Servis - Razno

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Re: Servis - Razno

Post od BigMazzy »

Trista čuda može da bude tu, od banalnih pa do ko zna kakvih. Sve i da ga proda sa tim problemom moraće da spusti cenu dobrano, tako da prodaja i dodavanje novca nije neka sreća.
Samo dobar majstor, dijagnostičar tu pomaže.
Ja preporučujem Petit servis u krnjači, iz ličnog iskustva a i ljudi oko mene, čovek zna znanje neverovatno korektan i pošten lik.

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Baš da vidimo šta će reći iz Rumenke. Korektni su ljudi, bar ja imam takvo iskustvo. Rešavali su neke probleme sa kojim neki drugi servisi nisu hteli da se zanimaju .
Taj motor jeste smeće realno, nema veze sa prethodnikom (d4ft)
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Ta potrosnja nije vredna pomena u smislu da je motor los pogotovo kod takvih motora za koje je poznato da troskare ulje
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

E to vam je prica sa polovnim koloma.
Ovo cak i ne deluje kao neki problem, ali niko nece se udubi i bakce sa tim. Krenes se razvlacis ko debil uzduz i popreko po majstirima, gde ti prodaju neku filozofiju.....
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
milosg
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2014, 01:20
Garaža: XC90 D5

Post od milosg »

Neša (Pregrevica) je odličan servis, pošteni i pouzdani za te ozbiljnije zahvate. Još pre 20 godina smo tamo održavali lagunu. Ja sam se malo smorio dok sam vozio Espace jer nisu hteli da se iscimaju i reše mi ABS pumpu, nego me malo otkačili, ali ok. I dalje mislim da su vrhunski servis za Renault i ne bih se mnogo razmišljao gde da otvaram motor da moram.

U porodici već 20 godina imamo bar jednog Renoa i prošao sam uzduž i popreko te servise po BG, i apsolutno ne treba gledati dalje od 1. Renault Sava kao ovlašćeni (ko želi tu opciju) i Neša kao apsolutno najbolja neovlašćena varijanta.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Imate li preporuku za servis za hyundai? U pitanju je 1.4 80kw g4fa motor. Moram proveriti motor u vezi potrošnje ulja. Kragujevac ili okolina ali mogu otići i do bg nije problem.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Slika
BigMazzy
Reactions:

Post od BigMazzy »

Bax napisao:E to vam je prica sa polovnim koloma.
Ovo cak i ne deluje kao neki problem, ali niko nece se udubi i bakce sa tim. Krenes se razvlacis ko debil uzduz i popreko po majstirima, gde ti prodaju neku filozofiju.....
Grešiš druže. Ti vam je priča sa majstorima koji ne prate razvoj automobila već navikli na prežvakane motore gde mogu da uzmu laku lovu , al kad dode nešto novije, komplikovanije....e tu se vidi ko je kakav majstor.

Masinac
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2019, 15:59

Post od Masinac »

E da su samo motori odlika loših majstora, nego sto ne znaju (ili nece) da reše mnogo lakše, mehaničke, stvari na trapu.

Trese mi auto na 130,nisu gume, odem kod jednog kaze poluosovina... Reko menjaj.
Problem nije rešen.
Vratim se kod njega, reko šta može još biti, kaže bomba (Citroen C5), reko menjaj.
Problem nije rešen.
Vratim se opet, kaže sad leva poluosovina.
Meni se učini da idemo redom dok ne izmenjamo ceo trap pa odem kod drugog.

Sta moze biti, kaze los ti selen i nosač motora. Reko menjaj.
Dođem po auto, kaže zamenio sam nosač motora i stabilizator točka... A selen? Kaže odličani su svi. Reko brate si mi pre 2 dana rekao da ne valja a sad kažeš da je dobar... Kaže odlično sve, nemaš brige.
Auto i dalje naravno trese.

Vratim se posle par dana opet kod njega, kaže kugla i tamo još nešto. A samo par dana pre na istom autu je rekao da je trap bombona.

Sad razmišljam da idem kod trećeg. Eh.
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Prvo proveri da li su ti zaista sve to zamenili.
Ne znam kako može da trese zbog nekog dela koji se ne okreće, tipa stabilizator. On može samo da lupa na neravninama.
Masinac
Reactions:

Post od Masinac »

Poluosovina je menjana, vratili mi staru a i potvrdio ovaj drugi majstor.
Bomba na moje oci.
Nosač motora je valjda promenjen al je onaj ispod dole pa ne mogu da ga vidim, a nije mi ni logično da zbog njega skače svakako (što se i potvrdilo).

Resice se, samo sam hteo da kažem da nije ni čudno što ne znaju oko motora kad mnogi ne znaju ni mnogo jednostavnijeg stvari da reše.
BigMazzy
Reactions:

Post od BigMazzy »

Masa ljudi promeni poluosovinu ali ne provere krst, ako u krstu ima lufta, dzaba nova poluosovina. Plus, zna se kako se manifestuje poluosovina, najviše lupanje pri naglom dodavanju ili oduzimanju gasa. Hoće i da trese, ali to je ređe.

Dalje, što reče kolega iznad, sve što su ti menjali uglavnom se manifestuje lupanjem, ne trešenjem.

lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Za 206 je bese bilo da moze da se vidi da li je homokineticki zglob, ako smotas skroz u stranu, pa drzis, ako je los onda cujes neko krljanje. Tako proveris i levu i desnu stranu. Ako se dobro secam, prilikom ubrzavanja je tresao.
Masinac
Reactions:

Post od Masinac »

BigMazzy napisao:Masa ljudi promeni poluosovinu ali ne provere krst, ako u krstu ima lufta, dzaba nova poluosovina.

Pitao sam za krst, kaze to sve ide sa poluosovinom kao nije to. Ja bas nesto nisam siguran al ne mogu nista drugo nego da im verujem.

@lami nisu homokineticki, ne čuje se ništa kad smotam pun. Skoro je na drugom autu bio problem homokineticki i on se samo čuo, nije tresao, al na ovom se ništa ni ne čuje. A homo valjda dolazi u sklopu poluosovine. Doduše samo desnu sam menjao.

Planiram ove nedelje, al verovatnije sledeće (zbog praznika) da vozim kod trećeg majstora, da vidim šta će on reći.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

lami napisao: 27 Apr 2025, 23:50 Za 206 je bese bilo da moze da se vidi da li je homokineticki zglob, ako smotas skroz u stranu, pa drzis, ako je los onda cujes neko krljanje. Tako proveris i levu i desnu stranu. Ako se dobro secam, prilikom ubrzavanja je tresao.
Nije to specificno za 206, bilo koji auto sa HK zglobom.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Ja na yetiju (2.0tdi, 4x4, dsg) imam problem da se u većini slučajeva kada dam jači gas na pravcu čuje se caktanje (tak-tak-tak) slično kao kad je homokinetički problematičan i namotan. I kako se ubrzava tako se brže čuje. Ako dajem umjereniji gas toga nema. Zamenio jedan hk do menjača ali nije rešilo problem. Sad ne znam da li je fleks disk ili drugi hk ili poluosovina.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Slika
Odgovori