OMP napisao: 10 Dec 2024, 09:15
City servo nema veze ako nije ukljucen vozis kao i sa normalnim volanom, ja kod mene na puntu ga nisam nikad upalio a svakako i kad je ukljucen sam se gasi posle odredjene brzine. Moj punto u sport verziji ima vec fabricki kruci volan od obicnih.
Sto se vesanja tice, mislim da su samo opruge krace kao i kod mene pa je auto nizi 20mm od obicnog tako je i kod pande a i kod lancie momo amorti su vrv stock kao i kod obicnih verzija.
6. brzina menjac po defaultu ide uz te motore, taj menjac nose svi fiat/lancia sa 1.4 16v motorima samo mi nije jasno sto ga ja nemam na turbo motoru, bas fali ta 6. na ap.
Sport dugme na pandi je sarena laza sto se snage tice jer tu nema sta da podigne snagu, navodno daje bolji odziv na gas u smislu osetljivosti ali ne i vise snage, merili su na nekim stranim forumima na dino testu i nisu primecene razlike a takodje su merili i ubrzanja i takodje nije se nista bitno promenilo a sto se ne bi moglo pripisati placebu ili nekim promenama uslova vazduha, podloge, ljudskog faktora prilikom testiranja, jedino sto se primeti je odziv na volanu kad je u sport modu.
Sport mod vise ima smisla na turbo motorima kao na bravu i delti, tu se dobija mislim oko 20Nm vise, neki primete neki kazu i da ne osete nista bitno, ne znam.
Svakako panda 100hp je interesantan i lep autic a gledano u odnosu na obicnu pandu svakako bolji i zabavniji, samo kazem da mi je ypsilon mnogo bolji izbor u svakom pogledu ako vec poredimo tako nesto.
Ypsilon 3. gen. ima 4 vrata ali po meni taj auto nema nikakve veze sa prethodnom, po meni je losija, drugar je ima.