Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od Floyd »

Iskren da budem i ja sam najvise razmisljao o Nexus-u :)
Druga opcija mi je Sensation XL, nadam se da je HTC resio problem preteranog zagrevanja koji je prisutan kod Desire-a koji trenutno imam.
Galaxy 2 je odlican fon ali me nervira sto je postao masovno popularan kao iPhone i skoro svi ga furaju (od dece do matoraca).
Korisnikov avatar
half man
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 14:17
Garaža: Passat b8 ,Infiniti Fx30d S

Post od half man »

Ja sam pre ovoga koristio Galaxy s2 i mogu vam reci da nema razlike izmedju ta dva procesora. Jer kao sto neko rece,neces ti instalirati Call of Duty na mobilni pa da ti treba prejak procesor.. :smesko:
Htc ce mi uvek biti u prednosti zbog SENSE i zbog jednostavnosti koriscenja,kod Samsunga mi je uvek trebao korad do dva za neke stvari .. Ali nema sumnje da bilo sta da uzmes neces pogresiti . :pivo:
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Pazi samo, Nexus je vise kao developer phone nego konacna verzija za korisnike. U principu odlican je ali se ova mana vidi na nekim stvarima, rekao bih pre svega na kameri koja je daleko losija nego na sgs2 ili Note. Zasto je SGS2 bolji od HTC konkurencije sam pisao na drugom forumu pa ne bih da se ponavljam.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

half man napisao:Htc ce mi uvek biti u prednosti zbog SENSE i zbog jednostavnosti koriscenja
Sense se i meni mnogo svidja dok sa Samsung-om nemam neka iskustva da bi mogao da uporedim.
Da li si primetio da se mnogo greje pri duzem surfovanju?
To me bas smara na Desire.
Laki021 napisao:Pazi samo, Nexus je vise kao developer phone nego konacna verzija za korisnike.
Taj detalj nisam znao...
Znaci nije bas user friendly?

Inace ti mozda malo bolje to pratis...jel ima nekih zanimljivih najava za naredni period?
Desire me dobro sluzi pa mi nije problem da sacekam mesec-dva ako izlazi nesto novo.
Korisnikov avatar
half man
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 14:17
Garaža: Passat b8 ,Infiniti Fx30d S

Post od half man »

Pa sta ja znam,sigurno je da se greje ,a sad u kojoj meri ne znam da procenim. Meni ne smeta ,ionako je hladno napolju :mrgreen:
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Floyd napisao:
half man napisao:Htc ce mi uvek biti u prednosti zbog SENSE i zbog jednostavnosti koriscenja
Sense se i meni mnogo svidja dok sa Samsung-om nemam neka iskustva da bi mogao da uporedim.
Da li si primetio da se mnogo greje pri duzem surfovanju?
To me bas smara na Desire.
Laki021 napisao:Pazi samo, Nexus je vise kao developer phone nego konacna verzija za korisnike.
Taj detalj nisam znao...
Znaci nije bas user friendly?

Inace ti mozda malo bolje to pratis...jel ima nekih zanimljivih najava za naredni period?
Desire me dobro sluzi pa mi nije problem da sacekam mesec-dva ako izlazi nesto novo.

Pa ne bih rekao da nije user friendly. Samo vise tako neke sitnice nisu doterane do kraja. Pomenuo sam znatno losija kamera, losija baterija u odnosu na SGS2. Zatim nema nekih sminki u software-u, ima neke sitne bubice (jer je to prvi tel sa ICS, prakticno test i sada peglaju ICS za druge telefone. Ovo je sa jedne strane prednost jer prvi ima ICS sa druge mana jer nije jos skroz stabilan). Opet ne znam ni kako ti se svidja vizuelno i njegova izrada.

Uglavnom necu te savetovati da ga preskocis, samo razmisli i o drugim opcijama.

U principu prvi telefon koji bi vredelo cekati je SGS3, medjutim mislim da nece on jos skoro, ako se dobro secam predstavljanje ce biti negde u aprilu (proveri na netu).

Takodje ako zelis nesto drugacije sto nema bas svako, a opet ako se ne varam svidja ti se dizajn Nokia, onda bi mozda mogao da razmislis cak i updateovanoj Motoroli Razr MAXX. Valjda ce se uskoro pojaviti i u Evropi. U pitanju je telefon sa ubedljivo najjacom baterijom, drugacijim dizajnom...

http://blog.gsmarena.com/motorola-droid ... pion-test/

Moguce da te brine software i podrska za ovu Motorolu (meni to prvo pada na pamet), medjutim s obzirom da je Google pre par meseci kupio Motorolu, za ocekivati je da Motora vrlo brzo postane broj jedan sto se Androida i podrske tice.
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Post od Milos_kg »

Kamera jeste 5mpx, ali je za svaku pohvalu. Sto se tice video zapisa, Nexus je bolji i od iPhone4 i od SII.

Jeste prvi telefon sa ICS, ali to ne treba da plasi... Kada izbace konacnu verziju ICS-a, sigurno ce biti update-a koji ce popraviti sve trenutne bugove i nepravilnosti.

http://www.youtube.com/watch?v=ba1jcds7tXghttp://www.youtube.com/watch?v=h7OS9y8zY-s
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Evo da javim da je doslo do potpuno neplaniranog obrta...uzet je Note :lol:

Danas kod kolege vidim da je uzeo isti pa krenem da ga zezam kako je preveliki.
Kaze on meni jeste ali probaj kako to cudo radi...uzmem ja njega, krenem da se igram i ubrzo zaboravim na njegovu velicinu, naprotiv, ona odjednom postaje njegova najbolja vrlina :)

Posle, za vreme pauze za rucak odem do prodavnice i krenem da se premisljam tj. nisam bio siguran da bi uzeo bas njega. Gledao sam Nexus (koji mi se nije bas vizuelno dopao) i Sensation XL. Medjutim, ipak sam odlucio da probam toliko hvaljeni Samsung a iz razloga sto nisam hteo SGS2 odlucim da uzmem Note.

Jedino sto mi za sad malo smeta je sto izgledam smesno dok mi je telefon pored glave...kao da drzim laptop :rofl:
Medjutim posto nisam neki lik koji puno telefonira vec se vise "igra" sa telefonom to i nije tako velika mana a uostalom imam i bluetooth headset tako da u stvari nemam potrebu da ga drzim na uvo.
Za ostalo sam prezadovoljan ali ako se ne naviknem na velicinu (u sta sumnjam) menjam ga za SGS 3 kad izadje...

Vise utisaka cu izneti kasnije...
Da mi je neko pricao da cu njega da uzmem ne bi mu verovao :lol:
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

I ja se nadam da jeste :smesko:

Bas citam danas vase komentare i razmisljam (ok ovde nisam pominjao Note kao mogucnost) pa onda pricam sa kolegama, pa u prodavnici i svi su bili jednoglasni da je Note najbolji izbor, cak i prodavac kao licni fon nosi isti.

Slika
Cherokee
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI

Post od Cherokee »

Jel ima neko od vas iskustva sa kupovinom telefona od ovog lika?

http://www.kupujemprodajem.com/78306-1- ... oglasi.htm

Ima telefone koji su par meseci stari i po lepim cenama... Vidim gore da ima 63 pozitivne ocene... Lik ili stvarno je neka postenjacina, ili je neki mufljuz globalnih razmera :)
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Floyd čestitke.
Da mi je da te vidim kako telefoniraš na ulici :kezo: :kezo: :kezo:

Nego i ja uzeh danas SE Xperia arc s (valjda sam dobro napisao).
Uglavnom mogu samo da ga gledam :shock:
Naučio sam da se javim i to je za danas dosta. :D
Kako da prebacim imenik?
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Hvala, hvala...

Za telefoniranje na ulici ce ovo...

Slika

...biti standardna oprema :)

Za imenik, ne znam koji si telefon pre imao ali ako je Android to se lako prebacuje preko google account-a.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Prethodni je nokia n72.

Da je prethodni android ne bi sad bio u čudu.

Inače zvanično priznajem da sam omatorio. Morao sam da uzmem telefon sa velikim ekranom
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

U tom slucaju, ne znam...jedino da ga prebacis preko sim kartice :zbunjen:

Nisi omatorio nego su veliki ekrani potreba za moderne telefone.
Ja recimo sad ne promasujem slova na virtuelnoj tastaturi sto mi se kod Desire-a cesto desavalo.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Pajo, pa stari telefoni su imali deset puta manje ekrane, ali duplo veće karaktere. :D
Odgovori