Momčilo napisao: 09 Apr 2025, 09:10
Zato su meni omiljena ona mesta koja su rezervisana, a ljudi ne čitaju u kom periodu
U da, koja je to mala pobeda kad uletim na takvo mesto.
Hmm, al za ovo na trotoaru, može da bude i obrazloženje - OK, invalid je tu uspeo da se isparkira, ali si baš tom invalidu blokirao i put od kola do trotoara. Mada znamo da oni to rade da "ukradu" auto i napune budžet.
Lično, u Novom Sadu kad sam, ugl. znam kako gde funkcioniše - gde nose i gde ne, iako i jedno i drugo mesto izgledaju jednako OK za parkiranje, i iako ni na jednom mestu nije iscrtan parking. Al zato baš bude problem kad dođeš u nepoznat grad, tražiš parking, i ostaviš tako negde auto nadajući se da je to OK. I naravno, ne ostaviš ga gde je tvoj auto jedini, ali i kad ima drugih, isto nije garancija - dođu oni tako ispred FTN-a recimo u Novom Sadu da skupljaju jedan po jedan auto, iako ih tu bude gomila paralelno parkiranih često.
Poenta mi je - kad već to tako nose sa neiscrtanog parkinga, da onda barem iscrtavaju parkinge tamo gde je OK.

I isto i za trotoar - na mnogim ovako ćoškovima trotoara se toleriše, kao da je prećutno tu samo neiscrtani parking, a negde samo odnesu. Iako u ovom slučaju ne bi ni imalo logike da ga iscrtaju, al dobro sad.