Kupovina "gradske zujalice"

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
motorista
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2020, 18:11

Re: Kupovina "gradske zujalice"

Post od motorista »

Ne dodaje snagu, već menja (popravlja) odzivnost. To je kod savremenih auta veliki problem, jer ih proizvođači rade tako da se komanda manje naglo prenosi na leptir, što smanjuje potrošnju, ali se manifestuje kao kašnjenje. Postoje već i OBD dodaci za popravljanje ovog problema, poput ovog:

https://official.bankspower.com/insider ... almonster/

Iskreno, nisam ni uključivao siti mod serva nikad; probao sam par auta u običnom modu i odustao od kupovine, to je za mene previše lišeno ikakvog osećaja. Razmišljao sam o prepravci letve (demontaži serva) ali u ponudi su još uvek auti koji pružaju bolji osećaj, pa sam otišao na tu stranu - iako mi se čini kako će i to u jednom trenutku postati neizbežno. Ali to sam samo ja. :)
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Meni kod fiat, alfa, lancie nije uopste prelagan volan sem ako ne ukljucis city, jeste monzda nekom ko je vozio auto bez serva ali ima kola sa mnogo "labavijim" volanom pa sta da se radi, moj gp recimo ima odlican odziv volana i prenos informacija sa asfalta, bas onako kako se meni svidja, ista prica kao i kod alfi koje sam imao.
Korisnikov avatar
paliic
Reactions:
Pridružio se: 20 Okt 2016, 09:33

Post od paliic »

GP je odlično proračunat auto po mnogim kriterijumima. Odlična upravljivost, odlično ležanje na putu, dobre kočnice, dobar izbor motorizacije… itd. Pričam kao bivši vlasnik jednog 1.3 mjtd koga sam izvezao iz salona i prešao s njim gotovo 100 hiljada km.
Slučajnom kupovinom Suzukija su me kupili japanci, ali rado bih ponovo vozio isti auto ako je moguće naći primerak u dobrom stanju.
Svakako je model za prepruku.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

GP sam sasvim slucajno kupio, tj ostavio za sebe posto je bio namenjen za dalju prodaju ali cim sam video u kakvom je stanju i provozao bilo je to to, naravno turbo motor i sport verzija su bili presudni obicne sigurno ne bih, evo ostao cetvrtu god kod mene dok su se drugi automobili smenjivali uglavnom na 1-2 godine...Gledajuci zamenu za njega djulieta sa istom motorom mi je za sad jedina opcija, imam japanaca koji mi se svidjaju ali njihova atmo motorizacija mi nije nesto sto mi odgovara bar ove neke koje sam probao.
ChobbyNS
Reactions:
Pridružio se: 30 Avg 2017, 15:25
Garaža: Lancia Delta 1.4 tjet

Post od ChobbyNS »

OMP napisao: 10 Dec 2024, 09:15 City servo nema veze ako nije ukljucen vozis kao i sa normalnim volanom, ja kod mene na puntu ga nisam nikad upalio a svakako i kad je ukljucen sam se gasi posle odredjene brzine. Moj punto u sport verziji ima vec fabricki kruci volan od obicnih.
Sto se vesanja tice, mislim da su samo opruge krace kao i kod mene pa je auto nizi 20mm od obicnog tako je i kod pande a i kod lancie momo amorti su vrv stock kao i kod obicnih verzija.
6. brzina menjac po defaultu ide uz te motore, taj menjac nose svi fiat/lancia sa 1.4 16v motorima samo mi nije jasno sto ga ja nemam na turbo motoru, bas fali ta 6. na ap.
Sport dugme na pandi je sarena laza sto se snage tice jer tu nema sta da podigne snagu, navodno daje bolji odziv na gas u smislu osetljivosti ali ne i vise snage, merili su na nekim stranim forumima na dino testu i nisu primecene razlike a takodje su merili i ubrzanja i takodje nije se nista bitno promenilo a sto se ne bi moglo pripisati placebu ili nekim promenama uslova vazduha, podloge, ljudskog faktora prilikom testiranja, jedino sto se primeti je odziv na volanu kad je u sport modu.
Sport mod vise ima smisla na turbo motorima kao na bravu i delti, tu se dobija mislim oko 20Nm vise, neki primete neki kazu i da ne osete nista bitno, ne znam.
Svakako panda 100hp je interesantan i lep autic a gledano u odnosu na obicnu pandu svakako bolji i zabavniji, samo kazem da mi je ypsilon mnogo bolji izbor u svakom pogledu ako vec poredimo tako nesto.

Ypsilon 3. gen. ima 4 vrata ali po meni taj auto nema nikakve veze sa prethodnom, po meni je losija, drugar je ima.
Ja sam skoro ženi uzeo ipsilonku druge generacije sa 1.4 16v motorom i 5 brzina je menjač.
Auto se baš lepo vozi, udoban je obzirom na dimenzije auta, motor elastičan i lepo uparen s tim menjačem.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Restyling Ypsilonke imaju 6. brzina menjace uz 1.4 16v motore dok starije imaju 5
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

I found this offer at 𝗺𝗼𝗯𝗶𝗹𝗲.𝗱𝗲:

Suzuki Kizashi*Sport*Leder*Klimaauto*Xenon*GLD*18Zoll*
First Registration: 10/2010 Mileage: 179,983 km Fuel: Petrol Power: 131 kW (178 hp)
Price: €5,750

https://link.mobile.de/3YzuQUDsqtgYPui67
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Ima sibedah , ja aminujem akviziciju ovog primerka .
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

U kojoj je ovo uopšte klasi, veličinski?
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Dimensions
Wheelbase 2,700 mm (106.3 in)
Length 4,650 mm (183.1 in)
Width 1,820 mm (71.7 in)
Height 1,480 mm (58.3 in)
Curb weight 1,470 kg (3,241 lb)
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

I found this offer at 𝗺𝗼𝗯𝗶𝗹𝗲.𝗱𝗲:

Opel Senator 3.0 i 24v- Automatik
First Registration: 05/1991 Mileage: 103,000 km Fuel: Petrol
Price: €7,600

https://link.mobile.de/iz1bWB1c2pBUNAQL7
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Uf kakav auto.
Doduše, ja sam moju zujalicu kupio, mada nikako nije zujalica 🫣
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

TheWickerMan napisao: 11 Feb 2025, 19:26 U kojoj je ovo uopšte klasi, veličinski?
Audi A3 sedan, Mercedes CLA, ali je izašao pre njih, pa je na neki način avangarda te podklase, malih sportskih limuzina. Jako lepo koncipiran auto, dosta je Suzuki uložio u razvoj, ali su ga oskudna motorna ponuda i cvt menjač upropastili, naročito u Evropi, pa je to bio veliki neuspeh Suzukija i od tada nisu imali ambicija da zagaze u neku veću klasu i tamo gde nisu etablirani.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Dacaaa napisao: 05 Dec 2024, 22:14 Te pande od 100 konja deluju odlično, mnogo ljudi kaže da su izuzetno zabavne za vožnju. Pratim oglase već neko vreme i stvarno im cene jesu jače.
Neverovatno zabavan auto za vožnju...ko ga je probao svi su bili oduševljeni, uključujići i test vozače. Najupravljiviji sportski Fiat još od Ritma Abarth. AKo se gleda samo ta osobina bolji je i od 500 Abarth i GP Abarth, npr. Uz to jako solidno napravljen auto koji dobro trpi oštriju vožnju, kilometražu, godine...Kada bi Carlo Abarth ustao iz groba rekao bi da je Panda 100HP zaslužuje da se zove Abarth mnogo pre nekih drugih koji su nosili to ime i da predstavlja njegovu filozofiju kola. Prava zujalica.
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

Dal pricamo o Fiat Pandi 100hp Sport?
Za razliku od obične Pande ima tvrđe vešanje, naravno jači motor, do 100 oko 9.5 sekundi. Vrlo je živahan. Kod nas na oglasima se pojavi svega do desetak komada i dobri primerci brzo odu. Ja sam gledao tu Pandu u Pandemonijum opremi, siber, zatamljena stakla itd itd, ali je na kraju prevagnulo nešto drugo.
Održavanje je prosto i jeftino.
Kome ne smeta mali praktičan auto, za po gadu pogotovo, dobar je izbor. Izolacija mu nije jača strana, preko stotke kreće već malo jača buka.
Ne bih ga poredio sa 500 i grande punto abarth, nije im ni blizu po osećaju u vožnji a ni po snazi i ubrzanjima.
Auto sličan po dimenzijama, ali niži, sličnih karakteristika je Swift 105ks i swift Sport 125ks što se tiče gradskih zujalica tih godišta.
Eto to je ono što mogu reći iz ličnog iskustva.

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

Odgovori