Arhitektura & Gradjevina & Renoviranja
- pegazbre
- Pridružio se: 30 Jan 2019, 15:59
- Garaža: Opel Astra J 2010 1.6b 116hp, Hyundai Tucson 2023 1.6 t-gdi 150hp
Re: Arhitektura & Gradjevina & Renoviranja
Ovo na linku je u principu postavljanje bitumenskih traka a da li se Tegola isto ovako moze zagrejati odozdo i samo nalepiti preko (prethodno predjenim tecnim bitumenom) postojecih starih bitumenskih traka?
Ja sam mislio da se Tegola srafi a posto je ona napravljena od bitumena ima smisla da se isto moze zagrejati i nalepiti pogotovo ako je podloga isto od bitumena.
Ja sam mislio da se Tegola srafi a posto je ona napravljena od bitumena ima smisla da se isto moze zagrejati i nalepiti pogotovo ako je podloga isto od bitumena.
- zdushan
- Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
- Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4
Kada je normalan nagib krova tegola se ukuca a vremenom se sama delimično zalepi pod dejstvom sunca. Ili se doda pistoljem malo bitumena (kao silikonsko pakovanje).
Dobro si rekao, ona je praktično bitumenska traka za završnom obradom koja je pored estetike štiti od vremenskih uticaja (jbt zvucim kao ljubitelj
)
Kod blagih minimalnih nagiba upravo se ovako odmah vari da se smanji opasnost od prokisnjavanja.
Bitumen kao krovni pokrivač i izolacija mora da se zaštiti pre svega od sunca, pa se npr prekriva slojem šljunka, na starim zgradama sa ravnim krovovima je nekada to često primenjivano..
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Dobro si rekao, ona je praktično bitumenska traka za završnom obradom koja je pored estetike štiti od vremenskih uticaja (jbt zvucim kao ljubitelj

Kod blagih minimalnih nagiba upravo se ovako odmah vari da se smanji opasnost od prokisnjavanja.
Bitumen kao krovni pokrivač i izolacija mora da se zaštiti pre svega od sunca, pa se npr prekriva slojem šljunka, na starim zgradama sa ravnim krovovima je nekada to često primenjivano..
- pegazbre
E sad video sam da imaju da se kupe i bitumenske trake koje od gore izgledaju bas kao tegola tj, sitni kamencici tj kao krupna smirgla. Ovo je u principu bitumenska traka koja je zasticena od klimatskih uslova.
Nesto kao ovo:
Nesto kao ovo:
- zdushan
- Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
- Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4
Tako je. Ako je estetika nebitna možeš i tako.
- pegazbre
Ovo bi bilo za pocetak, da se popravi stari bitumenski sloj a opet da nebude crn krov. Kasnije kad se dodje do vise finansija, uraditi krov na jednu vodu.
E sad ako se ovako napravljen krov pokaze kao otporan (sobzirom kakve su oluje zadnjih godina), uradio bi onda u nekoj kvalitetnijoj Tegoli i vizuelno bi izgledao lepo.
E sad ako se ovako napravljen krov pokaze kao otporan (sobzirom kakve su oluje zadnjih godina), uradio bi onda u nekoj kvalitetnijoj Tegoli i vizuelno bi izgledao lepo.
Planiram početkom meseca da menjam stare keramičke osigurače za automatske. Na šta treba obratiti pažnju? Da li postoji nešto što bi trebalo uraditi kad se to već radi? Da li vijati određeni brend?
Radiće električar naravno.
Radiće električar naravno.
Schneider electric možeš da gledaš ili hager.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Hvala, videću šta je povoljnije pa ćemo to

Isteklo vreme za edit... Da li je pametno staviti 30mA FID sklopku za kupatilo?
Hvala mnogo, onda ću tu FID za kupatilo, Schneider ili Hager sve da bude. Ako sam nešto zaboravio, pišite.
Kako roditelji stare (iako su i dalje veoma vitalni) reših da im malo olakšam ulazak/izlazak iz kade tako što se modernizovalo kupatilo (u ovom slučaju urađeno od 0).

Lepo odradjeno. Ja sto vise starim vise volim da sedim 

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Lepo je ispalo.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- shandu90