Kamperi
Re: Kamperi
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- 123456
- Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
- Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna
Ljubo, dokle si ti stigao sa tvojim kamperom, nešto si bese sredjivao?
Poslano z mojega RMX3241 z uporabo Tapatalk
Poslano z mojega RMX3241 z uporabo Tapatalk
PS: Prodao kamper 2021, trenutno samo sanjarim o jednom

Hej drustvo, da li neko ima iskustva sa Mikro kamperima na bazi Caddy-a ili Citroena?
Gledao sam Caddy California Maxi, ali posto tek ulazim u taj svijet volio bi da cujem iskustva mudrijih?
Gledao sam Caddy California Maxi, ali posto tek ulazim u taj svijet volio bi da cujem iskustva mudrijih?
Imas u NL mnogo firmi koje se bave sa tim. Za njega specijalno postoji povecanje krova (da bi zadovoljio NL propise o kamperima
) koji ukljucuje krov koji se otvara. A u njega ubacijus sve sto i u druge. Mada je prilicno nestandardan.
https://atrioncamperbouw.nl/

https://atrioncamperbouw.nl/

Hvala @ljuba. Na granici sam sa NL, u DE. Gledam da rentam Californiu T6 jedan produzeni vikend da probam kako to izgleda. Supruga mi govori godinama da joj je to zelja. Nekako mi izgleda kao skup sport.
Ali kada skontas koliko dajes na hotele, dugorocno mozda i ima smisla.
Ali kada skontas koliko dajes na hotele, dugorocno mozda i ima smisla.
To je jako skup sport. Isplati se jedino ako ti je hobi ili pak imaš 3 meseca godišnje da ga koristiš. Californija je super kao prevoz do destonacije uz istraživanje puta, ali za duži boravak samo ako ste obije zaludjenici. Pravi veliki kamper je ono pravo, ali je tek on skup za održavanje i skladištenje. Plus ne.mozes da ga koristiš kao običan auto ako zatreba.
Sent from my SM-S906B using Tapatalk
Sent from my SM-S906B using Tapatalk
-
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
Ja sam pre neki dan uhvatio sebe da gledam Van konverzije. Ali ne male (tipa T6), vec veliki kombi, ono sto vozi HDL, Amazon i sl. Znaci Maxi verizje. Ducato i sl. Za dvoje, ono je super. Pogotovu sto imas sada mama and papa radionice koje rade konverzije gde im dovezes kombi i kazes sta hoces. Naravno rizik je ako nalets na nekog ko ne zna, ali imas preporuke pa najdes sta ti odgovara.
To ako ste sami i jedino ako vikendima zimi ne skitate nigde, a ostatak godine ne stajete, onda se isplati.
E sada, Nemacka nije problem jer porez za Wohnmobil po KG ako se ne varam. Tako da do 3500KG ispadne nekih 180 eur. Sto je u celoj prici nista.
To ako ste sami i jedino ako vikendima zimi ne skitate nigde, a ostatak godine ne stajete, onda se isplati.
E sada, Nemacka nije problem jer porez za Wohnmobil po KG ako se ne varam. Tako da do 3500KG ispadne nekih 180 eur. Sto je u celoj prici nista.