Automobili iz uvoza: iskustva, mišljenja, prevare placeva...

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Re: Automobili iz uvoza: iskustva, mišljenja, prevare placeva...

Post od OMP »

milosg napisao: 18 Apr 2025, 11:41 Pa to je zapušten auto... Vidim i ja to na oglasima u EU, ako nemaju važeći tehinčki uglavnom su skroz zapušteni i voženi dok je moglo.
I to je greska ali nebitno mrzi me da se peglam, ne kazem da nema takvih ali opet moze da se probere i dobro a sto nije zapusteno
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Jedan primer.
Auto je tehnicki bio kompletno uredan. Nije prosao tehnicki jer je imao original vw felne umesto skodinih

Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk

BMaker
Reactions:
Pridružio se: 31 Dec 2024, 04:44

Post od BMaker »

milosg napisao:Pa to je zapušten auto... Vidim i ja to na oglasima u EU, ako nemaju važeći tehinčki uglavnom su skroz zapušteni i voženi dok je moglo. Ali ok, kao i za sve, verujem da ima izuzetaka posebno kod skupljih i novijih polovnjaka.

Zato što je jeftino da se sredi kod nas (a najčešće samo otalja), zato i jesmo ovakav otpad za auta iz zapadne Evrope :)
Pa to preprodavcima i treba. Zapusten krs koji nasminkaju i onda prodaju ovde kao garaziran i ocuvan. Klasika

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Kako se to sminka zapusten auto a da tu ima racunice posto ako je nesto krs malo sminke mu ne pomaze jer da bi se dobro nasminkao treba mnogo para a tu se onda gubi smisao i zarada???
a ako ga malo samo nasminkas opet se vidi da je krs, ne znam sta spada pod termin sminkanje vozila, ja volim da sminkam moj auto recimo, ali pod tim smatram da ga ispoliram, da odradim dubinsko, da mi stalno bude cist, perem, usisavam, nabacim neke lepse felne, detalje itd, to je sminka ali time nisam prikirio stanje vozila vec ga ulepsao i sebi ucinio boljim, on je bio dobar i bez te sminke, a sve ostalo spada pod ozbiljne intervencije daleko od sminkanja i tu obicno nema racnuice u prodaji barem prosecnih vozila.
Jel vi kad prodajete vas auto bude prljav i zapusten ili ga nasminkate za prodaju?
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Ovo što piše OMP je tačno, ne znači ako nije prošao tehnički da je krš i da se raspada, mogu da budu sitnice.
blaugrana napisao: 18 Apr 2025, 14:05 Jedan primer.
Auto je tehnicki bio kompletno uredan. Nije prosao tehnicki jer je imao original vw felne umesto skodinih

Ili imao pogrešnu dimenziju guma koja nije bila upisana u saobraćajnu, CoC. Ili npr, noviji BMWovi imaju amortizere haube koji imaju funkciju u slucaju udara pešaka i imaju rok trajanja od 5 godina. Ne možeš da prođeš tehnički dok ih ne zameniš.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Ja sam imao jedan auto koji nije prosao tehnicki zbog manzetne homo zgloba, pletenice auspuha i farovi nisu bili ustelovani kako treba, te tri stvari su nadjene na inspekciji koje je trebalo srediti da bi prosao, auto perfektno sacuvan u svakom pogledu, svi servisi uredni, mislim i da je prva vlasnica bila ali zeni su u CH za tu intervenciju trazili u servisu 400 franaka da srede da bi prosao tehnicki pre 2-3 godine i ona nije htela da plati vec stavila auto na oglase.
Drugi koji sam imao je bilo zbog rupice u donjem delu krila, prst da se protne, standardna boljka kod vw, nije radila neka sijalica pozadi, prskalica zadnjeg brisaca, pojas se nije vracao kako treba vec glavio i ne znam sta jos bese, glupost neka svakako, imao sam negde i te papire tzv mangel list.
BMaker
Reactions:

Post od BMaker »

OMP napisao:Kako se to sminka zapusten auto a da tu ima racunice posto ako je nesto krs malo sminke mu ne pomaze jer da bi se dobro nasminkao treba mnogo para a tu se onda gubi smisao i zarada???
a ako ga malo samo nasminkas opet se vidi da je krs, ne znam sta spada pod termin sminkanje vozila, ja volim da sminkam moj auto recimo, ali pod tim smatram da ga ispoliram, da odradim dubinsko, da mi stalno bude cist, perem, usisavam, nabacim neke lepse felne, detalje itd, to je sminka ali time nisam prikirio stanje vozila vec ga ulepsao i sebi ucinio boljim, on je bio dobar i bez te sminke, a sve ostalo spada pod ozbiljne intervencije daleko od sminkanja i tu obicno nema racnuice u prodaji barem prosecnih vozila.
Jel vi kad prodajete vas auto bude prljav i zapusten ili ga nasminkate za prodaju?
Zameni se to sto ne valja (novo najjeftinije ili polovno), ocisti (opere dubinski ako treba), ispolira (naravno ne najkvalitetnije nego sto jeftinije), vrati km itd. Nema potrebe da se pravimo suntavi kad, bar ovde, znamo kakvi se automobili uvoze kako bi zarada bila sto veca.

Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Milos napisao: 18 Apr 2025, 11:51 Da si pitao ljubitelja na vreme ustedeo bi dosta na 10 tehnickih .
A tek na ostalim stvarima....
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

TheWickerMan napisao:
blaugrana napisao: 18 Apr 2025, 14:05 Jedan primer.

Ili imao pogrešnu dimenziju guma koja nije bila upisana u saobraćajnu, CoC. Ili npr, noviji BMWovi imaju amortizere haube koji imaju funkciju u slucaju udara pešaka i imaju rok trajanja od 5 godina. Ne možeš da prođeš tehnički dok ih ne zameniš.
Ma, jok. Samo je felna bila sa vw pecatom, a ne skodinim.

Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Ok, ja sam samo napisao još par razloga zašto može da se ne prođe TÜV. Zbog sitnica obaraju.
Šta često nađu kao manu ali ne obaraju, jeste to da maglenke nisu lepo podešene, i to napišu ali ne obore nego predlože da se ispravi.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

BMaker napisao: 18 Apr 2025, 16:01
Zameni se to sto ne valja (novo najjeftinije ili polovno), ocisti (opere dubinski ako treba), ispolira (naravno ne najkvalitetnije nego sto jeftinije), vrati km itd. Nema potrebe da se pravimo suntavi kad, bar ovde, znamo kakvi se automobili uvoze kako bi zarada bila sto veca.

Dobro ali ja tu ne vidim nikakvu prevaru, dobijes ispoliran auto, dubinski opran, zamenjeno sta je trebalo, jedino je km prevara od ovog sto si naveo jer ovo ostalo mi radimo i na svojim automobilima da bi bili lepsi ne vidim problem.
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Eh kako bih voleo da ovde vraćaju sa tehničkog zbog nepodešenih farova. To je sitnica ili ne košta ništa da se sredi, a užasno mi smeta :glavomuzid: I ne samo da mi smeta nego onaj ko tako vozi ni sam nema dobru vidljivost ali ljudi su toliko glupi i bez osećaja da ne umeju sami da provale.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

ja nikako da odem do nekog tehnickog da mi usteluju farove, stelovao sam nesto sam i bolje je ali nije to to, ne blica mi niko ali meni se ne svidja kako svetle, kad sam registrovao auto njih bolelo uvo da to podese ne verujem da im je pokazalo na aparatu da je ok
BMaker
Reactions:

Post od BMaker »

OMP napisao:
BMaker napisao: 18 Apr 2025, 16:01

Dobro ali ja tu ne vidim nikakvu prevaru, dobijes ispoliran auto, dubinski opran, zamenjeno sta je trebalo, jedino je km prevara od ovog sto si naveo jer ovo ostalo mi radimo i na svojim automobilima da bi bili lepsi ne vidim problem.
To sto se krpi polovnim ili najjeftinijim novim delovima upitnog kvaliteta, sto se polira tek da kao zasija je ok? Mozda neki tako rade ali ja na svom autu ne radim to. A posebno vracanje km, to bih kaznjavao maksimalno.

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Pa kupujes polovan auto ne nov, bitno da je ispravan a ti posle poliraj, menjaj, radi sta hoces kako tebi odgovara ako ti se ne svidja kako je neko uradio ili odes i kupis nov auto sto je najbolje
Odgovori