Andaluzija
- 123456
- Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
- Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna
Re: Andaluzija
Ako obilazis celu regiju, a ne samo veća mesta, neophodan je auto. A i svakako je jednostavnije jer bolje isplaniras vreme, spontano se zaustavis gde hoćes, promeniš planove...rentas odmah na aerodromu.
Ovde se parkiraš 8 km od parka, onda imaš prevoz autobusom i nešto malo pesaka. Možeš da biras turu sa vodičem ili bez.
Inače i agencije iz većih mesta organizuju prevoz i obilazak parka. Karte se kupuju dosta unapred.
Poslano z mojega RMX3241 z uporabo Tapatalk
Ovde se parkiraš 8 km od parka, onda imaš prevoz autobusom i nešto malo pesaka. Možeš da biras turu sa vodičem ili bez.
Inače i agencije iz većih mesta organizuju prevoz i obilazak parka. Karte se kupuju dosta unapred.
Iz moje perspektive gradovi su ultra auto ne frendly
Plus sve obilazis peske / lokalnim prevozom, plus nisu preterano veliki. Izmedju gradova se ide autobusom ili skupljom i slabije ucestalom varjantom vozom. Naravno da ima atrakcija koje mozes samo sa autom da obidjes, ali sve zavisi od planova.

- 123456
Za ovo je definitivno potreban auto
.
Setenil de las Bodegas i Ronda, poznata po koridi. Inace oba mesta su specifična po položaju u stenama i na liticama.

Setenil de las Bodegas i Ronda, poznata po koridi. Inace oba mesta su specifična po položaju u stenama i na liticama.

- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Malo me podseća na Meteore, ne u smislu da je isto, već da izgleda nestvarno.
- 123456
Jeste...ne znaš ni kako je nešto dospelo tu, ni kako se održava, ni do kada će...
.

-
- Pridružio se: 12 Sep 2017, 14:29
Fantastično, hvala na fotografijama i opisima, probudio si želju da i ja posetim sve ove gradove. Piši malo o smeštaju, bio je na jednom mestu ili ste menjali?
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
- 123456
Leteli do Sevilje, tamo na aerodromu rentali auto i prvi dan obišli Sevilju. Onda do Malage, gde smo u blizini imali smeštaj sve vreme. Odatle smo obilazili ove lokacije, koje su na 1-1.5 h od Malage. Jedino smo neplanirano propustili Gibraltar jer je ćerka nešto bila bolesna, pa nismo hteli da je maltretiramo. Onda vratili auto na aerodromu u Malagi i povratak nazad.
Bio je aktivan odmor, prešli nešto preko 1.200 km ali nismo ni osetili. Jedno od putovanja sa kojeg nam je bas teško pao povratak, nekako sve je toliko lepo, da pozelis da traje i traje...
Bio je aktivan odmor, prešli nešto preko 1.200 km ali nismo ni osetili. Jedno od putovanja sa kojeg nam je bas teško pao povratak, nekako sve je toliko lepo, da pozelis da traje i traje...
- 123456
Ovaj utisak sam zaboravio da napišem.
U Sevilji je bio kup i igrali Real i Barcelona.
Prvo mi nije bilo jasno kako FC Barcelona ima toliko više da fanova od Reala, možda 3X više ih je bilo u dresovima a Barcelona je duplo dalje do Sevilje od Madrida i ima duplo manje stanovnika od Madrida.
I druga stvar, toliki broj navijača u dresovima, palili baklje, skandirali, zagrejavali atmosferu na svakom trgu i niti jedan incident. Bili su u grupama od po 100nak i jedni i drugi, prolaze jedni pored drugih u onim uskim ulicama a policije nigde i sve mirno. Policija tek kasnije dosla ali samo na saobraćajnicama.
Ne bih mogao da zamislim istu situaciju kod nas.
U Sevilji je bio kup i igrali Real i Barcelona.
Prvo mi nije bilo jasno kako FC Barcelona ima toliko više da fanova od Reala, možda 3X više ih je bilo u dresovima a Barcelona je duplo dalje do Sevilje od Madrida i ima duplo manje stanovnika od Madrida.
I druga stvar, toliki broj navijača u dresovima, palili baklje, skandirali, zagrejavali atmosferu na svakom trgu i niti jedan incident. Bili su u grupama od po 100nak i jedni i drugi, prolaze jedni pored drugih u onim uskim ulicama a policije nigde i sve mirno. Policija tek kasnije dosla ali samo na saobraćajnicama.
Ne bih mogao da zamislim istu situaciju kod nas.
Apropo fudbala i najvijanja u Andaluziji, treba otići na utakmicu Betisa i sva ta Barsina i Realova kvazi navijanja padaju u vodu. 

Имам једно потпитање...
Znaci , sve je ajd zdravo 
Bio u Španjolskoj davno, vise desetaka puta,skoro cijelu pa Portugal... ali poslom pa to nije tako bajkovito. Ali vidio i dozivio svašta, dozivio sam je opuštajuće , bez stresa.
Meni je Španjolska tada bila fantazija,drugi svijet, djelovala je nestvarno pri prelasku iz FRA u ESP hhahahh. FRA sve pod špagu, a u ESP ajd zdravo , zemlja snova

Treba je dozivjeti , bravo na odabiru destinacije

Bio u Španjolskoj davno, vise desetaka puta,skoro cijelu pa Portugal... ali poslom pa to nije tako bajkovito. Ali vidio i dozivio svašta, dozivio sam je opuštajuće , bez stresa.
Meni je Španjolska tada bila fantazija,drugi svijet, djelovala je nestvarno pri prelasku iz FRA u ESP hhahahh. FRA sve pod špagu, a u ESP ajd zdravo , zemlja snova

Treba je dozivjeti , bravo na odabiru destinacije