Kopaonik

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Re: Kopaonik

Post od srdjanyo »

Топли поздрав са Копаоника. Овде проводимо Првомајске празнике. Гужва је и паркинг места је у дефициту. 1.5. освојили смо Панчићев врх, време пењања 2 сата рачунајући од центра Копаоника. SlikaSlikaSlika

Послато са SM-S926B помоћу Тапатока

Slika
Kabal
Reactions:
Pridružio se: 05 Avg 2015, 10:01
Garaža: Volvo XC60 D5 AWD

Post od Kabal »

Lepe slike. Ima li smeca usput pri penjanju?

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Ima, taman toliko da bode oči.

Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

Kopaonik nije losa opcija za jun mesec? Nesto mi u glavi da tad budu neke cene niske svih hotela, pa da se ode malo na produzeni vikend.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Kopaonik je odlična destinacija za leto. Em svežije, em možeš dosta toga da se šetaš kroz šumu, tj malo čistina malo šuma, ali opet neuporedivo sa Zlatiborom.
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Kopaonik. Istočna strana. Metođe, Devojačke suze i gejzir. SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Ceman
Reactions:
Pridružio se: 14 Avg 2018, 20:53
Garaža: BMW 328ix

Post od Ceman »

Bio pre 2-3 nedelje na Kopaoniku, 5-6 dana.

Sad citam po netu da sam trebao da platim neku putarinu elektronsku. Samo sam prosao pored one kucice, jer je bilo kasno i niko nije izasao. Mislio sam da je ono... proizvoljno, kao nekad na Fruskoj Gori kad izadju neki redari pa zaustavljaju i naplacuju.

Sta sad da ocekujem, neku kaznu?
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Niko ne izlazi.
naplatanpk.rs je adresa za tebe. Idi tamo i ukucaj tablice. Možda još uvek može da se plati.

Послато са SM-G980F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Može. Ja sam plaćao i posle 3-4 meseca.

Sent from my 2306EPN60G using Tapatalk

Ceman
Reactions:

Post od Ceman »

to je to, imali su me u evidenciji. platio upravo. hvala
Ceman
Reactions:

Post od Ceman »

Planiram opet da idem uskoro (u novembru) pa razmisljam o lancima, posto vidim poceo opet neki sitan sneg da pada.

Imam xDrive i M+S gume, da li su lanci must have? Ne mislim zakonski, nego da li ih vi koristite na putu do gore? Vidim u nekim drugim temama da su oprecna misljenja, i da dosta ljudi koriste samo zimske gume.

Koje lance biste preporucili, vidim ima od 50 do 500E
pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

Uzmi čarape da imaš, dovoljne su ti, a i mnogo brže se stavljaju.
Sem toga, dovoljan ti je na tom putu samo jedan bez adekvatne opreme, pa da on zaustavi kompletan saobraćaj, pa da ne možeš fizički da prodješ sve i da imaš nešto sa AWD pogonom.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Na CR-V-u nisam nijednom stavio lance, a uvek sam imao All Season gume i išao skoro svake zime bar jednom na planinu. Bila je i situacija da je zastoj na penjanju od Brzeća, dosta klizavo a kreće se uzbrdo iz stajanja. 4x2 kola se dosta muče, policija ih tera da stavljaju lance. Imam i ja lance u gepeku, ali policajac pita da li je pogon na svim točkovima i pušta me dalje. I stvarno lagano prolazim. To je možda i glavna situacija gde ovakav najprostiji pogon na sve točkove koo što ima CR-V pomaže - polazak iz mesta.

Na samom Kopaoniku već možeš da se zaglaviš, i to 99% u zadnjih par metara, na samom parkingu - najpre u onim malim uličicama. Ne znam ni koliko lanci tu pomažu, kad imaš zaleđene gromade, nabijen sneg, led, a treba da skreneš, da izađeš iz šina, pa još ako si na nagibu... Bilo je par puta da me ljudi poguraju. Opet, ne znam da li bi lanci tu rešili. Vidim ti si sa BMW 3, ako je niži auto uvek postoji i rizik da nalegne na zaleđenu ploču, to sam isto viđao a i iskusio sa nižim autom. Tu su kola sa većim klirensom u velikoj prednosti.

Sa pozitivne strane prilaz Kopu je obično dobro očišćen, sem ako je baš u tom trenutku snežna oluja ili jak vetar. Pogledaj ipak i stanje na putevima za svaki slučaj (AMSS, ili na Infokopu bude vest ako je neki pravac zatvoren, u komentarima obično mogu da se pročita kako je ko taj dan prošao.). Iz pravca Jošaničke Banje je manji nagib nego iz Brzeća i tu je možda manji rizik za penjanje. Mada u novembru ne bi trebalo da je strašno ni iz jednog pravca, sem ako je baš nevreme. Ako možeš da priuštiš parkiranje u garaži te em oslobađa brige oko zaleđenih parkinga, em nemaš ni kola da čistiš i grebeš led. Ako garaža nije opcija gledaj pre ove veće parkinge blizu glavnog puta, a izbegavaj da se zavlačiš skroz do vikendice ili gde si već smešten. I da, jeste da lopatari smaraju, ali ti ljudi i pomognu kad se zaglaviš, u principu ti i i očiste mesto da uđeš... Daš im hiljadu dve, nije to kraj sveta.
Ceman
Reactions:

Post od Ceman »

Rezervisao sam i garazu u okviru smestaja, jeste neka uzbrdica do tamo, ali to je par poznatijih hotela, valjda se cisti, blizu je glavnog puta.

Znaci carape rade posao? Mozda bih mogao to ako bas zatreba. Vidim da su i smesno jeftine, pa i ako se pocepaju, kupicu odmah vise kom.
Sta policija kaze ako imam samo carape, bez lanaca? :D
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

U zakonu stoji lanci ili drugi uređaji za povećanje trakcije tako da su čarape ok.

Inače kad kažeš imam m+s gume, to nije dovoljna definicija, te gume mogu biti zimske, full letnje koje idu na SUV vozila, allseason koje su više letnje ili allseason koje su više zimske.

Al svakako će u novembru sa xdriveom biti više nego dovoljno za kopaonik sve i da padne neki sneg.
Odgovori