Papirologija pri kupovini polovnjaka
Re: Papirologija pri kupovini polovnjaka
Proverim ja pa javljam.
Sent from my M2007J3SY using Tapatalk
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Hvala ti. Ali samo ako ti nije preveliko cimanje. Nije jos blizu realizacije.
zavisno od godista zadnje serije su e3 to je 2002-2003. god kad je prestao da se pravi, sve pre toga je euro2
Ima ih i ranije. Ja imam podatke do 04/2001.
2.0 benzinac sa 100 kW i RFN oznakom motora je EU3.
Znači svaki kome broj šasije počinje sa VF38CRFN može.
Za kasnije ne znam.
2.0 benzinac sa 100 kW i RFN oznakom motora je EU3.
Znači svaki kome broj šasije počinje sa VF38CRFN može.
Za kasnije ne znam.
Dok ulazim u poslednju fazu kupovine samo da proverim proceduru za situaciju gde su kupac i prodavac iz istog grada, ali iz razlicitih opstina i gde je auto registrovan jos 3 meseca:
- kp ugovor i overa kod notara
- poreska prijava i placanje, da li je bitno u kojoj opstini i da li to sada moze online?
- ponistavanje stare saobracajne dozvole i zahtev za izdavanje nove, da li se ovo radi odmah?
- kp ugovor i overa kod notara
- poreska prijava i placanje, da li je bitno u kojoj opstini i da li to sada moze online?
- ponistavanje stare saobracajne dozvole i zahtev za izdavanje nove, da li se ovo radi odmah?
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
-kp i overa kod notara
-agencija i sve ti zavrse u danu, ako treba i tablice
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
-agencija i sve ti zavrse u danu, ako treba i tablice
- chunga lunga
- Pridružio se: 02 Jul 2017, 01:22
Kako postupiti u ovoj situaciji? Nakon isteka registacije, ako se ne varam, u obavezi sam da nakon 60 dana odjavim vozilo. Kako je vozilo havarisano, u medjuvremenu, dogovorio sam prodaju istog, kupcu sa istog registarskog podrucja (dakle, nema potrebe za zamenom tablica). Kako da budem siguran da ce kupac izvrsiti prenos vozila u predvidjenom roku? Da li je potrebno da sa svoje strane obavestim MUP o prodaji vozila kako bih izbegao potencijalne kazne i probleme. Svaki savet je dobrodosao.
Popuniš registracioni list- odjavu, saobraćajnu i u MUPu vratiš tablice.
Možeš i da očitaš pa odštamaš saobraćajnu i sa time u MUP (mislim nisam siguran, proveri, pozovi telefonom).
Probuše ti saobraćajnu (i vrate, to je fizičko poništenje), ponište registraciju i time je vozilo odjavljeno sa tebe kao vlasnika.
Sa tim novim vlasnikom sklopiš Ugovor, overiš kod notara.
Dalje, novi vlasnik po želji registruje ili ne, redovna procedura.
Možeš i da očitaš pa odštamaš saobraćajnu i sa time u MUP (mislim nisam siguran, proveri, pozovi telefonom).
Probuše ti saobraćajnu (i vrate, to je fizičko poništenje), ponište registraciju i time je vozilo odjavljeno sa tebe kao vlasnika.
Sa tim novim vlasnikom sklopiš Ugovor, overiš kod notara.
Dalje, novi vlasnik po želji registruje ili ne, redovna procedura.
- chunga lunga
- Pridružio se: 02 Jul 2017, 01:22
Hvala
! Dakle, savet je da svakako obavim odjavu vozila, bez obzira na to sto se kupopordaja zavrsava u periodu od 60 dana nakon isteka registracije?

Odjava može bilo kada, pa i pre isteka registracije.
Tebi je u interesu da odjaviš i zvanično onda ne odgovaraš ako taj neki kupac pravi prekršaje ili šta već.
Nisam još čuo da je iko platio kaznu što nije odjavio nakon isteka 61 dana, nisam ni ja i zpojk situaciji , ali formalno tako piše u propisima i mogu da te kazne ako istekne za 60+dana a nisi vratio tablice i odjavio.
Kako god, pitaj u MUPu sve što te zanima oko postupka.
Tebi je u interesu da odjaviš i zvanično onda ne odgovaraš ako taj neki kupac pravi prekršaje ili šta već.
Nisam još čuo da je iko platio kaznu što nije odjavio nakon isteka 61 dana, nisam ni ja i zpojk situaciji , ali formalno tako piše u propisima i mogu da te kazne ako istekne za 60+dana a nisi vratio tablice i odjavio.
Kako god, pitaj u MUPu sve što te zanima oko postupka.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Kazu da salju, ali periodicno. I to je kazna fina cifra, da li 30.000din tako nesto.
Ako može savet. Treba da kupim polovni auto direktno od (da kažem velike auto kuće , da ne imenujem) iznos malo više od 15.000. Posto ide keš uplata poslat sam u menjacnicu gde ću izvršiti promenu novca i uplatu na račun. Da li je to neka ok praksa i da li imam da brinem o nečemu?
Cena je izražena u eurima, plaćanje se vrši u dinarima. Možda su te poslali u menjačnicu sa kojom imaju dil za bolji kurs. Ne vidim problem.
Pa naravno razumem to. Nego prosto sam fakt sto ne ide uplata u nekoj banci nego u menjačnici. Pa prosto pitao da li je to normalna praksa.
Verovatno se auto vodi na neku firmu iz Subotice gde je rađena špedicija pa im to komplikuje priču. Mislim da tako funkcioniše veći deo tržišta polovnjaka.
Sent from my 2306EPN60G using Tapatalk
Sent from my 2306EPN60G using Tapatalk