Naši snimci saobraćajnih situacija

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Re: Naši snimci saobraćajnih situacija

Post od sebekkg »

Baš je jebena ta prva krivina, tu je nekako naglo skretanje i narod ako baš ne vodi računa napravi sranje. Tu su i Nemanju iz SMS wheels udarili. I meni je jednom izleteo čovek. Baš fali blaže skretanje.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Slika
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

A na snimku +52km/h iznad ograničenja (132/80) , nije to baš mesto za jurcanje jer uvek vreba iznenadjenje.
Ovde je suv kolovoz a znaju ljudi da se opuste i po mokrom.

I još gore pri spustu na toj deonici iz kontra smera, tu se zaleću samo tako čak i busevi.
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Sve je to jasno, samo jurnjava nije razlog, lik je iz krajne leve resio da predje u krajnju desnu. Video sam ga, ali sam mislio da zna sta radi, pa sam legao na sirenu kad nas je delilo desetak cm od udesa.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Uvek mi je frka kad sam nekom u mrtvom uglu a prolazim pored. Ne kažem da si ti kriv, on definitivno nije trebao dve trake da menja u toj gužvi i u tim uslovima kad nema dobar pregled - njegova očigledna greška. Nego ja u takvim situacijama najpre gledam šta sam mogao da uradim drugačije da do incidenta ne dođe. Moram da priznam da ovde ne bi uradio bog zna šta. Kad je samo u susednoj traci gledam da se "parkiram" u vidljivom uglu koji sekund, a onda što pre da prođem tu zonu mrtvog ugla. U ovom slučaju ne bi nikakve defanzivne poteze pravio jer ovo ne bi očekivao.
lami
Reactions:

Post od lami »

Video je kamion u sporoj traci i umesto da uspori i prebaci se u drugu traku, mozda se i uspanicio.
Inace, danas kod Albanije, isece me neka klinka, bez zmigavca. Kod Moskve je presao jer se pogresno prestrojila i staje ona u zutu traku i na trenutak pomislih da nece da se svadja, ali ne. Menja se sa deckom, izgleda da nije hteo da rizikuje vise sa njenom voznjom😆
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

lami napisao: 30 Mar 2025, 18:41 Sve je to jasno, samo jurnjava nije razlog, lik je iz krajne leve resio da predje u krajnju desnu. Video sam ga, ali sam mislio da zna sta radi, pa sam legao na sirenu kad nas je delilo desetak cm od udesa.
Jasno, lik je osnovni uzrok stvari koje slede nego hteo sam da istaknem da je na tim brzinama vreme za reakciju smanjeno a rizik je na tom delu uvećan i hteo ili ne hteo može da bude neko iznenadjenje.
Bio sam prisutan kada su išle uporedo uzbrdo sve 3 trake a onda se iza krivine pojavio u skroz desnoj zaustavljeni kamion, neispravan i lepo obeležen sa trouglom iza nekih 30tak metara.

Samo je problem što je 30 metara kratko da se zaustaviš a bila je situacija sa 3 kolone uporedo tako da nema prestrojavanja u susednu traku.
Jutro neko bilo, vreme dolaska na posao pa svi žure.

Tih 80km/h što su stavili ograničenje mi je bilo ne baš jasno dok nisam par puta video slične situacije kao na klipu gde neko zbog nečega počne da remeti prethodni ritam vožnje i onda eto problema gotovo ni iz čega.

Sada ja tu idem obično skroz desnom 80-90 i redje 100 ako je baš prazno, cenim da na tih 4-5km razlika u vremenu izmedju jurcanja i tog nekog mirnijeg tempa bude oko 40sekundi, 1 minut, minut i po...tako nekako.
Nije vredno ni goriva ni stresa iako može baš brzo da se prolazi kroz krivine što se samog puta tiče pod uslovom da nema nikoga tj da je pregledna situacija potpuno unapred.

Možda je to i do godina, što si matoriji manje ti se žuri u saobraćaju i tražiš manje stresa....
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Moram da se složim sa Ljubiteljem, ni ne prolazim tu toliko često a opet sam video dovoljno problematičnih situacija. Kad krene uspon neka kola posustanu, ti ga nagaziš da izvučeš i da ih obiđeš, uhvati te neka frka da se ne zaglaviš iza nekog sporog i to te ponese da ideš brže nego što je potrebno. Ima taj psihološki faktor koji očito na većinu nas utiče da ga tu nagazimo iako se ništa tu ne dobija.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Nema nikakvih opravdanja za Punta, koliko mi se čini na snimku ti se malo i trucne auto, dodirnuli se?
Boringly average, but also perfect for school run mums
lami
Reactions:

Post od lami »

Nije greh sloziti se sa ljubiteljem, apsolutno postoji razlog zasto je tamo 80 ogranicenje i svako treba da je svestan rizika ako ide preko toga. Vec sam vise puta pisao da je jwdno jutro bio udes na vrhu i u poslednjem trenutku sam video da ljudi stoje. Znaci prosto gubis vidljivost pred sam kraj, plus ove situacije u desnoj traci ako se pokvari ili se jedva krece autobus/kamion/auto.
Ji tze - iz kola je bio utisak da sigurno udara, legao na sirenu, krenuo da kocim, mislim da sam malo i cimnuo volan u stranu. Devojka kaze da nije zakacio, a ni ja ne vidim nista za sada.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

U tvoju odbranu, nije baš ni da si jurcao kako je opisano, daleko od 50kmh preko ograničenja.

Slika
Slika
Slika

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

Ma gde jurcao, ja bih mu čak i ablendovao da sam se našao iza njega :D
lami
Reactions:

Post od lami »

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

Ovo se desilo pre par nedelja, sad stigoh da okačim, sve se vidi na snimku. Svašta mi je prolazilo kroz glavu u sekundi, srećom jurnjavu po punom auto-putu sam uspeo da iskuliram. Mogao sam i da ga pronađem, ali to ne bi bilo dobro ni za mene ni za njega.

Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Kakav bolid.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Bolid, ovo ne može da kaže da nešto nije video, da ga je nešto iznenadilo... Nema opravdanja.
Odgovori