sa likom koji mi ga je dovezao, besprekorno, preporuka.
musuZmaj
Reactions:
Kontakt:

Post od musuZmaj »

AleksandarAca napisao: 28 Mar 2025, 15:11 Licno iskustvo.
Ne kazem da drugi nisu dobri, kontaktirao sam ih nekoliko, ali je Dragan bio najusluzniji i najdetaljniji oko pojasnjenja cele procedure oko uvoza, sto mi je bilo jako bitno da se ne propusti nesto, obzirom da sam trebao da izvrsim refundaciju VAT-a.
Neki su se javljali i sa "kazi brate", sa takvima ne bih ni dva dzaka krompira uvozio.

Ступио сам у контакт са њима, љубазно ми је појашњена процедура и обрачунати оријентациони трошкови. Хвала ти легендо! :sreckovic:
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Isto preporuka za Don Šped, lično dva auta carinio preko njih, sve urađeno po dogovoru.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Dobar je Don svi ga hvale....vidim carinili neki ferari dal bese roma, troskovi uvoza ok 35k eura , sunce ti :)
Odgovori