Pomoć oko izbora hatcback-a

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Korisnikov avatar
MarjanKG
Reactions:
Pridružio se: 02 Avg 2022, 15:45

Pomoć oko izbora hatcback-a

Post od MarjanKG »

Posle 3 godine sticajem okolnosti( očekujem proširenje porodice- što mi je ujedno šansa da finansijski izguram priču kupovine, posle idu drugi prioriteti), rešio sam da udomim Clia koji me verno služio. S' obzirom da sam njega kupio, zahvaljujući vašim preporukama, moraću da vas gnjavim ponovo. Budžet mi je 5000 eur i gledam tzv."golf klasa". Znači tražim auto sa manuelnim menjačem (6 brzina idealno), ručna- parking kočnica(električna nikako).
WV ne ulazi u obzir, izbor nije neki, a i cene su im preterano jake( da ne pričam o održavanje prosečne Srbende koji misli da je kvalitet motora ka kod dvojke).
Gledam Megana 3 1.6 110ks, astra j 1.6 16v benzinci naravno.
Brat me nagovara na dizelaše, da gledam peugeot 308 1.6 HDI, mada mi mehaničar preporučuje 2.0 Hdi, kao kvalitetniji i izdržljivi motori. I naravno Megan 3 1.5 dci. Uglavnom na oglasima vidim 2009 , prosečna starost tih vozila pa naviše. Šta gledati, to je pitanje iako bi najbolje bilo , kad neko drugi nađe auto i kaže ti , evo pa vozi ga.

Послато са M2101K6G помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: Pomoć oko izbora hatcback-a

Post od trojanac »

Za taj novac ja bih preporučio čuveni Civic svemirac, odnosno 8. generacija. Idealno 1.8 mada će i 1.4 raditi posao. Ima ih na oglasima, a može i da se dotera neki lep primerak od preko.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

Slažem se

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

+1

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Megan 1.6 ide kao vezan a realno nije nikakav auto posto su ti 1.6 uglavnom oni iz turske, moj burazer ga imao novog jos kad se pojavili, plastikaner tezak.
Astra ne znam kakva je a sto se pezoa tice 2.0 svakako bolji izbor ako ti se 308 svidja uopste.
Slazem se za civic, dodao bih alfu djulietu i fiat bravo, dizel ili benzin varijante mada bih pre benzin 1.4 turbo, alfa i bravo su mozda i best buy za te pare koje imas, kod brava ti i kusur ostane a dobar auto generalno sa smesnim odrzavanjem.
Fokus 1.6 imas onaj sa 100 konja mada je slabasan ili 115 sto je po meni bolji izbor, takodje mogu fini primerci da se kupe za te pare a dobar auto generalno.
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Omp dodati i Lanciju Deltu u paketu sa Bravom i Djulijetom.
Korisnikov avatar
motorista
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2020, 18:11

Post od motorista »

Postaje teško naći dobru Deltu na oglasima, inače odličan i zanimljiv auto.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Deltu sam zaboravio ali tesko je naci dobru u tom cenovnom rangu plus ih je jako malo na oglasima sa benz. motorima, inace odlican auto, najveci od svih pomenutih i najozbiljnije uradjen i opremljen a uglavnom su u jacim ili najjacim paketima, klotaru je skoro pa nemoguce naci.
Korisnikov avatar
MarjanKG
Reactions:

Post od MarjanKG »

Dosta vozila što mi predlažete, sam pregledao preko oglasa uglavnom deluju istrošeno, a cene nisu male s'obzirom na godište. Uglavnom enterijer je slabo održavan, sedišta su pocepana ili razvaljena, a cene ih po 4000 pa naviše.

Korisnikov avatar
motorista
Reactions:

Post od motorista »

An ženeral, dobri auti se brzo prodaju, izuzev ako je neka neatraktivna klasa (MPV u zadnje vreme, recimo) ili specifičan model. Tako da je to što je tvoj utisak zapravo tačno.

Ja bih do 5000 za sebe gledao Fokusa generacije 2,5 u mint stanju sa benzincem od barem 100 KS, a poželjno i snažnijim, ali se unapred pripremio da ću ga tražiti mesecima. To zato što volim aute sa dobrim osećajem na komandama i korektnim ležanjem.

Bilo bi dobro da nam i ti izneseš svoje preferencije... prostranost, ležanje, udobnost... Imao si Klia, sada tražiš C segment, tu su naznake da tražiš benzinca i udobnost (Bravo, recimo, nije naročito udoban) ali to je i dalje dosta širok pojam.
Poslednja izmena od motorista u 06 Apr 2025, 17:32, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Pa dobro ne mozes ni da ocekujes top primerak za 4-5k od automobila kojima su cene 5,5-6 npr. poput delte, giuliete i sl. bravo vec moze da se kupi dobar za ispod 5k ili imas strpljenja pa cekas da naleti nesto dobro i povoljno ili kupis nesto jeftinije pa ulozis sta treba, primera radi ima brava za ispod 4 da biras, ne verujem da su toliki krsevi da npr. 1000-1500e ne moze da ih resi da budu dobri primerci.
Ja sam svog punta prodao po prilicno visoj ceni nego prosek na oglasima ali je bio top a npr. moze takav da se kupi za mnogo manje para i opet da se razika ulozi da bude prilicno dobar pa sad ko kako hoce.
Korisnikov avatar
MarjanKG
Reactions:

Post od MarjanKG »

Gledam benzinca iako dobijam predloge za dizel. Benzinac najviše, zbog kasnije ugradnje plina. Živim u KG i grad je brdsko ravničarski za vožnju. Zato i tražim tako nešto. Ne žurim sa kupovinom. Pare sam skupio. Bitan mi je orjentir šta tražiti. Pređem dnevno 20km do 30 i to je to. I udobnost zbog žene, naravno.

Korisnikov avatar
motorista
Reactions:

Post od motorista »

https://www.polovniautomobili.com/auto- ... 1_pl1_plv0

https://www.polovniautomobili.com/auto- ... 0_pl1_plv0

Na mobilnom ovi deluju OK, mada se zbog udobnosti i motora (benzinac je turbo) tebi manje uklapaju. Možda da probaš uživo tu udobnost, čisto da znaš je li Bravo uopšte za tebe, jer jedan je upravo u Kragujevcu?

https://www.polovniautomobili.com/auto- ... 1_pl1_plv0
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Meni je Fokus 3 odvratan auto, doduše nisam ga ni vozio sa ovim motorom pa da mogu da dam sud. Vozio sam 1.0 i na stranu motor, bukvalno mi se slabo šta tu sviđa, za početak enterijer u stilu Nokie 3310. Jedan od retkih auta gde bih pre uzeo primerak starije gen. iz vrha cenovnog ranga nego jeftiniju 3ku. A sa ovim motorom ne verujem ni da se vozi nešto posebno. Fokus 2 1.6 (običan, sa 100ks, ne onaj vct ili kako već sa 116) se relativno fino vozi, naravno u skladu sa snagom.
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Neko je kacio Bravo na forumu, deluje dobar primerak.
Sto se tice Focusa, gledao sam ga i ja i ostavio mi je utisak da nema mesta u kabini za putnike, vozac tu najbolje prolazi. Gepek je bas mali, nije to za porodice sa malom decom.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Odgovori