Mobilne telekomunikacije
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Re: Mobilne telekomunikacije
Ne znam gde gledaš. Možda ja nešto ne vidim dobro. Meni je sve što gledam ili skuplje ili gore od MTS-a. Ili i skuplje i gore.
MTS Soko Lite: 12 meseci 1999din, posle 12 meseci 3749din. 6GB u romingu svaki mesec
A1 Neo Super: 2999din sve vreme, ali lošiji paket u svemu od Soko Lite. Čak i Neo Ultra o 3999din ima manje podataka u romingu od MTS-a.
Yettel Mobile M: 3599din, 3GB u romingu. L paket daje 5GB, a košta 4999din
Možda se potrefilo da je baš to što gledam najpovoljnije kod MTS-a. Glavni parametar su mi podaci u romingu, ostalo je ionako više od onoga što mi treba. E sad, mogao bi da se zezam i sa nekim stranim esimom, šta znam, ali i to plaćaš, gledaš da li će da ti istekne kartica, ni u EU ne vole kad se šetaš van države iz koje je kartica pa i sa njihovim karticama imaš neka ograničenja...
Idem dovoljno često u inostranstvo da mi znači da imam uvek neku količinu podataka na raspolaganju, a opet ne idem toliko često i dugo da bi održavao stranu karticu. Imao sam par stranih kartica u zadnjih X godina, neke su mi i dalje aktivne i palim ih kad sam na dužem putu. Ali za produženi vikend varijante na svaka dva meseca više mi odgovara ovo što nudi MTS.
MTS Soko Lite: 12 meseci 1999din, posle 12 meseci 3749din. 6GB u romingu svaki mesec
A1 Neo Super: 2999din sve vreme, ali lošiji paket u svemu od Soko Lite. Čak i Neo Ultra o 3999din ima manje podataka u romingu od MTS-a.
Yettel Mobile M: 3599din, 3GB u romingu. L paket daje 5GB, a košta 4999din
Možda se potrefilo da je baš to što gledam najpovoljnije kod MTS-a. Glavni parametar su mi podaci u romingu, ostalo je ionako više od onoga što mi treba. E sad, mogao bi da se zezam i sa nekim stranim esimom, šta znam, ali i to plaćaš, gledaš da li će da ti istekne kartica, ni u EU ne vole kad se šetaš van države iz koje je kartica pa i sa njihovim karticama imaš neka ograničenja...
Idem dovoljno često u inostranstvo da mi znači da imam uvek neku količinu podataka na raspolaganju, a opet ne idem toliko često i dugo da bi održavao stranu karticu. Imao sam par stranih kartica u zadnjih X godina, neke su mi i dalje aktivne i palim ih kad sam na dužem putu. Ali za produženi vikend varijante na svaka dva meseca više mi odgovara ovo što nudi MTS.
Baci pogled na mobimatter.com, kod njih uzmes jednu karticu koja pokriva eu i usa i prepaid cena je otprilike 1e po gb. jednom se instalira preko qr koda i samo je ukljucujes na jedno dugme kad zelis i to je to. Cak i to prepaid placanje moze da se vrsi preko google/apple pay pa cak i ta neprijatnost ukucavanja kartice ne postoji.
Mada realno kad razmislis i ovaj mts sa 6 gb mesecno je verovatno dovoljan, a pitanje da li je vredno ustede nekih 100e na godinu dana sa esimom.
Mada realno kad razmislis i ovaj mts sa 6 gb mesecno je verovatno dovoljan, a pitanje da li je vredno ustede nekih 100e na godinu dana sa esimom.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
@grujicd Uzmi u obzir da ono na sajtu nije konačna ponuda.
A1 daje 50% za nove korisnike, ili je bar davao do pre neki dan. Možda i kod drugih nože jeftinije.
Tapa
A1 daje 50% za nove korisnike, ili je bar davao do pre neki dan. Možda i kod drugih nože jeftinije.
Tapa
Upravo tako, ja sam zvao yettel vise puta i pitao sta mogu da ponude dok sam bio u zadnjem mesecu isticanja UO.
Odgovor je uvek bio oko 3k din mesecno za 50G.
Istekao mi ugovor i bukvalno sutradan sam pozvao A1, pitao sta nude, ponudili 1500 din za celu UO za 100G mesecno, i tada napravio zahtev za prenos broja.
Posle par dana zovu iz yettela sa ponudom od 2k za 100G. Ja im saopstim da sam dobio to za 1500 u a1 na kraju su dali 6 meseci za dinar i ostalo po 1800 ili 1900, ne secam se.
Sustina price ako gledas zvanicnu ponudu slaba vajda, tek kad krenes u proces prenosa broja mozes nesto bolje da dobijes.
I zovi oba operatera i pitaj sta nude, mislim da yettel nece da skida korisnike telekomu.
Odgovor je uvek bio oko 3k din mesecno za 50G.
Istekao mi ugovor i bukvalno sutradan sam pozvao A1, pitao sta nude, ponudili 1500 din za celu UO za 100G mesecno, i tada napravio zahtev za prenos broja.
Posle par dana zovu iz yettela sa ponudom od 2k za 100G. Ja im saopstim da sam dobio to za 1500 u a1 na kraju su dali 6 meseci za dinar i ostalo po 1800 ili 1900, ne secam se.
Sustina price ako gledas zvanicnu ponudu slaba vajda, tek kad krenes u proces prenosa broja mozes nesto bolje da dobijes.
I zovi oba operatera i pitaj sta nude, mislim da yettel nece da skida korisnike telekomu.
Za obnovu ugovora dobio isto 50%.pedja napisao: 19 Apr 2025, 13:28 @grujicd Uzmi u obzir da ono na sajtu nije konačna ponuda.
Tapa
Net 30GB + 9 GB roming oko 960 dinara. Sve mesečno.
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Soko Lite kod mene.
12 meseci 2025 RSD.
Rata za telefon 4575 RSD +
3 telefona (15000 RSD) kao popust za reciklažu
.
A evo i sadržaja paketa.

Послато са SM-S926B помоћу Тапатока
12 meseci 2025 RSD.
Rata za telefon 4575 RSD +
3 telefona (15000 RSD) kao popust za reciklažu

A evo i sadržaja paketa.

Послато са SM-S926B помоћу Тапатока
- noodles
- Pridružio se: 21 Jun 2016, 19:54
- Garaža: KIA Sportage 1.6 GDi
Zna li neko koliko često bi samsung telefon trebalo "sam od sebe" da proverava da li postoji software update? 
Nešto sam se zainatio
i čekam da sam javi da postoji update na UI 7 i android 15. Do sada sam uvek sam to radio, jer sam eto, fan ažuriranja
Telefon je S23 mali, regularan, kupljen ovde u promobiju, csc je EUY, nije rutovan i sl.
Poslednju proveru sam ja peške odradio 31.3. i tako stoji i dalje.
Inače je update na UI 7 za S23 modele pušten (još) prošlog ponedeljka... i da peške proverim, javio bi da ima

Nešto sam se zainatio

Telefon je S23 mali, regularan, kupljen ovde u promobiju, csc je EUY, nije rutovan i sl.
Poslednju proveru sam ja peške odradio 31.3. i tako stoji i dalje.
Inače je update na UI 7 za S23 modele pušten (još) prošlog ponedeljka... i da peške proverim, javio bi da ima

Sa budalama se ne isplati svađati. Prvo te spuste na svoj nivo, a onda te dotuku na iskustvo!
Ui7 je meni toliko sr@nje da je to neverovatno. Samo da se nešto promeni radi promene. Realno ne žuri sa nadogradnjom.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
- grujicd
Sad sam ručno pokrenuo apdejt na mom S23 (kupljen ovde, u zvaničnoj prodavnici, ne preko operatera), pojavio se One UI 7.0
Ne znam da li da ga instaliram odmah ili da čekam... U nekom trenutku ću morati.
Ne znam da li da ga instaliram odmah ili da čekam... U nekom trenutku ću morati.
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Ja sam manuelno gledao jel ima update i izbaci mi pre nedelju dana recimo. Što se tiče mog korišćenja telefona jedino mi je sranje sto je padajući meni podeljen i da treba dokaknuti gornji desni deo ekrana za podešavanja tipa zvuka, bt, wifi itd., a da bi pogledao notifikacije treba dodirnuti gornji levi ugao. Za telefon čija je dijagonala dužine nadprosečne kite - previše gimnastike!
- grujicd
Instalirao sam i ja, nisam mogao da odolim. Notifikacije oduvek "spuštam" bilo odakle (samo moraš da budeš na home screenu, a ne u nekoj aplikaciji). Taman posla da razvlačim palac skroz do gore. Traži Swipe down for notification panel.
A može i da se vrati da se spuste i notifikacije i dugmići kao pre.
If you don't like this change, you can revert to the classic One UI notification shade, which combines the two. To do this, expand the Quick Settings menu and tap the pencil icon in the upper-right corner. Then, select Panel settings in the upper-right corner and tap Together. You can customize the six Quick Settings toggles that appear in this mode.
A može i da se vrati da se spuste i notifikacije i dugmići kao pre.
If you don't like this change, you can revert to the classic One UI notification shade, which combines the two. To do this, expand the Quick Settings menu and tap the pencil icon in the upper-right corner. Then, select Panel settings in the upper-right corner and tap Together. You can customize the six Quick Settings toggles that appear in this mode.
Meni leglo sve fino osim Apps što ima search samo odozdo.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Da i to dok se ne navikneš. Znam da verovatno može sve da se vrati ma staro, ali nisam još čačkao, samo iznosim zapažanja.
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Ne znam tačno o čemu pišete, ali da preporučim jednu aplikaciju/widget 
Pixel Search se zove, a rešava naviku od iOSa da jednim potezom pretražiš telefon, znači da brzo nađeš aplikaciju/internet/imenik, bukvalno spas nakon prelaska sa ajfona.
Sada se mnogo lakše živi...

Sent from my CPH2581 using Tapatalk

Pixel Search se zove, a rešava naviku od iOSa da jednim potezom pretražiš telefon, znači da brzo nađeš aplikaciju/internet/imenik, bukvalno spas nakon prelaska sa ajfona.
Sada se mnogo lakše živi...

Sent from my CPH2581 using Tapatalk
Pa to ima svaki android. Gestom otvoriš app draw (ili dugmetom) i počneš da kucaš.
Jedino ako su sklonili u GUI nekog konkretnog modela.
Win, Linux, iOS, android, tako pokrećem aplikacije ili tražim neki settings.

Jedino ako su sklonili u GUI nekog konkretnog modela.
Win, Linux, iOS, android, tako pokrećem aplikacije ili tražim neki settings.