Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od Xepoj87 »

Ja sam presao na A1 i jedina drasticna razlika je sto mts ima 50% jaci signal, sto dosta utice na trajanje baterije i to sam lepo osetio.

A dodatno, ja sam manje od 2km od Trga, ne 6.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

member napisao:Trebam sutra da preuzmem 2 iPhonea koje je neko uzeo u A1 na pretplatu. Sve legalno, imaju fiskalni. I sad mi pade na pamet da li ja mogu imati problem ako ta osoba X nakon nekoga vremena prestane plaćanje pretplate?
Mozes imati problema. Na benchu je svojevremeno pisao neki član da je imao problema jer lik od koga je kupio telefon nije plaćao rate. Lik koji je prodao telefon je utužen a telefon je lociran itd. Da te ne lazem sada oko detalja. Naravno, bio je neki flegship telefon, vrv za neki jeftiniji bi bila druga priča.

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Drugaru se to desilo sa Note 20 ultra.
Posle godinu i po dana su nekako resili da mu daju S21 Ultra tada jedva i to ga ucenili da potpise ugovor, pa da mu kao kroz novi ugovor provuku telefon za 1 din.
Ja da sam na njegovom mestu, samo pismo advokata pred utuzenje.
Telefon nije deo nikakve parnice, niti je registrovan pod necije vlasnistvo.
Nemaju pravo tebi da oduzmu tvoje vlasnistvo zato sto neko prema njima nije ispostovao ugovor.
Sa fiskalnim racunom, obavezni su da ti daju 2 godine garancije i telefon mora biti zamenjen ako je za zamenu.
Ali u Srbiji sve funkcionise po principu, ako prodje, prodje.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Nije samo u Srbiji, svugde tako funkcioniše, imam X primera u svemogućoj Nemačkoj za to, samo u nekim drugim državama imaju sudovi koji rade svoj posao i sve ide malo brže.
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
AleksandarAca
Reactions:
Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance

Post od AleksandarAca »

Grujic napisao:Da odgovorim, mozda jos nekog zanima.

Ekvivalentni paket u Yettelu bi mi bio 3600din, ne nude nista spec popust.

Neo super u A1 je 2999, za nove korisnike koji predju iz druge mreze do kraja maja je promocija 50%, znaci bilo bi mi 1500din.

Def cu predjem u A1 ne moze realno toj ceni da se konkurise trenutno :)
Insistiraj na prelasku na prepaid. Pokusace da te ubede da to nije moguce, da procedura ne postoji, i slicno. Medjutim, cim podneses zahtev za prelazak na prepaid, vrlo verovatno ce te pozvati iz neke "specijalne" sluzbe i ponuditi ti 50% popusta na sve pakete – racunato od osnovne cene.

U najgorem slucaju, cak i ako te puste da predjes na prepaid, u roku od najvise 48 sati pojavice ti se opcija za 50% popusta u aplikaciji. Ali retko ce te pustiti bez prethodnog poziva.

Ja sam ovako vec drugi put resavao ugovor – i za sebe i za zenu.

Dobices razne, cesto kontradiktorne informacije o tome da to "nije moguce" – ali cilj je upravo da odustanes. Zato istraj u zahtevu.

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

Prva slika, Yettell u mom stanu, ovo je još i odlično kako ume da bude, a druga fotka je signal u Gradskim zavodu na Baniji, strogi centar grada Beograda.
SlikaSlika

Treća fotka A1 isto mesto u centru grada.
PS razlika je evidentna , test brzine u zgradi stare gradnje sa debelim zidovima

Slika
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Post od dunx81 »

Kod klinca na Iphone 13 se pojavio problem sa punjenjem, kada se utakne kablić ne puni uopšte a kada se stavi na bežični svakih par selundi puni pa prestane i tako do besvesti. Probano na više punjača,resetovan telefon,nema promena. Šta može biti,postoji li neki tips&tricks da dođe sebi?
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Mobilne telekomunikacije

Post od Saša »

To je verovatno neki hardverski problem, dakle pravac u servis ili reklamacija (ako je u garanciji još).
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Transfer na iPhone 15 ili 16 :D

Tapa

Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Ne mora, to je odličan telefon samo da se reši problem. Meni je baterija na njemu trajala duže nego na ovom 15 Pro. A prodaju se i dalje novi, ženin brat pre par dana kupio jedan ćerki.
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:

Post od dunx81 »

Pronašao sam na yt neki reboot kao rešenje problema punjena, 2x gornji pa 2x donji taster sa leve strane i onda držanje tastera s desne strane dok se na ekranu ne pojavi jabuka (jedno 30ak s)
Nakon toga proradilo wireless punjenje ali klasičan punjač i dalje ne.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Verovatno problem sa kontrolom punjenja od usb-a? Da li ga komp prepozna za prebacivanje podataka?

Slika
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Mozes da probas da ocistis port za punjac sa necim poput cackalice ili interdentalne cetkice. ima na temuu alat bas za tu svrhu al mozes da probas sa ovim za prvu pomoc. ako je sam port ostecen a ne zaprljan(sto se cesto desava) jedino resenje je zamena.
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:

Post od dunx81 »

Saša napisao: 19 Maj 2025, 21:19 Ne mora, to je odličan telefon samo da se reši problem. Meni je baterija na njemu trajala duže nego na ovom 15 Pro. A prodaju se i dalje novi, ženin brat pre par dana kupio jedan ćerki.
Ne znam, u fazonu je carspottinga tj. snimanja i kasnije editovanja kratlih video zapisa pa nas je ubedio da je ovaj odličan za to (portret,stabilizacija,trte,mrte..)
Uzeli smo polovan ali mi je suluda cifra za telefon koji je u upotrebi 4 godine. Po meni bolji s23 par godina noviji za slične novce.
ftj napisao: 19 Maj 2025, 21:46 Mozes da probas da ocistis port za punjac sa necim poput cackalice ili interdentalne cetkice. ima na temuu alat bas za tu svrhu al mozes da probas sa ovim za prvu pomoc. ako je sam port ostecen a ne zaprljan(sto se cesto desava) jedino resenje je zamena.
Probao sam,nema vajde.
sebekkg napisao: 19 Maj 2025, 21:43 Verovatno problem sa kontrolom punjenja od usb-a? Da li ga komp prepozna za prebacivanje podataka?

Ne prepoznaje ga,verovatno je do tog konektora onda..
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Onda prvo probaj čačkalicom. Dosta puta se stvori duplo dno od prljavštine. Ako no tada ne bude ništa onda do servisa.

Slika
Odgovori