Dobro veče
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Re: Dobro veče
Berlin je baš alternativan grad, u smislu ljudi koje možeš da vidiš na ulicama. Dosta što bi se reklo frikova po našim merilima, ali ih niko ne gleda popreko pa valjda zato takvi ljudi i dođu ovde da žive, ako se ovde osećaju slobodno. Ja sam u fazonu live and let live pa mi ništa to ne smeta, ali eto, da se pripremi svako ko bi se iznenadio na tetovaže po licu ili ribe koje ne briju noge, da pomenem samo neke primere.
1. maj se ozbiljno obeležava, delom žurka, delom protesti, brdo ljudi na ulicama, policija svuda. Uhvatili smo krug po Oranienstrasse, tu je baš bila gužva. Nemci su tu izgledali maltene kao etnička manjina. Možda bi bila skroz bio drugačiji utisak neki drugi dan ili u nekom drugom delu grada. Inače juče sam proveo dan u Hanoveru jer sam sa ćerkom išao na koncert Bili Ajliš. U Hanoveru ipak imaš utisak klasičnog nemačkog grada, ljudi izgledaju tradicionalno. Voz mi se baš svideo, u odlasku krenuo u minut, u povratku mi stigao mail da će da kasni 5 minuta, i to nekih 12 sati pre polaska. I tako je i bilo. Putovanje je neosetno, veoma komforno, voz stiže za 1:45, a ima 290km. I to iz centra u centar. Baš mi se svidelo. Ako dovoljno ranije kupiš kartu nije ni skupo, 60e povratna za nas dvoje. Na dan putovanja daleko skuplje.
Ima u Berlinu baš svašta da se vidi, nije baš sve samo zid, ali jeste brdo toga vezano za drugi svetski rat. Ako znaš na vreme kad ideš može da se rezerviše besplatan obilazak staklene kupole Rajshtaga, mi smo kasno to shvatili pa smo propustili.
Berlin, Pariz, Prag, Amsterdam. Hm... Ništa od toga nije neko uživanje da se ide sa malim detetom. Može, ali gubi poentu. Možda je Berlin najmanje turistički grad od nabrojanih, jedini sa spiska gde se baš ne probijaš kroz turiste na ulici. Ima ih, naravno, ali ne kao u ostala 3 grada. Samo sam zagrebao Berlin, 2 dana, sigurno su baš površni utisci.
1. maj se ozbiljno obeležava, delom žurka, delom protesti, brdo ljudi na ulicama, policija svuda. Uhvatili smo krug po Oranienstrasse, tu je baš bila gužva. Nemci su tu izgledali maltene kao etnička manjina. Možda bi bila skroz bio drugačiji utisak neki drugi dan ili u nekom drugom delu grada. Inače juče sam proveo dan u Hanoveru jer sam sa ćerkom išao na koncert Bili Ajliš. U Hanoveru ipak imaš utisak klasičnog nemačkog grada, ljudi izgledaju tradicionalno. Voz mi se baš svideo, u odlasku krenuo u minut, u povratku mi stigao mail da će da kasni 5 minuta, i to nekih 12 sati pre polaska. I tako je i bilo. Putovanje je neosetno, veoma komforno, voz stiže za 1:45, a ima 290km. I to iz centra u centar. Baš mi se svidelo. Ako dovoljno ranije kupiš kartu nije ni skupo, 60e povratna za nas dvoje. Na dan putovanja daleko skuplje.
Ima u Berlinu baš svašta da se vidi, nije baš sve samo zid, ali jeste brdo toga vezano za drugi svetski rat. Ako znaš na vreme kad ideš može da se rezerviše besplatan obilazak staklene kupole Rajshtaga, mi smo kasno to shvatili pa smo propustili.
Berlin, Pariz, Prag, Amsterdam. Hm... Ništa od toga nije neko uživanje da se ide sa malim detetom. Može, ali gubi poentu. Možda je Berlin najmanje turistički grad od nabrojanih, jedini sa spiska gde se baš ne probijaš kroz turiste na ulici. Ima ih, naravno, ali ne kao u ostala 3 grada. Samo sam zagrebao Berlin, 2 dana, sigurno su baš površni utisci.
Samo ako ces i u DiznilendGaginh0 napisao:Ovo leto je u planu Pariz, pa polako. Obići ću, samo sam se izjadao

Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Kažu da su techno žurke za prvi maj u Berlinu raskalašne, da ne kažem Sodoma i Gomora . I to me jedino privlači da odem u Berlin, inače nemam nameru da ga obilazim.
Juče sam neplanirano obišao Bon, doduše samo centar. Ne znam šta sam očekivao, ali nisam ono. Pun pun centar, naroda hiljade, svakavih boja i rasa, uopšte nije loše.
Juče sam neplanirano obišao Bon, doduše samo centar. Ne znam šta sam očekivao, ali nisam ono. Pun pun centar, naroda hiljade, svakavih boja i rasa, uopšte nije loše.
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
^^ Ma bez dece sa kumovima malo 2-3 dana da obiđemo komercijalu i nazad.
Hvala svima, znači Berlin naknadno da obiđem.
@wickler da sam na tvom mestu, ali nisam...
Hvala svima, znači Berlin naknadno da obiđem.
@wickler da sam na tvom mestu, ali nisam...

Ja sam bio u berlinu pre par godina sa par drugara i to u vreme maratona i nama je bilo sjajno. Kao sto rece grujicd, apsolutno je alternativan, nema nikakve veze sa ostatkom nemacke jer je zapravo kul
Naravno sve smo obisli na biciklu i prvi put sam neki grad tako doziveo i prvi put vozio bajs u gradu gde je tako dobra biciklisticka infrastruktura. Ono sto je smaralo je sto ako razmisljas o nekim izlascima uvece to mora da bude isplanirano a ne spontano jer najcesce neces moci da udjes na takva mesta ako si u tom fazonu. Al sve u svemu meni je bio super utisak i rado bih otisao ponovo.

- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Ja iz prica i daleke ruke, znaci sa rezervom, sam cuo da Berlin ima bas jak nocni zivot. Tako da ko se tu uklapa... 

Ja idem u Berlin 1-2 puta godišnje i meni je ok. Baš za 2 sedmice putujem opet na 8 dana. Prošli put sam uhvatio festival svetla i bilo je super. Sada se igra finale kupa.
E sada ja idem tamo kod brata pa obilazimo nešto što nema u standardnim preporukama i više je posvećeno zezanju sa decom.
E sada ja idem tamo kod brata pa obilazimo nešto što nema u standardnim preporukama i više je posvećeno zezanju sa decom.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Pa po klubovima je poznat. Ali meni se čini da ko ne voli tumpc tumpc ti klubovi nisu za njega. Meni od noćnog života treba bier garten koji radi što duže, tj to kad budem išao sa drugarima, sad mi ne treba ništa 

Kakav je bio koncert, kako zvucii uzivo Bili?
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Malu decu ne treba nigde voditi, ničega se posle ne sećaju. Čist trošak 
Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Nije bitno da li se sećaju, sećaš se ti a njima služi za razvoj, ali čak i da nema nikakvog uticaja opet postoji zblizavanje i kvalitetnije provođenje zajedničkog vremena.
Nije lakše sa njima, ali nije ni uzalud. Posle kad porastu nece oni hteti sa nama.
Nije lakše sa njima, ali nije ni uzalud. Posle kad porastu nece oni hteti sa nama.
- mironiko
- Pridružio se: 05 Jan 2017, 10:46
- Garaža: Subaru Forester e-Boxer Basic 2024. + Škoda Fabia 1.2 HTP 2004.
- Kontakt:
Apsolutno se slažem se Mašincem. I to sve mogu (osim poslednjeg, za sad) da potvrdim trenutno, iz Meksika, gde smo supruga i ja na putovanje sa malcem (22 meseca ima). Dovde smo dospeli preko Washington-a, bili tamo svega par dana kod druga, pa došli u Tulum (more + obilazili Cenote i Chichén Itza), sutra ćemo na 3 dana u Ciudad de México, zatim nazad na još par dana u Washington, na druženje sa rodbinom.
I ranije smo imali duža putovanja sa bebanom (mada je ovo najkomplikovanije do sad, realno), ali sad sa njim koji malo više oseća i reaguje na okolinu, a uz sve što smo ovde videli i prošli - nikad se nisam osećao povezanije sa detetom. Pritom, radim od kuće, a njega čuva dadilja, pa i inače imam natprosečno kontakta sa detetom za jednog zaposlenog roditelja.
Na kraju krajeva, i pored svih otežavajućih faktora i svih izjava prijatelja i rodbine u stilu "putujte dok možete, kad malci dođu, nema od toga ništa", kod nas želja za putovanjem uopšte nije splasla, kao ni realizacija, čemu pored tog povezivanja svakako doprinosi i to što sve što sam prethodno želeo da posetim, sada sinu želim da pokažem još više, kao i da ga vodim svuda gde sam prethodno bio bez njega.
Sent from my Pixel 8 using Tapatalk
I ranije smo imali duža putovanja sa bebanom (mada je ovo najkomplikovanije do sad, realno), ali sad sa njim koji malo više oseća i reaguje na okolinu, a uz sve što smo ovde videli i prošli - nikad se nisam osećao povezanije sa detetom. Pritom, radim od kuće, a njega čuva dadilja, pa i inače imam natprosečno kontakta sa detetom za jednog zaposlenog roditelja.
Na kraju krajeva, i pored svih otežavajućih faktora i svih izjava prijatelja i rodbine u stilu "putujte dok možete, kad malci dođu, nema od toga ništa", kod nas želja za putovanjem uopšte nije splasla, kao ni realizacija, čemu pored tog povezivanja svakako doprinosi i to što sve što sam prethodno želeo da posetim, sada sinu želim da pokažem još više, kao i da ga vodim svuda gde sam prethodno bio bez njega.
Sent from my Pixel 8 using Tapatalk
Astra >> Lambo
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
He, čuveno "uzivajte dok", za sve i svašta, još od kada je žena ostala trudna 
Tapa

Tapa
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Trošak najmanji problem, pa za to valjda radim 15 sati dnevnoHeinz napisao: 04 Maj 2025, 01:12 Malu decu ne treba nigde voditi, ničega se posle ne sećaju. Čist trošak![]()

Druga priča je kad deca imaju 5-6+ godina pa ti bude em zaninljivo sa njima em mogu nešto da zapamte kao što ste gore naveli. I jedna je situacija kad se ide sa jednim detetom, a potpuno druga sa dva mala deteta. Nije duplo teže već petoduplo. A da moj odmor/godišnji pot-pu-no svedem na njih, onda mi je bolje kući da sedim, bar znam gde je šta.
- 123456
- Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
- Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna
Koliko je onda teže sa tri detetaGaginh0 napisao:Trošak najmanji problem, pa za to valjda radim 15 sati dnevnoHeinz napisao: 04 Maj 2025, 01:12 Malu decu ne treba nigde voditi, ničega se posle ne sećaju. Čist trošak![]()
Problem je što ovde nemam kome da ih ostavim. Jedno dete 4 godine, drugo dete 2 godine. Gde da idem sa njima na odmor sem kod rodbine u Kotor?
Ne idem u Kotor što ga volim već što je sve kao kod kuće.
Druga priča je kad deca imaju 5-6+ godina pa ti bude em zaninljivo sa njima em mogu nešto da zapamte kao što ste gore naveli. I jedna je situacija kad se ide sa jednim detetom, a potpuno druga sa dva mala deteta. Nije duplo teže već petoduplo. A da moj odmor/godišnji pot-pu-no svedem na njih, onda mi je bolje kući da sedim, bar znam gde je šta.

Mi smo ih svuda vodili sa nama od malena.
I da smo imali kome da ih ostavimo, ponovo bi putovali svi kao porodica.
Nešto im je ostalo u sećanju, nešto ne, ali sada nam oni biraju destinacije

Poslano z mojega RMX3241 z uporabo Tapatalk