Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od TheWickerMan »

:kezo: neka neka, dok Samsungu stigne Si-Carbon baterija, kinez je već ima :mrgreen: čak ni kamere nisu toliko loše.
Podseti me da ti dam koju masku još za S23U, svakako će na oglase
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

I pirati su početkom 2000tih na piratski CD Željka Joksimovića gratis rezali Leontinu, samo da kupiš, al nije to bio taj kvalitet ako ako ne kupiš CD u City Records. Tako i ti vaši "Žao mi plus 1" :)
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Sve si pomesao , on je vise Dino Merlin nego Zeljko Joksimovic .
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Svanuo je još jedan tužan dan, dino merlin pronađen živ u svojoj kući.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Razmišljam da posle 26 godina napustim MTS i pređem na A1. Da li ima nešto loše što bi trebao da znam za A1?
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Ima, predugo si čekao.
A1 je premijum premijuma za MTS odnos prema korisniku, to što ugovoriš to ti je. Nema iznenadjenja a i ako se desi onda su u stanju da priznaju grešku i isprave (tj da ne diraju postojeće stanje).

Što se tiče tehničkog aspekta mislim da je odavno kod svih stanje da mreža radi korektno, pokrivenost još uvek nije kako treba, ima džepova pa čak i u Beogradu gde nema signala ali to je baš malo.
E sad, A1 kao meksička firma (nakon svih preprodaja) većinski može a i ne mora mnogo da haje za ovo naše mizerno tržište, pogotovu što A1 nema operacije u zapadnoj Evropi (ne računam takodje malecnu Austriju) iole na većem tržištu pa je kao mali igrač možda i nesiguran.
A opet MTS je mali igrač koji je naduvao balon pa je pitanje i koliko je održiv u stabilnom stanju dugoročno.

Uostalom javna je tajna da zbog MTSa nemamo 5G mrežu, to im je preveliki zalogaj pa onda i da druge ograniče.

Nešto slično kao što je RTLu onemogućena slobodna nacionalna TV frekvencija zbog PInka,
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ja pobegao glavom bez obzira iz MTS u tadašnji VIP. A čim je istekao ugovor od 2 godine vratio se u tadašnji Telenor. Inače prva kartica mi je bila 063 dakle Mobtel. I ne idem nigde iz Yettela ili kako god se bude zvao. Najbolje iskustvo i da tehničke i sa korisničke strane. 4 ugovora imam kod njih i ni jednu zamerku evo već godinama.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

grujicd napisao:Razmišljam da posle 26 godina napustim MTS i pređem na A1. Da li ima nešto loše što bi trebao da znam za A1?
Jedina prednost MTS-a je sto razbija sa signalom, svuda. Tamo gde sam sa A1 mogao da se slikam, lelekom je kidao. Ista prica i sa Yettel, ali ajde idem redom da ih isprobam.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

U zadnje vreme najviše gledam šta se dobija u romingu, ovo u zemlji kod svih dobijam više nego što trošim.

Vidim da A1 ima roming u 46 zemalja, dok MTS ima veći spisak. Da li od tih 46 zemalja fali neka u Evropi? Nije lako videti sa spiska, sem da krenem po karti da obeležavam. Da li u romingu telefon sam izabere odgovarajuću mrežu, kao kod MTS-a, da ne moram ništa ručno da biram?

Drugi problem je što prvi put vidim da ako paket ima 100GB interneta, 50GB je za hotspot. To mi je i ok za domaći internet, ali pošto prvi put vidim da se kod nas pominje ograničenja za hotspot brine me da li ima takvih ograničenja u romingu? To nisu eksplicitno potvrdili, a u romingu mi najviše i treba da podelim net.

MTS mi je uvek imao prednost što za CG imaš MTEL paket sa neograničenim internetom, što sam često i koristio. Ali taj dodatak više nije uključen u Soko Lite, a sad i ostali operateri imaju koliko toliko prihvatljiv saobraćaj za CG pa nije više baš toliko bitno.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Po meni je bolje(jeftinije) juriti paket bez rominga a koji ima dovoljno gigabajta u domacem saobracaju a onda za inostranstvo po potrebi kupovati esim kartice sa mobimatter.com gde je otprilike 1gb 1 eur.
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

Ja sam sa A1, kod kojih sam bio od samog početka, prešao prošle godine u Yettel.
Podrška je odlična, signal sranje, protok neta sranje u poređenju sa A1. Na adresi gde živim, vazdušnom linijom od Trga Republike imam 6 km brisanog prostora a od najblizeg repetirora možda kilometar, signal jedva hvatam a o netu da ne govorim. Na istom mestu A1 full signal,net protok maksimalan. Slicno je i na još nekim mestima koje su mi česte rute.

Pokajao sam se što sam prešao, a prešao sam jer su nešto cepidlačili pri obnovi ugovora, bukvalno neko odjebavanje, i kad sam podneo zahtev za prenos broja onda su mi ponudili extra uslove al sam iz principa odbio.
Kad iatekne ugovor, ako nešto ne oprave po pitanju signala, vraćam se u A1.

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

@grujicd to za intenet treba dobro da se raspitaš. Ja još 2017. u Mts imao 100gb interneta ali nisam uopšte mogao da ga koristim kao hotspot. Supruga na primer ovde ima Lidl karticu i ima neograničene pozive i poruke u celoj EU, ali internet samo u D. Ja sam na postpaid i ja imam sve i svugde u EU. Tako da nije Mts izmislio te gluposti, ta "sitna slova" imaju po celoj Evropi.
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Na MTS-u nisam nikad video da je hotspot ograničen, bar na paketima koje sam koristio. Uvek si podatke mogao da trošiš kako hoćeš.

Znam da npr u USA često imaju posebne uslove za hotspot ali kod nas to nisam još video, dok nisam sad video u A1, konkretno u Neo Super tarifi.

@ftj - svanulo mi je kad su domaći operateri počeli da uključuju roming podatke u paket. Totalni relaks, nema one frke na granici, jao isključi mrežu, pazi da ne uhvati roming - a kad imaš stranu karticu/esim onda je Srbija roming pa imaš istu frku i u povratku. Na staro se više ne vraćam. Uvek imaš opciju da staviš drugu karticu ili esim ako si negde duže pa ti treba više podataka, ali ovo kad odeš na par dana, mnogo je opuštenije ako imaš par GB da ne razmišljaš. Evo A1 ima čak 15GB za roming u ovom paketu koji gledam, što uopšte nije malo.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Slažem se da je komfornije. Jel tih 15 gb svaki mesec dobijaš ispočetka ili je to ukupno za 12 meseci? Ukoliko je ukupno onda je to jako slabo, ako je svaki mesec po 15 to već ima smisla.
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

Mislim da je ukupno 15gb dok ne potrošiš i to je to, ali treba proveriti.
Odgovori