Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Re: Dobro veče

Post od Woodoo »

Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Post od noob »

Gazu napisao: 05 Apr 2025, 00:17 Još bih primetio i ovo. Kažeš "hajde, da blokiraju ovo ili ono, nek idu mečki na rupu". Jel bi išao i ti s njima tamo? Pošto tamo bi i tebe sa njima lemali i hapsili. Ali studentima to nije problem, za njih je to ladovina, jel da? Mladi su oni, mogu da izdrže malo zatvora i batina. Pusti, dobro je da svako pruži koliko može.
Ja ne blokiram i ne iritiram sada obične ljude. Znači ovi što blokiraju imaju mud@ da zaj@bavaju samo obične ljude? Ekstra, pa ovi banditi crnokapuljaši i ne moraju ništa da rade, da sačekaju da dopizdi običnom narodu da uđe u konflikt sa ovim što blokiraju.

Iz ovih blokada će na kaju izaći da svako može da blokira šta hoće, kad hoće i kad mu se digne. 15. je bila i masa i energija, kada se to nije iskoristilo, džabe sada blokiraš nekog običnog čoveka koji ide svojim poslom.

Izbori? Ko je do sada bio normalan i pošten na izborima da se glasa? Uvek sve neki strani agenti i lopovi na njima. Eno i Nestorović šta je uradio od stranke, a bio fora šajkača, Srbija, Srbenda. Ma toliko puta prevaren narod na foru nacionalizma da ne veruje nikom. Morate da shvatite da ta većina poput mene ne izlazi da glasa jer nema koga, a ne zato jer voli SNS. Vama je SNS svako ko ne misli isto kao vi. Eno vam izbori u Rumuniji, koji više primer poštene EU a naši idu da mole EU u Strazbur? Hoćete Tursku kao primer i kako je Erdogan sklonio konkurenciju za izbore pre nego što se čovek i kandidovao? EU je okrenula glavu. Ne biramo mi na tim izborima, biraju oni, stranci. Naši otišli biciklama za Strazbur da nam EU pomogne da isto kao u Rumuniji izabere EU nekog stranog agenta ko će im servirati litijum i šta god treba da nas porobljavaju? Ili nekog komičara kao u UKR da nas uvede u rat? Eu će nam poslati rakete i oružuje, mi samo da ginemo, nije problem.
Vidi se koliko nas voli EU, crkva u Salcburgu odbila da ih primi na konak. Do sada nismo imali Eu i Nato simbole na protestima, a sada molimo EU da na pomogne, samo su se ponizili studenti. Taj sud je u Francuskoj, mi od Francuza kupujemo avione, ili će nama će Strazbur iz Francuske da pomogne studentima da raskvari ugovor sa avionima? Problem je kući, za EU smo zakasnili, ona nas neće osim kao koloniju, znači može da dovede nekog svog da im završi ono što ovaj nije mogao, zvanično priznanje na papiru za KiM, litijum itd.
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

I onda je resenje povuci se u misiju rupu i zaliti se kad problem dodje do tebe?
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
noob
Reactions:

Post od noob »

Rešenje sigurno nije da nam EU postavi nekog klovna koji će nas uvući u rat a oni da nas snabdevaju oružijem dok mi ginemo.
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ali kad se povuces i neutralan si svakako to nece uraditi. Najmudrije je cutati i cekati da se nesto samo desi. Mnogo dugo traje vec neutralnost, a za to vreme drzava krvari sve vise, uskoro ce biti vise ljudi van nego u drzavi, sto i odgovara.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
noob
Reactions:

Post od noob »

Ne bih da me shvatiš pogrešno, ja jesam apsolutno za promene. Nisam za to da se moli EU da nam reši problem tako što će postaviti nekog novog koji će nastaviti gde je ovaj stao. Isto važi i za ostale, oni gledaju svoje interese, USA je uzela KiM, Rusi energetiku, Kina rude i možda pretvori u Smederevu luku ako sad ne ide posao zbog Trampovih carina, Arapi privredu, Englezi građevinu itd.
Dok se mi sami sa sobom ne složimo i ne dogovorimo ništa, a ne da blokiramo jedni druge.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

noob napisao: 05 Apr 2025, 08:11 Rešenje sigurno nije da nam EU postavi nekog klovna koji će nas uvući u rat a oni da nas snabdevaju oružijem dok mi ginemo.
Morate da shvatite da ta većina poput mene ne izlazi da glasa jer nema koga, a ne zato jer voli SNS. Vama je SNS svako ko ne misli isto kao vi.
Rešenje sigurno nije da se ne glasa nikada ni za koga i očekuje promena ničim izazvana.
Ne bih da me shvatiš pogrešno, ja jesam apsolutno za promene
I tu promenu ćeš realizovati tako što nećeš glasati na izborima,. i uticati na druge da ne glasaju na izborima kao rešenje?

Upravo to neglasanje omogućava da se NEKO POSTAVI bez izbora te većine. SNS upravlja zemljom sa 30% glasova dok 70% nije glasalo za njega i njih. U tih 70% je i tvoj glas).
AV i ide na tu kartu, da kao postavljen (usled interesa spolja, ne ljubavi)ostane u toj ulozi. I da on postavlja u zemlji opet prema svojim interesima kako i koga hoće.

Ćutanje je odobravanje postojećeg.

Glasanje na način da se namerno npr zaokruži 5 kandidata i napravi nevažeći listić je takodje izražavanje mišljenja o ponudi.

Ako se daju primeri izbora u nekim zemljama evo uvrsti i Italiju za analizu. I koliko puta je bila smena vlasti i samih izbora. I gde je bila Italija politički u "olovnim godinama".

Glasanje nije stvar volilm ili ne volim XXX partiju već izražavanje lične preferencije i interesa za ovu ili onu vrednosnu kategoriju tj način društva u kome ti kao pojedinac želiš da živiš.

Rešenje sigurno nije da nam EU postavi nekog klovna koji će nas uvući u rat a oni da nas snabdevaju oružijem dok mi ginemo.
Na šta aludiraš. Ako na Ukrajinu potpuno je pogrešna teza jer je tamo još 2010-2011 ako ne i ranije započeto oružjem i nasiljem sprovodjenje nekih ideja. Pitaj same Ukrajince od kada postoji problem.
Otvoreni rat je tek krajnja faza sukoba koji traje.

Rešenje je da uvek izadješ na izbore i glasaš po svojoj savesti.
Možeš i da nastaviš da ne glasaš i u budućnosti ali onda otpada žalba na to zašto je neko izabran i vodi takvu politiku da imaš lični problem. Blokade su posledica nemogućnosti regularnog rada države/ njenih orgrana i institucija/.

Studenti su već pobedili, više ništa neće biti isto na sledećim izborima kao ranije, kada god da budu.
Poslednja izmena od ljubitelj u 05 Apr 2025, 09:28, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

@Gaginh0 ne diraj ogija. :D šalje ti pozdrave. I ne brini, na ispravnoj je strani.

@Gazu svaka cast za post. :thumbup:
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Pre par dana je bila blokada Gazele u trajanju od par sati, i nije bila ni najavljena mnogo ranije. Možda nisu ni svi potezi studenata produktivni (doduše ovo zadnje su bili srednjoškolci ako se ne varam), valjda je poenta da ljude pridobiješ a ne odbijaš. Nije svaka kritika nedrobonamerna.

Sad kad sam to rekao, ovo pojačavanje pritiska da se školstvo normalizuje pokazuje da je vlastima ipak velika frka od toga. Ako propadne školska godina to nije samo izgubljena godina za decu (za šta ih suštinski boli dupe), to je raspad celog školskog sistema, kako dalje iz toga kad je nova generacija pristigla? To je skoro nerešiv problem. Bez obzira na sav spin i manipulaciju na kraju će svi ti roditelji i babe i dede morati da stignu do suštine - čekaj, a jesi li ti napravio svo ovo sranje samo zato što nisi hteo da daš par privatnih firmi izvođača i par tvojih ljudi iz partije da odu malo u ćorku? Na to se na kraju svede i ne može da zamaskira šta god da radi.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Rekao bih da ih boli dupe za skolu i skolsku godinu. To bi se sve moglo i zatvoriti komplet, samo da ostanu platni spiskovi.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Ako se sada prestane sa blokadama i tsl. ne znaci da je izgubljeno. Studenti su pokazali zube tj. muda do poda i dali jasnu poruku i obrisali pod Zvalavim. On je ponovo pokazao sta misli o svom narodu koji ga je izabrao, isto tako je jedan od onih koji su u stanju da izazovu rat samo da sebe sacuvaju. Zalosno je sto ima podrsku stranaca, jos on nije zavrsio kod njih. Takodje znam par njih sa fakulteta koji su u pocetku podrzavali (gde ces sladje love dok sedis kuci realno), a onda kad se povela prica o isplatama zarada odma druga ploca. Mnogo smo kvarljiva roba kao narod, nadam se da ce to konacno da izumre sa novim generacijama.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

Grujic jako dobro razmišlja, ali nisam siguran da i oni tako razmišljaju nažalost. Mislim da će se uskoro to sve rešavati, da će morati naći neki model blokada ali da će se krenuti u škole i na fakultete.
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

Neglasanje na zborima kao opcija je nedopustivo... jer svi su isti, bla, bla... Predaja. Nažalost veliki broj ljudi je upao u tu zamku.
Na ulici sam od 91, kao dete koje samo instinktivno bira promene. Na izborima od 94. 30+ godina kasnije, šta sam postigao, izgleda ništa. Ali nemam nameru da odustanem.
Sutra kad me deca pitaju a gde si ti bio, moći ću čiste savesti da im kazem da sam se borio koliko je do mene.. i za sebe i za njih.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Kabal
Reactions:
Pridružio se: 05 Avg 2015, 10:01
Garaža: Volvo XC60 D5 AWD

Post od Kabal »

Meni naplatili 6.5€Slika

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Nikad nisam propustio izbore, sem ako sam bio van zemlje. Češće sam glasao za manje zlo, a ne za opciju koja mi savršeno odgovara.

Nećeš da glasaš za manje zlo? Onda dobiješ veće zlo. Vrlo je prosto.
Odgovori