Servis - Razno

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Re: Servis - Razno

Post od OMP »

Pa dobro ako je bio na vise mesta i dobio isti odgovor onda ne znam, nisam upoznat sa tim motorima sem sto znam da bi ih izbegao :) drugar ga imao njega je zezao varijator faze trokirao na visim obrtajima, pa je to resio, a nije se zalio na druge probleme, sem sto mu se bio istegao lanac pa i to menjao ali dobro to spada u odrzavanje.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Znaci i Renault ima te bisere, koja sramota da zvekne motor na 120k, kao da je od plastelina...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

trojanac napisao:
Heineken napisao:1.2 tce oznake D4FT kod Rešoa jel su ok priča? Clio 3 FL, Modus, Nisan itd.
Koliko vidim nema veze sa onim motorom na lanac .
Da se pozovem na ovaj post.
Poznanici imaju Megane 2015. sa pravih 120k km. Kupljen ovde.

Motor je HPFA 1.2 tce 115KS.

Auto je izgubio snagu. Ide ali kažu neće dugo. Čovek je obišao 3 Renault neovlašćena servisa. Kažu nema leka. Jedan servis je ponudio reparaciju motora, ali bez garancije.

Navodno može da se ubaci 1.4 u njega, ali treba neka potvrda iz Renaulta?

Ima li neko bliža iskustva i da može dati savet ko to uspešno rešava. Pomirili su se da ulože neki novac jer je auto u dobrom stanju. Samo da reše to trajno.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk
U ovlašćenom servisu nije bio?

Možda oni ponude neko prihvatljivo rešenje, a trebalo bi i najviše da znaju, u smislu da imaju najveću bazu iskustva sa tim motorom.

Sent from my CPH2581 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

10 godina star auto, teško isplativo.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Ko pita, ne skita, a i ne košta nešto mnogo pregled i dijagnostika, jer koliko vidim, ljudima ponestaje rešenja jer nije baš da svako može da ga reši koliko vidim, a ljudi žele da auto poprave i zadrže.

Tu je verovatno problem u koji ovlašćeni servis otići, koji su korektni i imaju znanja.

Sent from my CPH2581 using Tapatalk

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

U ovlascenom je cena sigurno ludilo i vrv se ne isplati upustati se u taj posao sa njima, pod uslovom da treba generalka, oni koriste oem delove a to ne moze biti jeftino ali vredi pitati pre svega zbog preciznije dijagnostike problema, mozda uopste motor i nije za kompletno rasturanje pitanje sta su ovi majstori kod kojih je isao uopste usanovili ako su i postavili dobru dijagnozu, znam x slucajeva gde su ljudima majstori predlagali otvaranje motora i generalke a nije bilo potrebe jer nije tu bio problem.
Korisnikov avatar
MarjanKG
Reactions:
Pridružio se: 02 Avg 2022, 15:45

Post od MarjanKG »

Slažem se sa OMP, da taj motor mora da pogleda neko ko se razume u njih. Mene su namučili sa nagađanjem u vezi stalnog probijanja ulja na dihtunge. Na kraju sam skontao da mi problem pravi pcv ventil. Tako i tu bih taj motor prepustio čoveku, koji ume da dijagnostikuje kvarove na motoru. Napamet sređivanje kvara, dovodi do gubljenja živaca i novca, da ti dođe da ga poliješ benzinom.

Послато са M2101K6G помоћу Тапатока

BMaker
Reactions:
Pridružio se: 31 Dec 2024, 04:44

Post od BMaker »

Ako hoces da ga zadrzis teraj u ovlasceni. Vise ce te kostati da ga susteri popravljaju a pritom ni garanciju nemas.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Ajeto
Reactions:
Pridružio se: 10 Okt 2022, 06:39
Garaža: Opel Astra J sedan 1.4 turbo

Post od Ajeto »

Oma li neki servis u BG da radi prodaju i zamenu akumulatora na terenu nedeljom?
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Elem, kaže čovek ovako:

Motor neravnomerno radi.
Ne sme da mu daje naglo gas jer se guši i štuca, već polako dodaje. Na ravnom kad je ravnomeran gas, ide lepo.
Svetli check engine lampica. Dijagnostika pokazuje lošu kompresiju na drugom cilindru.

Pitao u tri servisa koja rade Renault. Između ostalog bio i kod Neše u Zemunu. Svi su mu rekli da je ta serija motora loša. Jedina opcija koja mu se nudi je otvranje motora, a niko ne zna šta će morati sve da se radi. Komplet generalna je 3.000e u neovlašćenom. Inače auto kupljen od rođaka, koji je prvi vlasnik i do tada je prešao 60k km. Auto očuvan, enterijer kao nov, voleo bi da ga zadrži, ali 3.000e da daje za generalnu, kaže radije će dodati i kupiti nešto drugo. Ipak je to negde polovina vrednosti auta. A nema garancije da je miran narednih bar 100k km.

Po preporuci rekoh mu da pozove servis Damjanocvić iz Rumenke, da vidi šta oni kažu.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Kako može da se vidi kompresija na dijagnostici? To bi valjda moralo da se izmeri postavljanjem manometra umesto svećice.
Ako je zaista loša kompresija, može biti da je problem samo neki ventil, a to je daleko od generalne. Tim pre ako ne dimi, ne troši ulje, ne lupa
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Ne moze da se vidi kompresija bez merenja iste, dijagnostika moze da pokaze misfire na nekom cilindru ali to ne znaci losu kompresij. Za pocetak ja bih probao da otkacim varijator i probam bez njega kako auto ide, drugar je imao problem gubitka snage i trokiranja na jacem gasu, problem je bio varijator, kad ga otkacis auto je isao mnogo bolje onda su valjda dijagnostikm iskljucili varijator i problem je bio skoro pa skroz resen, ne znam sad detalje tako ga je vozio neko vreme i prodao.
Svakako ako mora da se otvori motor tj digne glava videce se sta je problem ali to ne znaci generalna.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Pod dijagnostika mozda ne misli na OBD nego na uopsteno dijagnoatikovanje kvara
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

OMP napisao:Ne moze da se vidi kompresija bez merenja iste, dijagnostika moze da pokaze misfire na nekom cilindru ali to ne znaci losu kompresij. Za pocetak ja bih probao da otkacim varijator i probam bez njega kako auto ide, drugar je imao problem gubitka snage i trokiranja na jacem gasu, problem je bio varijator, kad ga otkacis auto je isao mnogo bolje onda su valjda dijagnostikm iskljucili varijator i problem je bio skoro pa skroz resen, ne znam sad detalje tako ga je vozio neko vreme i prodao.
Svakako ako mora da se otvori motor tj digne glava videce se sta je problem ali to ne znaci generalna.
Na kom automobilu je bio taj slucaj?

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Dare4x4 napisao: 27 Apr 2025, 06:48 Kako može da se vidi kompresija na dijagnostici? To bi valjda moralo da se izmeri postavljanjem manometra umesto svećice.
Ako je zaista loša kompresija, može biti da je problem samo neki ventil, a to je daleko od generalne. Tim pre ako ne dimi, ne troši ulje, ne lupa
Da, verujem da prijavljuje missfire, ali je on tako preneo. Ne znam da li je merena kompresija. Uostalom, tako su i meni "merili" pa posle kad je auto završio u drugom servisu, opet izmerena kompresija i sve u redu. Problem je bio na drugij strani.

Kaže da mu troši oko 1,5 litara ulja na 10k km, a dima nema. Tako da su realne šanse da se to reši uz daleko manji trošak i da ne mora generalna. Naravno da je čovek zabrinut kad mu kažu može koštati 3k evra.

Drugo je pitanje kome poveriti posao. Videćemo šta kaže Damjanović.
Posetite www.garaza.rs !
Odgovori