Honda crv 160 ks automatik 2016 godiste
Honda crv 160 ks automatik 2016 godiste
Postovanje,prvi put sam na nekom forumu pa Vas molim za razumevanje ako nesto pogresim. Skoro sam kupio hondu CRV 2016 godiste,dizel,160 ks,automatik. Interesuje me da li je neko imao iskustva sa ovim autom pogotovo u vezi potrosnje posto je meni potrosnja 10 litara u gradu (normalna voznja), ali mi je i na auto putu pri brzini 140 km/h takođe potrosnja 10 litara sto mislim da je previse. Na svim sajtovima se navodi da je max potrosnja 7-7,5 litara kombinovane voznje. Bio bih veoma zahvalan na savetu/predlogu sta bi mogao biti uzrok povecane potrosnje.
Pozdrav svima.
Pozdrav svima.
Re: Honda crv 160 ks automatik 2016 godiste
Skoro se bas burazer vozio do Austrije sa nekim Volvo SUV dizelom, kaze to trosi znacajno vise nego kompakt benzinac, kaze tocili su na svakih 400km, gorivo.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
To je realna potrošnja u takvoj upotrebi za auto iz te klase. Čak bih rekao da je gradska potrošnja odlična.
Pusti priče po forumima i slike gde je prosečna brzina 60-90 km/h, gde se auto maltene ne vozi u gradu i vozi se otvoren put malom brzinom.
Pusti priče po forumima i slike gde je prosečna brzina 60-90 km/h, gde se auto maltene ne vozi u gradu i vozi se otvoren put malom brzinom.

Jasno je meni da u gradu trosi vise, ali mi nije jasno da na otvorenom putu bude ista potrosnja kao u gradu. Hvala na odgovoru svakako. 
140 je velika brzina za tako kutijast profil vozila. Vozi 105 ako treba prihvatljiva potrosnja
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Sa druge strane meni CR-V benzinac toliko troši na autoputu. Iz toga bi zaključio da nešto ipak nije u redu. A za grad je teško reći, to je previše varijabilno.
- zdushan
- Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
- Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4
Nesto nije ok, ovo je velika potrošnja.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Meni to ipak deluje previše, da dizel SUV te klase pri 140 km/h troši u proseku 10.
- propeler
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 12:28
- Garaža: Honda CRV 1.6 i-DTEC mk4
Previše je to.. meni isti motor u istom autu 4x4, samo uz manuelni menjač, troši cca 9l po gradu sada zimi, a na autoputu 130-140km/h oko 8l. Prosečna potrošnja od kada sam ga kupio u decembru po bordu je 8,3l/100 običnog dizela. Vozim ga normalno, ne koristim start-stop i ne stiskam eco dugme, ali ga šaltam kada mi upali zelenu lampicu na tabli, besmisleno je terati ga u neke obrtaje. Tebi bi sa automatikom morao litru manje da troši nego meni koliko sam ispratio recenzije po netu.
Civic EG3 - ex, Prelude BB9 - ex, Civic VTI - ex, Celica TS - ex, Civic Type R - ex, Civic Type S - ex, CRV mk4 - now
da se okoristim o temu da pitam, da li je neko vozio ili vozi CRV sa 1.6 dizel motorom od 120KS
da li je taj motor dovoljan za opuštenu penzionersku vožnju bez ulaženja u rizike /tipa kreneš u preticanje pa ne može da te izvuče/, ja sam 61+ i više me ne zanima nikakva sportska vožnja već relaksirano kruziranje od tačke A do tačke B
probao sam civic karavan sa ovim motorom i bio oduševljen, ostavio mi je utisak da je uz multijet najbolji dizel u toj klasi, vuče kao mećava i generalno je u vožnji najbliži zvuku i filingu benzinca, što će reći - honda. da mi nije ulaženje u auto i nisko sedenje bilo kao u mrtvački kovčeg, što je katastrofa za moja krsta i leđa, uzeo bi ga odmah posle probne vožnje, još se prodavao za džabe /oko 8k jesenas/.
drugo pitanje je potrošnja, taj civic karavan /poslednja generacija koja je rađena/ je trošio tipa max 5l na otvorenom, 6 u gradu, CRV je teži i čemu se tu mogu nadati. vidim da je neko pisao da mu CRV sa jačim dizel motorom troši 10 u svim opcijama, meni je to deal breaker.
hvala
da li je taj motor dovoljan za opuštenu penzionersku vožnju bez ulaženja u rizike /tipa kreneš u preticanje pa ne može da te izvuče/, ja sam 61+ i više me ne zanima nikakva sportska vožnja već relaksirano kruziranje od tačke A do tačke B
probao sam civic karavan sa ovim motorom i bio oduševljen, ostavio mi je utisak da je uz multijet najbolji dizel u toj klasi, vuče kao mećava i generalno je u vožnji najbliži zvuku i filingu benzinca, što će reći - honda. da mi nije ulaženje u auto i nisko sedenje bilo kao u mrtvački kovčeg, što je katastrofa za moja krsta i leđa, uzeo bi ga odmah posle probne vožnje, još se prodavao za džabe /oko 8k jesenas/.
drugo pitanje je potrošnja, taj civic karavan /poslednja generacija koja je rađena/ je trošio tipa max 5l na otvorenom, 6 u gradu, CRV je teži i čemu se tu mogu nadati. vidim da je neko pisao da mu CRV sa jačim dizel motorom troši 10 u svim opcijama, meni je to deal breaker.
hvala
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Odličan motor i sasvim fino nosi tu karoseriju. Tako da bez brige. Što se potrošnje tiče ne bih znao.
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
Po Spritmonitor.de za taj CRV je veća potrošnja kod automatik verzije, 6,88 / 6,55 ( a što mi je i sasvim logično ):propeler napisao: 10 Feb 2025, 08:10 Previše je to.. meni isti motor u istom autu 4x4, samo uz manuelni menjač, troši cca 9l po gradu sada zimi, a na autoputu 130-140km/h oko 8l. Prosečna potrošnja od kada sam ga kupio u decembru po bordu je 8,3l/100 običnog dizela. Vozim ga normalno, ne koristim start-stop i ne stiskam eco dugme, ali ga šaltam kada mi upali zelenu lampicu na tabli, besmisleno je terati ga u neke obrtaje. Tebi bi sa automatikom morao litru manje da troši nego meni koliko sam ispratio recenzije po netu.
https://www.spritmonitor.de/de/uebersic ... owerunit=2
https://www.spritmonitor.de/de/uebersic ... owerunit=2