Univerzalne, ALL SEASON, M+S, gume kupovina da ili ne?

Sve vezano za gume i felne
Odgovori
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Re: Univerzalne, ALL SEASON, M+S, gume kupovina da ili ne?

Post od blaugrana »

Ovo je bilo ekspresno.

Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk

ZeljkoBG
Reactions:
Pridružio se: 07 Okt 2019, 12:00

Post od ZeljkoBG »

Heinz napisao: 24 Dec 2024, 09:26 Da ne tražim sad svoje postove, jako loš osećaj sa CC2 u 4. zimi (dubina šare preko 4 mm svakako), klizao sam se kao Bambi, ...
Da ne tražim postove ovde i još na nekom forumu (ne sećam se koji) gde sam pisao, još pre 10 godina, da je "zimska" Mišelin odlična 1-1,5 godinu... posle toka u kantu.
Guma je ZLO.

A onda su me jurili stručnjaci da me obese zbog jeresi :kezo:
Korisnikov avatar
alek0207983
Reactions:
Pridružio se: 23 Mar 2024, 20:57

Post od alek0207983 »

Ja sam montirao Continetal ASC2 na nov Captur. Gledao sam razne testove i nekako su mi bile najbolji fit. Bilo je problema da ih nadjem, i mozda sam ih malo i preplatio. Ali bez problema su odradile posao po ovom prednovogodinjem snegu. Toliko su dobro odradile posao da me je pri jednom naglom kocenju pri 40km/h lik udario otpozadi. Znaci nekad i nije dobro kad su dobre.
Inace, za sada mesecno prelazim oko 1600km s tim sto prosle godine nismo letovali. Videcu da li cu da ih zamenim kad budemo isli na letovanje ove godine, cisto da ne trosim ove AS gume po grckom suncu.

Sent from my RMX3301 using Tapatalk

Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

ZeljkoBG napisao: 03 Jan 2025, 22:11
Heinz napisao: 24 Dec 2024, 09:26 Da ne tražim sad svoje postove, jako loš osećaj sa CC2 u 4. zimi (dubina šare preko 4 mm svakako), klizao sam se kao Bambi, ...
Da ne tražim postove ovde i još na nekom forumu (ne sećam se koji) gde sam pisao, još pre 10 godina, da je "zimska" Mišelin odlična 1-1,5 godinu... posle toka u kantu.
Pa ne znam kako si ovde našao potvrdu, ti pričaš za zimsku on za all season, ti kažeš 1-1.5 godinu, on ima problema u 4. godini. Ništa od ovoga se ne poklapa.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

I pri tome ta guma još nije ni postojala u proizvodnji tada pre 10 godina.
ZeljkoBG
Reactions:

Post od ZeljkoBG »

grujicd napisao: 08 Jan 2025, 13:12 ...ti pričaš za zimsku on za all season, ... Ništa od ovoga se ne poklapa.
Nisam našao, niti tražio nikakvu potvrdu. Niti se odnosi na citirani post, već na temu.
Ako su zimske đubre, pretpostavljam kakve su AS. Znači moj post je bio sivišna informacija.
ljubitelj napisao: 08 Jan 2025, 13:39 I pri tome ta guma još nije ni postojala u proizvodnji tada pre 10 godina.
Zimska druže, zimska :rofl:
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Michelin zimska uvek bila losa(po meni nikada ne bi bila moj izbor) jedina prednost sto traje, a traje jer je kao plastika. Samo Pilot serija, ali i tu ih ne bih jurio osim u specificnim dimenzijama gde nema puno izbora.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

ZeljkoBG
Reactions:

Post od ZeljkoBG »

dag81 napisao: 11 Jan 2025, 18:14 ... jedina prednost sto traje, a traje jer je kao plastika. ...
Meni postala plastila posle 3x6 meseci (zime). Ne tražim prvoboračko odlikovanje ali je bilo jeba ovo napisati pre 10+ godina, na nekom drugom forumu.
Mada sam i ovde "dobro" prošao pre 3-4 godine.
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Neka iskustva sa Vredestein Quatrac Pro Plus? Ovako sa slike deluje kao prvenstveno letnja sa malo zimskih mogucnosti, što je u principu meni i bitno, plus ima brzinski index do 300 km/h. Dimenzija je 255/40 21.

Slika
Korisnikov avatar
mironiko
Reactions:
Pridružio se: 05 Jan 2017, 10:46
Garaža: Subaru Forester e-Boxer Basic 2024. + Škoda Fabia 1.2 HTP 2004.
Kontakt:

Post od mironiko »

Na drugom autu u kuci (Fabia 1.2 HTP, 2004. godiste) do nedavno bile su 5-godisnje Sava Adapto napred i recimo 8-godisnje Kleber Krisalp zadnje gume, dakle bez zamena po sezonama. Auto se vozi izrazito malo i gotovo iskljucivo po gradu, pa smo racunali da ce to biti ok. Medjutim, kod Kleberki se, ocekivano, pojavio dry rot, iako je sara i dalje solidna, dok su Savulje pocele da se blago delameliraju, tj. "krune", sto sam prvo i osetio po blagoj nepreciznosti na volanu.

Uglavnom, bilo je jasno da je momenat za zamenu guma i to svih: stavljene su Matador All Weather i prvi utisci su prilicno pozitivni. Pogledali smo optiku i nije bilo potrebe da se radi, a auto sa novim gumama deluje precizno i vidno stabilnije - dakle, prethodni problem je definitivno bio do starih guma. Takodje, ocekivano i drze bolje.

Jedina mana koju sam primetio u direktnoj komparaciji je da su malkice tvrdje. Nije neka gadna razlika u pitanju, ali vredi spomenuti. Cena je bila nepunih 6k po gumi (mislim da je dimenzija 185/60 R14), sad smo mirni jedno 4-5 godina (posto ovaj auto ne predje ni 5k godisnje).
Astra >> Lambo
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Da i ja sam konstatovao da su tvrde(cuje se i mali brum), ali dobro drze put, sto mi je bitnije od tvrdoce...
Za moje protrebe sam zadovljan.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Odgovori