Servis - Razno
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Re: Servis - Razno
Da imas onaj merac pa da znas jel valja onda je najmanji problem doliti (po potrebi) do sledeceg servisa. Onda zameni skroz i miran si.
Sent from my iPhone using Tapatalk
hvala!
servis je blizu, možda ga uradim za mesec dana. a mogu da dospem pravi antifriz, da se ne zezamo ako će voda nešto da sjebe u smislu tog merenja.
servis je blizu, možda ga uradim za mesec dana. a mogu da dospem pravi antifriz, da se ne zezamo ako će voda nešto da sjebe u smislu tog merenja.
Uvek dosipaj antifriz, a ne destilovanu vodu, osim ako nije moranje
Katastrofa. Moraš pisati i poslati onom ko im je dao licencu.
Čuo sam za Škodu i nikad nisam proverio, ako me uhvati servis na Kodaq planiram kod njih na pakingu da rastavim auto i proverim da li je izmenjano.
Čuo sam za Škodu i nikad nisam proverio, ako me uhvati servis na Kodaq planiram kod njih na pakingu da rastavim auto i proverim da li je izmenjano.
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
I koja je poenta prikazivanja klipa gde se vidi filter vazduha nakon 2 meseca i nepoznatnog broja kilometara a koji je u dobrom i očekivanom stanju?
Ne branim servis samo mi nije baš jasno iz to malo podataka otkuda zaključak da nije zamenjen filter kada i taj novi može da izlgeda isto tako nakon par meseci???
Poenta je zašto plaćaš pljačku ovlašćenom servisu za nešto što očigledno možeš sam da zameniš ali to je neka druga priča.
I poenta je da filter ne može ovako da izgleda posle 2 meseca sem ako ga nisi vozio 2 meseca pored dimnjaka raspale termoelektrane.
I poenta je da filter ne može ovako da izgleda posle 2 meseca sem ako ga nisi vozio 2 meseca pored dimnjaka raspale termoelektrane.
Voziš 2 meseca strogo po gradu, puno radnih sati a malo kilometara. Auspuh do auspuha.
Puno kubika vazduha i DPF blagodeti. 2 meseca može da bude i 10,000km...ako je službeni auto.
Kao da nisi video šta izlazi tokom samo jednog DPF ciklusa čišćenja, pardon izbacivanja zagadjenja u svim oblicima dima i čestica.
A da ne govorimo o busevima i kamionima, kombijima i ostalim dizelima kojimaje skinut ili nemaju DPF.
Taj filc može i fabrički da bude sivi, novi filter. Kao i beli.
Dimnjak termoelektrane je uglavnom veoma čist jer je sagorevanje pod kontrolisanim uslovima, potpuno i na visokim temperaturama a postoje i filteri....one su najmanji zagadjivači ovog tipa što se vidi na filteru.
Slažem se da mali servis može svako na (skoro) svakom auta da sam odradi i da je odlazak u servis a pogotovu ovlašćeni za zamenu bilo kog filtera "pljačka".
ALi gomila ljudi ide u servis i za zamenu sijalice ili metlice brisača ili za duvanje guma ili za zamenu točkova, pa se onda i gubi ta poenta.
Neke ljude ne zanima da prljaju ruke pa se onda gubi ta poenta.
Puno kubika vazduha i DPF blagodeti. 2 meseca može da bude i 10,000km...ako je službeni auto.
Kao da nisi video šta izlazi tokom samo jednog DPF ciklusa čišćenja, pardon izbacivanja zagadjenja u svim oblicima dima i čestica.
A da ne govorimo o busevima i kamionima, kombijima i ostalim dizelima kojimaje skinut ili nemaju DPF.
Taj filc može i fabrički da bude sivi, novi filter. Kao i beli.
Dimnjak termoelektrane je uglavnom veoma čist jer je sagorevanje pod kontrolisanim uslovima, potpuno i na visokim temperaturama a postoje i filteri....one su najmanji zagadjivači ovog tipa što se vidi na filteru.
Slažem se da mali servis može svako na (skoro) svakom auta da sam odradi i da je odlazak u servis a pogotovu ovlašćeni za zamenu bilo kog filtera "pljačka".
ALi gomila ljudi ide u servis i za zamenu sijalice ili metlice brisača ili za duvanje guma ili za zamenu točkova, pa se onda i gubi ta poenta.
Neke ljude ne zanima da prljaju ruke pa se onda gubi ta poenta.
Kod mene filter vazduha je isto ovog tipa cilindar sa filcom, cinjenica je da se oni vise prljaju tj vise se vidi prljavstina na njima nego na onim klasicnim panelnim bez filca jer sam filc je podlozniji prljanju i lepljenu prljavstine. Kad sam uzeo auto promenio sam odmah ulje i filtere, filter vazduha jeste bio sivkast ali ne ovoliko prljav i naravno nije bilo ovog lisca i sl. prljavstine, pocepao sam ovaj filc da vidim ispod kakav je i filter je bio kao nov tj ono kartonsko sace koje je ispod, tako da je filc odradio glavni deo posla, ipak ovo na snimku mi deluje kao dosta zaprljano za 2 meseca sem ako u startu sam filc i nije bilo bele nego sive boje, ako i postoje takvi, nisam vidjao, ali takodje nije ocekivano ni da bude kao nov jer tu polozaj filtera i samo resenje usisa vazduha dosta doprinose samom prljanju.
- toni67
- Pridružio se: 09 Dec 2016, 09:53
- Garaža: Renault Clio 3 1.2 16v, Renault Megan 4 1.3 tce 100ks
Megan 1.33Tce 100 ks, mali servis sa popustom plus zadnja metlica brisaca, tecnost za brisace od 2 l (akcija uz mali servis za 1 RSD) i zamena i balanisiranje točkova(2 seta zamena letnji zimski) sa popustom 18.997. Ulje Castrol i svi delovi original Renault
https://postimg.cc/rzRWqYGC
https://postimg.cc/47mc7WDG
https://postimg.cc/Tp8b1qC8
https://postimg.cc/rzRWqYGC
https://postimg.cc/47mc7WDG
https://postimg.cc/Tp8b1qC8
Pročitah da je filter tu radi nabijanja pregleda klipa, em nije menjam, em nije naplaćen.zarekg napisao:Poenta je zašto plaćaš pljačku ovlašćenom servisu za nešto što očigledno možeš sam da zameniš ali to je neka druga priča.
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Poenta je bila da ovlašćeni pored izuzetno visoke cene, posao i ne uradi.
Pojedini ljudi idu u ovlašćeni servis iz drugih razloga, ne zato što vole da budu opljačkani.
Drugar kaže da priča sa snimka nije tačna, filter nije menjan, nije naplaćen, čak je i fakturu video, a ja mu verujem, takođe mislim da se takve kod velikih i poznatih ovlašćenih servisa ne dešavaju, jer prvo ti dobro naplate svoju uslugu, nije kao kada na KP vidiš sumnjivo nisku cenu, koja vuče na prevaru, sama verovatnoća kaže da je manja mogućnost prevare kada pretplatiš nešto, znači oderu te, a još i da ne zamene.
Veliki su to sistemi, sa kamerama, velikim brojem ljudi, kada bi se sve to pročulo, pitanje koliko bi dugo/dobro nastavili da rade.
Ako već neko želi da proveri da li su neki filteri menjani, najbolje je da to proveri odmah, a ne nakon 2 meseca.
Pojedini ljudi idu u ovlašćeni servis iz drugih razloga, ne zato što vole da budu opljačkani.
Drugar kaže da priča sa snimka nije tačna, filter nije menjan, nije naplaćen, čak je i fakturu video, a ja mu verujem, takođe mislim da se takve kod velikih i poznatih ovlašćenih servisa ne dešavaju, jer prvo ti dobro naplate svoju uslugu, nije kao kada na KP vidiš sumnjivo nisku cenu, koja vuče na prevaru, sama verovatnoća kaže da je manja mogućnost prevare kada pretplatiš nešto, znači oderu te, a još i da ne zamene.
Veliki su to sistemi, sa kamerama, velikim brojem ljudi, kada bi se sve to pročulo, pitanje koliko bi dugo/dobro nastavili da rade.
Ako već neko želi da proveri da li su neki filteri menjani, najbolje je da to proveri odmah, a ne nakon 2 meseca.

Evo kako izgleda filter posle nepunih 10 meseci koji sam lično zamenio. Borko bi rekao da nije nikad menjan.
Jesi ovo terao u indiji?
Koliko si presao za ovih 10-ak meseci?
Ja sam uvek prisutan dok majstor radi mali servis (ne zbog nepoverenja, vec zivi u drugom delu grada pa mi je lakse da sacekam dok odradI ), nikad mi filter nije ovako izgleda, ni blizu.
Uvek radim na 10-12 hiljada km, ali je to otprilike 6 meseci moje voznje.
Ja sam uvek prisutan dok majstor radi mali servis (ne zbog nepoverenja, vec zivi u drugom delu grada pa mi je lakse da sacekam dok odradI ), nikad mi filter nije ovako izgleda, ni blizu.
Uvek radim na 10-12 hiljada km, ali je to otprilike 6 meseci moje voznje.
Сад му није ништа...