Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od dragvorl »

Ala su sredili, svaka im cast!
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

Gaginh0 napisao: 01 Maj 2025, 10:38 Zašto nebi bila istina, šta im teško?

*neminovno je da je ovo drveće verovatno diglo trotoare i oštetilo kolovoze i da je moralo da se poseče. Ali da li je moralo baš svako da se poseče?
Nikakav problem da poseku, ali da opet posade mladice, zastite i neguju. Evo rade moju ulicu ovde u Usingenu, nije bilo toliko drveca ali je bilo i jeste korov napravio dar-mar sa trotoarima. Sve su pocupali, skinuli sve aman 2 metra duboko celu ulicu, trotoar sveee. I sada iz pocetka, pri kraju su, naravno da su posadili vise drveca nego sto je bilo. Naravno tek za par decenija to ce biti prava stvar, ali to najmanji problem.
Korisnikov avatar
Pulp Fiction
Reactions:
Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
Garaža: Astra G 1.7 dti

Post od Pulp Fiction »

Posto se vozikam po Sremu ima sad dosta mesta gde sam video da su i kod nas usput posadjene mladice, mislim za 10, 15 godina kad se obrazuju bice lepo. Ima od Indjije kada se ide ka Rumi, pa ono prvo selo Ljukovo ja mislim, e pre one rupe, na ravnom putu su posadjana neka stabla. Mislim da je tako i dalje izmedju nekih sela.

Dalje od Novih Karlovaca ka Novom Slankamenu je bila nekad davno kaldrma, i sve drvored, ima i sad drvored ali redak je, pa su i to nesto kao nadoknadjivali. Generalno to vetrovi pokidaju, a i ljudi kada su sezone poslova po njivama pa zakace kombajni i traktori.

Skorije sam video u pravcu Kukujevaca do Erdevika, sve usput novo drveće posadili, i to konacno lepo izmeren atar, pa u stvari se vidi koliko se oralo do puta jer ponegde mladice stoje 2,3m u dubini njive jer je dotle državno. Da li ce preživeti radove oko njih ne znam. Mnogo je lepo kad tako ima drvored, evo kod mene u selu u mojoj ulici svi imaju visnje ispred kuce na šoru što se kaže.
Pre su bili borovi lol valjda ideja one stare vlasti...cim je dosla demokratija bukvalno su svi posekli.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ako se setim slikaću sutra kako je urađeno kod nas u naselju. Dosta mladog drveća je posađeno prošle godine, kroz glavne ulice. Gde inače ima dosta zelenila i starog drveća, koje tu i tamo seku po potrebi.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

U poslednjie vreme sam ipak i malo netrpeljiviji prema glupostima vlasti. Možemo reći "OK što su posekli, samo neka bar posade mlade", ali i time uništavaju ulicu.

Ako posade mlado drveće, ček da vidimo šta će posaditi. Ako su posadili i nešto OK, neće to odmah biti kako želimo.

Ali zar ne može da se saniraju trotoari bez da se uklanja celo drveće? Ako se ne varam, i na Futoškom putu u Novom Sadu je bilo dosta mesta gde je korenje podiglo biciklističke staze, pa ipak drveće nije vađeno, i biciklističke staze su sređivane.

Možda zvučim kao namćor, ali jbt, toliko nam sve use*avaju da smo srećni kad useru tako da će se stvari MOŽDA vratiti na malo lošije od starog za 15 godina.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Oko Inđije je bilo dosta problema sa vetrozaštitnim pojasom, pre svega zbog izbora sadnica. Jedno vreme su trpali breze, posle prešli na javor... Možda je trebalo staviti nešto što brže olista. Inače je dobar deo starog puta Bg-NS bio davnih dana ukrašen jablanovima, ali je posle smrti nekog političara sve to isečeno.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Gazu napisao: 02 Maj 2025, 22:37

Ali zar ne može da se saniraju trotoari bez da se uklanja celo drveće? Ako se ne varam, i na Futoškom putu u Novom Sadu je bilo dosta mesta gde je korenje podiglo biciklističke staze, pa ipak drveće nije vađeno, i biciklističke staze su sređivane.
A ko garantuje da nije naplaćeno vađenje drveća? :kezo:

Sredili staze da podobni mogu ispred Brke da pakriraju na nečemu što je nekad bio trotoar. I da peku prase tu na Badnji dan. Koliko mi to sve nije smetalo nekad, a koliko mi sad smeta. Valjda sam počeo sa se emancipujem, vratite banovanog čoveka na forum, imao je ipak uticaj na mene :kezo:
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Ovo u Odžacima je zaista tako. Paralelna ulica Knez Mihajla je u kocki (nije asfaltirana) i drvored je donekle sačuvan. Tu ima par prodavnica gde dostavljamo robu, pa su ovom rekonstrukcijom samo otežali nama posao.

Послато са SM-S926B помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

A sta su radili sa onim drvoredom pre Ratkova, cini mi se da su posekli sve?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Mislim da su samo skinuli krošnje, izrašće ponovo. Bilo je to rastinje baš zatvorilo sve, kao neki tunel. Veći problem je loš kolovoz, to parče između Paraga i Ratkova je sada najgore na tom pravcu.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

Slika Slika
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

https://www.threads.com/@ekostraza/post ... Mhjv8Qb9PQ

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

A svi znamo da su stare gume lekovite.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Ništa vam ne valja. Otvoriće ga u roku, sa par godina zakašnjenja, i samo hejtujete...

Dok je jedan sam, sa svojih deset prstiju, sve to napravio, vi ste se zaje*avali.

Tapa

Odgovori