Novi Sad
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Re: Novi Sad
Deluje da je budzet ozbiljno u Qrcu. Pre par godina su imali one akcije obnove ulica po gradu, u poslednje vreme se ne radi vise nista. Ne spominje se vise ni obnova cara lazara, niti pesacki most, fabrika za precisvavanje otpadnih voda, itd
Garaza modena stoji kao raskopano ruglo grada. One dve tri ulice u almaškom kraju rade brzinom puža.
Garaza modena stoji kao raskopano ruglo grada. One dve tri ulice u almaškom kraju rade brzinom puža.
Stopirano je sve, niko ništa iz ministarstva ne sme da potpiše, odobri. Kažu da je ta garaža u Modeni ozbiljno ugrozila okolne zgrade, da se sad i boje dalje da nastave. Tanundžićeva palata je već sva popucala. Šta će tu sve još biti, videćemo.
- Nemanja987
- Pridružio se: 28 Mar 2013, 20:46
Bez želje da umanjim bilo koji problem, ali ovo što se dešava sa vodom u ns je ogromna stvar i ogroman problem.
Neverovatno mi je da toliki grad ima takav problem i da ljudi ne dižu veću buku?
Prihvatljivo je nemati vode noću skoro pola godine? Zaista?
Grad je u veoma lošem stanju po mnogo pitanja i srce me boli kad to vidim.
Neverovatno mi je da toliki grad ima takav problem i da ljudi ne dižu veću buku?
Ogroman problem. Mogu samo da mislim kakav je kvalitet te vode u ovom momentu..
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Opština Beočin naredna 3 meseca neće imati pijaću vodu. Kaže kum u Rakovcu teče čaj od nane iz česme...
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Nemanja987 napisao: 07 Apr 2025, 10:11 Bez želje da umanjim bilo koji problem, ali ovo što se dešava sa vodom u ns je ogromna stvar i ogroman problem.
Ni meni nije jasno da se oko toga ne diže galama. Oko toga i one iskopine u Modene, koja je pored Tanurdžićeve izgleda načela i katedralu. Tačno zatrpati sve i moliti Boga da se ništa dalje ne desi...
- mironiko
- Pridružio se: 05 Jan 2017, 10:46
- Garaža: Subaru Forester e-Boxer Basic 2024. + Škoda Fabia 1.2 HTP 2004.
- Kontakt:
Po mom iskustvu, ljudi se dele u dve grupe, naravno ugrubo.Nemanja987 napisao:Bez želje da umanjim bilo koji problem, ali ovo što se dešava sa vodom u ns je ogromna stvar i ogroman problem.
1. Oni kojima je dobro, ili bar da kažemo dosta bolje nego pre 10ak godina, te ove probleme koji se dešavaju ne doživljavaju mnogo na svojoj koži i samim tim nisu svesni ukupne situacije.
Moj ćale je dobar predstavnik te grupe. Ne može da smisli Njegovo Žvalavstvo i na svim izborima glasa protiv njega, makar po principu "manje zlo", ali on da ide da protestuje - pa zašto? Celu karijeru je šef gradilišta i kaže da pored haotičnog tržišta, stvari dobro stoje u njegovoj podbranši (visokogradnja, stambeni objekti), te se to ogleda i u boljim zaradama i većoj sigurnosti posla. Takođe, on leže u pola 11, pa restrikcije vode nije ni osetio. Obično je oko podneva na gradilištu, pa ga blokade ne pogađaju, studentske blokade ne osuđuje, ali i ne podržava - još ga "peče" 5. oktobar i rasprodaja zemlje posle njega, pa kad ga pritisnem kaže "sine, ne zameram ti na borbi i ne sputavam te, ali to nije moja borba".
Takvih je, verovatno, na desetine hiljada. Njima je dobro (bolje nego pre nekog vremena), većini ljudi iz njihovog okruženja je dobro, pa nemaju razloga da misle da je baš sve sranje, a nas omladinu slušaju sa rezervom...
A da ne spominjem ljude iz moje branše, koji bi se pre odstrelili na centru nego propustili kapućino i branč u Diskontu, pa sve da im Vučić sere u njega.
2. One koji primećuju sve probleme i ne mogu srcem, dušom, nikako da prihvate trenutnu situaciju i da ovo možemo smatrati normalnim. Tu i sam spadam, ali, kao što sam već pisao na drugim temama: protestujem preko 10 godina, cela mladost mi prođe na ulici i u aktivizmu, u nadi za boljem, od silnih donacija i sranja mogao sam još jednu temu na Garaži da imam, ali sam usmeravao gde mislim da je potrebnije, sad kad imam i dete još sam vatreniji, rekao bih...
Ali, tu i jeste problem. Malo smo istrošeni. Mene su prestali da pitaju (a jedno vreme baš jesu!) ono čuveno "a zašto se ti cimaš, tebi je baš dobro?" - pitanje za koje bih slao u gulag. Međutim, nemojte se zavarati da sam sebe to nekad ne upitam. Jbt, mogao bih da se učaurim u svoje okruženje i da me zabole savršeno za sve, a nekad mi je i teško što to ne radim kad vidim koliko ljudi ima u prvoj grupi koju ovde opisujem, a o sledbenicima režima, tipičnim sitnim ćaristima i ostali kriminalcima da i ne počinjem...
Hoću da kažem, toliko je toga oko čega bih protestovao, da mogu da i ne dolazim nazad kući, nego dan i noć provodim na ulici. I to je teško izdržati... Teško je i ovih nekoliko meseci, a o deceniji iza sebe da i ne pričam.
Izvinjavam se na podužem postu. Ne znam ni da li sam odgovorio na pitanje iz quote-a...
Možda se veća buka ne diže pošto nas bučnih prosto nema dovoljno u NS? Možda je ta naša prirodna tihost baš razlog što je bata Andrej odlučio da on odavde rukovodi poslovima, a ne iz Bg-a. Možda nikada ne saznamo...
Sent from my Pixel 8 using Tapatalk
Astra >> Lambo
Kod mene nema vode tokom leta zadnjih 20 godina, navikneš se vremenom. Kupanje isključivo pre podne i to u ležećem položaju jer tuš nema pritisak visoko ako se tuširaš stojeći, veš mašina isto pre podne, puniš korito sa vodom i rasipaš u wc šolju. Kad pritiska nema ni ujutru, već samo noću, onda pereš veš ručno. Ili da pomažeš veš mašinu i tako što flašama sipaš vodu, što znači da oko sat ipo vremena moraš da budeš uz veš mašinu i da je bordiš da izgura te muke.Nemanja987 napisao:Bez želje da umanjim bilo koji problem, ali ovo što se dešava sa vodom u ns je ogromna stvar i ogroman problem.
Ti ne vidis koji je naziv teme?
Ne moze i ne sme grad od 350k stanovnika da se "navikne" na tako nesto!
Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Pa cuj, na sta se sve par miliona naviklo za ovih nekoliko decenija. Cuti, moze i gore.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Vidim naravno. Ali pošto se spominje voda, rekoh da podelim iskustva nas manje bitnih u mestu sa samo 6k stanovnika.blaugrana napisao:Ti ne vidis koji je naziv teme?
Niste vi manje bitni, cak sta vise.
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Sa okolnim mestima ode broj na 415k prijavljenih stanovnika.
https://www.nsinfo.co.rs/lat/broj-stano ... -naseljima
https://www.nsinfo.co.rs/lat/broj-stano ... -naseljima
Pa mislim takvo je stanje, to je neka vrsta hijerarhije. Ljudi po ovdašnjim selima žive sa strujom gde ti sijalica oslabi kad se uključi frižider. Da ne pričam o trulim drvenim banderama i havarijama kad padne prvi sneg, kad nema struje po 10 dana. Što je veće mesto omogućeni su bolji uslovi za egzistenciju, dok su oni na dnu prepušteni sami sebi. Prosto je tako, nego da ne idem u dalji offtopic jer se o ovome može u nedogled...blaugrana napisao:Niste vi manje bitni, cak sta vise.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Toje ocigledno. Kad prodjes kroz sela neka kao da je vreme stalo pre 50 godina.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money