Beograd
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Re: Beograd
Kad se ode vec na 30+ km od centara vidi se sva oronulost i tuga u kojoj se nalazi drzava.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Ma da, BG selendra.....da ima loših ulica, ima, ali nije baš sve tako crno. Ceo NBG, veći deo Bezanije, Zemuna, Dedinje, senjak, od Mostara Nemanjina, Bulevar, Takivska, Cvijićeva, dimitrijala, ustanička, Višnjička, Zrenjaninac, Pančevački put, sve te veće ulice, bulevari sa dve trake koji su žila kroz BG su više nego dobrom stanju.
To koliko BG ima bulevara, ulica , uličica i sokaka toliko nema cela Srbija zajedno.
Ajmo malo realnosti.
Sent from my SM-S926B using Tapatalk
To koliko BG ima bulevara, ulica , uličica i sokaka toliko nema cela Srbija zajedno.
Ajmo malo realnosti.
Poslednja izmena od BigMazzy u 22 Apr 2025, 23:07, izmenjeno 1 put ukupno.
Nemanjina i Bulevar stoje jer Đilas pravio.
Ustaničkom molim te prođi u okolini Dušanovca i Šumica.
Prođi Vojislava Ilića, Bulevarom Peka Dapčevića, prođi bilo kojom na Voždovcu, Zvezdari, Vračaru (pogotovo oko Hrama).
Prođi Vojislava Ilića, Bulevarom Peka Dapčevića, prođi bilo kojom na Voždovcu, Zvezdari, Vračaru (pogotovo oko Hrama).
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
Meni Beograd više bezveze po tome kako su saobraćajnice bezveze ili neuredno postavljene. Ima dobrih slučajeva, ali ima mesta gde mi nije jasno ni kako put ide, ni gde je raskrsnica, i slično.
(Malo karikiram, ali mislim da nisam daleko od istine.)
Sent from my Motorola Edge 50 Fusion using Tapatalk

A tek da prođe kroz po koje vojvođansko selo, pa ono kad vidiš da na vrhu tornja raspale crkve raste bagrem...ljuba napisao:Kao komentar moga sina kada dodjemo u Srbiju - Sto Beograd ima post apokaliptican vibe

Sent from my Motorola Edge 50 Fusion using Tapatalk
Ja sam naveo dobre primere, ne moraju samo loši. I Mladenovac je deo BGa, pa ne poredimo. Evo kod mene u selu sa 100000 stanovnika presvlače većinu ulica a na 10km od centra BGa, i imamo bolji asfalt nego voždovac. Bulevar od Ustaičke ka kaluđerici nema jednu normalnu ulicu. Zvezdara i karaburma užas. Znam ja sve al opet nije sve baš tako crno.Heinz napisao:Nemanjina i Bulevar stoje jer Đilas pravio.
Ogromna je frekvencija saobraćaja u BGu plus broj ulica i uličica je mnogo mnogo puta veći nego NS i malo mi je glupo meriti i upoređivati.
Pa NS ima 260000 stanovnika a samo NBG ima 210000 stanovnika.
Pa realno sve preko pančevačkog mosta je kao selo.
Znaš kako, ovi urbani beogradžani naselja na levoj obali dunava nazivaju selom, pa tako i moj kraj i onda ne bi da im protivurečimA170T napisao:Selo sa 100000 stanovnika?

- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Ako poredis ista mesta sada i ranije, stanje je generalno losijeBigMazzy napisao: 22 Apr 2025, 23:07 Ma da, BG selendra.....da ima loših ulica, ima, ali nije baš sve tako crno. Ceo NBG, veći deo Bezanije, Zemuna, Dedinje, senjak, od Mostara Nemanjina, Bulevar, Takivska, Cvijićeva, dimitrijala, ustanička, Višnjička, Zrenjaninac, Pančevački put, sve te veće ulice, bulevari sa dve trake koji su žila kroz BG su više nego dobrom stanju.
Ajmo malo realnosti.
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
@BigMazzy po toj logici sto manji grad/mesto to bi trebalo da ima bolje ulice od vecih mesta?
Logike ima samo ako upoređujemo sva mesta sem Beograda i Novog Sada. Npr kŠ i KV.
Pa da, manja mesta, manja ulaganja, manja frekvenstnost, manje infrastrukture itd, ali u uređenim zemljama.
Beogrqd je specifičan jer svi znamo da je u Srbiji centralizacija godinama, da BG ima najviše nivca u kasi, I da je BG nekoliko desetina puta veći od svih ostalih gradova i nema pandana u Srbiji ni po površini, broju stanovnika, veličini infrastrukture itd.
Zato sam naveo pojedine opštine, npr NBG, Zemun itd koji su veličine nekih manjih gradova, jer svaka opština upravlja za sebe plus su im budzeti kao buđzeti nekih manjih gradova.
Na žalost, svi smo mi svesni kako se vodi BG, šta i koliko bi bilo potrebno da se sredi infrastruktura u BGu, kako je izgrađena a i obnovljena, koji je kvalitet radova, koliko puta se obnavljaju jedne te iste ulice pa čak i na godišnjem nivou.
Nije mi poenta da branim ili kudim bilo koga.
I da, jeste negde gore stanje nego ranije,generqlno, ali opet, sad ima više novih ulica, bulevara, petlji, mostova nego pre 10-15 godina i u tim opštinama je bolje nego ranije.
Pa da, manja mesta, manja ulaganja, manja frekvenstnost, manje infrastrukture itd, ali u uređenim zemljama.
Beogrqd je specifičan jer svi znamo da je u Srbiji centralizacija godinama, da BG ima najviše nivca u kasi, I da je BG nekoliko desetina puta veći od svih ostalih gradova i nema pandana u Srbiji ni po površini, broju stanovnika, veličini infrastrukture itd.
Zato sam naveo pojedine opštine, npr NBG, Zemun itd koji su veličine nekih manjih gradova, jer svaka opština upravlja za sebe plus su im budzeti kao buđzeti nekih manjih gradova.
Na žalost, svi smo mi svesni kako se vodi BG, šta i koliko bi bilo potrebno da se sredi infrastruktura u BGu, kako je izgrađena a i obnovljena, koji je kvalitet radova, koliko puta se obnavljaju jedne te iste ulice pa čak i na godišnjem nivou.
Nije mi poenta da branim ili kudim bilo koga.
I da, jeste negde gore stanje nego ranije,generqlno, ali opet, sad ima više novih ulica, bulevara, petlji, mostova nego pre 10-15 godina i u tim opštinama je bolje nego ranije.
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Najviše bih se radovao istinitosti ovog podatka ali, na moju veliku žalost, Novi Sad ima daleko više stanovnika od navedenog.
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Šta misliš koliko? Cenim da i momentu trajanja fakulteta bude do 400.000
-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
Ne znam kako je u BG i iskreno ne interesuje me. Zadnjih par godina tamo idem samo ako moram, a hvala Bogu to je veoma retko . Infrastruktura u ovom delu Srema gde ja živim je mnogo bolja nego pre. Da se ne krade ovoliko bilo bi još bolje naravno ali gde bre naš čovek da ne ukrade kad ima priliku
tj kako kaže ovaj pošteni narod "da se ne snađe ".
Da se ne krade u BG i NS, e to bi onda i ličilo na nešto

Da se ne krade u BG i NS, e to bi onda i ličilo na nešto

- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Zavisi sta se podrazumeva pod grad.Gaginh0 napisao: 24 Apr 2025, 11:17 Šta misliš koliko? Cenim da i momentu trajanja fakulteta bude do 400.000
Samo centralni deo ili i okolni delovi.
Informatika kaze ovo (plus neprijavljeni studenti i rusi).
https://www.nsinfo.co.rs/lat/broj-stano ... -naseljima
Poslednja izmena od Darko u 24 Apr 2025, 12:02, izmenjeno 1 put ukupno.