Mobilne telekomunikacije
-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
Re: Mobilne telekomunikacije
Nisam ni ja ali me smorilo vise da uplacujem kredit, a sa paketom koji je meni odgovarao telefon je bio bas povoljan...
- Sh@rance
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
- Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29
Nama je firma izašla u susret pre jedno 10 godina. Posto ima ko zna koliko službenih telefona, rešili su da ponude svim radnicima i njihovim porodicama po telefonski broj. Ja sam u nekom biznet paketu nemam pojma kojem uzeo sam meni i ženi po broj i oba broja se vode na moju firmu. Predplata mi je 35 din. mesečno i plaćam koliko potrošim i nemam 3G internet, a i ne treba mi.
umreženo ima sigurno preko 10000 brojeva i tu su razgovori besplatni uglavnom tj 70% brojeva koje zovem su u mreži, prema 064 mreži je 0,90 din minut, a prema ostalim mrežama je 1,5 din minut. Računi mesečni su mi smešni maksimum do 400 din mesečno i to uglavnom nakucam na prakinge. Račun stiže u moju firmu i to mi skinu od plate.
umreženo ima sigurno preko 10000 brojeva i tu su razgovori besplatni uglavnom tj 70% brojeva koje zovem su u mreži, prema 064 mreži je 0,90 din minut, a prema ostalim mrežama je 1,5 din minut. Računi mesečni su mi smešni maksimum do 400 din mesečno i to uglavnom nakucam na prakinge. Račun stiže u moju firmu i to mi skinu od plate.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Hvala za primere fotografija. Za nijansu-dve je bolje nego na 995. Kod OT-995 fotke na lošem svetlu su baš loše, a inače voli i da napucava boje. Ako u kadru preovladava neka boja, on je upadljivo pojača...
Mozda je bata Raka u vezi udica?dragvorl napisao:Toliko brzo spusti da ne stignem da se javim.

Možda neki advokat iz daleka, zove zbog babatetkinog testamenta...
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Evo i par fotki iz Telenora Smart HD (Alcatel OT-995)... Direkt su iz telefona, samo resize na 700 pix...

Ova poslednja je noćna, sneg, samo ulična rasveta. Moraš imati jako mirnu ruku da se ne razmaže skroz... Sve u svemu - ništa posebno, dakleko od toga da je neupotrebljivo, ali trebalo bi ipak da je malo bolje.
Evo i malo poređenje sa Samsung Galaxy Ace-om (takođe 5 mpix), prva fotka 995, druga Ace...

Krop one prve fotke:

Dakle, Samsung primetno bolji, realnije boje, manje šuma na fotkama (sitnije "zrno"). Mana Samsungove kamerice je što snima video u manjoj rezoluciji i ne radi autofokus prilikom snimanja. Telenor Smart HD snima HD video (720p) i autofokus radi za vreme snimanja (može po želji). Napominjem da su ove fotke snimljene sve sa originalnom aplikacijom u telefonu...

Ova poslednja je noćna, sneg, samo ulična rasveta. Moraš imati jako mirnu ruku da se ne razmaže skroz... Sve u svemu - ništa posebno, dakleko od toga da je neupotrebljivo, ali trebalo bi ipak da je malo bolje.
Evo i malo poređenje sa Samsung Galaxy Ace-om (takođe 5 mpix), prva fotka 995, druga Ace...

Krop one prve fotke:

Dakle, Samsung primetno bolji, realnije boje, manje šuma na fotkama (sitnije "zrno"). Mana Samsungove kamerice je što snima video u manjoj rezoluciji i ne radi autofokus prilikom snimanja. Telenor Smart HD snima HD video (720p) i autofokus radi za vreme snimanja (može po želji). Napominjem da su ove fotke snimljene sve sa originalnom aplikacijom u telefonu...
Nisam ni sumnjao u toLaki021 napisao:Floyd napisao: iPhone uparen sa iOS-om je i dalje mnogo bolji uredjaj od bilo koje android kombinacije.
Apsolutno se ne slazem

Nisam rekao da je smesan (mozda je to nekom i najbitnije na telefonu) ali ta cinjenica, ne cini jedan uredjaj boljim od drugog.ftj napisao:@Floyd
Čekaj, to što samsung može da se personalizuje je smešan argument ali zato argument iphone je bolji je ok?
Da li je Adam bolji od Golfa zato sto mozes da mu usarenis enterijer kako pozelis?

iPhone radi mnogo brze i stabilnije od bilo kog androida a to ne pricam napamet vec iz iskustva jer koristim iOS i Android uporedo.
iOS je mnogo "ispeglaniji" sistem, projektovan za jednu arhitekturu i u toj kombinaciji radi bez greske...pa iPhone ima slabiji hardver od mnogih Android telefona a od svih radi bolje.
Na zapadu se takvi telefoni uzimaju uglavnom na ugovor uz preplatu koju svakako trebas da placasSaša napisao:Pa vidi, kada imaš para ni tih 500 nije puno. Ma ni 1000... Totalno nebitno.

E sad, da li neko da 150e za iPhone, 50e za top Android ili 0 za bilo koji drugi je totalno nebitan detalj.
Uglavnom, razmumem kupce Android telefona kao i one sto biraju iPhone.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

-
Lepo izgleda, preterase sa staklom bas me zanima kako ce proci na drop testovima.. 

- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Verovatno dobro jer će Z otporan na vodu i prašinu. Biće i model ZL, s manje stakla, ali neće biti otporan. Ipak su popustili i ugradili quadcore procesore.
Meni se ovo kuciste ne dopada...
Za ostalo svaka cast.
Za ostalo svaka cast.
-
Gledao sam predstavljanje ZL modela, ukakili su ga sa plasticnim poklopcem za sim i memorijsku karticu, bas mi je ruzna zadnja strana ZL verzije...
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Ne postavljajte slike dece na forume, sta vam je...
U pravu je Ogi, opreza nikad dovoljno.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Ljudovi pomagajte... Usrani iPhone mi se iskljucio bez ikakve najave i sad ne mogu da ga ukljucim.. na punjac, usb u kompu ne reaguje..
Punjac i kabl su ispravni jer pune kevin iP...
Ima li neko neku ideju sta mu je ili sta bi moglo da mu bude?
Idem da googlam sada....
EDIT:
Google malo pomogao...
probao sam par stvari i jedna je upalila...
Da drzim Hold and Home button vise od 10 sekundi
Sta sad radi.... pitaj Boga.... ali radi nesto...
Punjac i kabl su ispravni jer pune kevin iP...
Ima li neko neku ideju sta mu je ili sta bi moglo da mu bude?
Idem da googlam sada....

EDIT:
Google malo pomogao...
probao sam par stvari i jedna je upalila...
Da drzim Hold and Home button vise od 10 sekundi

Sta sad radi.... pitaj Boga.... ali radi nesto...
Brzine idu u H-a !!!