TV - Audio - Video - bela tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Re: TV - Audio - Video - bela tehnika

Post od nidza »

Ako TV ne može da prikaže Dolby Vision UHD, ne treba mu ni taj nivo strima na izvoru. Zašto stari TV nije za Netflix? 90% televizora koji se i dalje prodaju ne može da prikaže nove naslove ni blizu kako je zamišljeno, još manje ima instaliran adekvatan zvuk, pa ne sprečava ljude da uživaju u filmovima.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Max ni nema kod nas DV i sl.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Nije valjda poenta netflixa da bude stream na vrhunskom nivou jer za pocetak to nikako ne moze da bude sa tim bitrateom ako teramo mak na konac vec u jednostavnosti i generalno funkcionalnosti te aplikacije. Nece sigurno moja keva penzioner da instalira stremio i torrentio i statijaznam i da se nada da ce to da radi kako treba da bi nesto pogledala.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

TV - Audio - Video - bela tehnika

Post od carov2 »

Upravo sam počeo da pišem sličan tekst.

Primaran razlog korišćenja Netflixa(u Srbiji) nije audio/video kvalitet(naprotiv, ljubitelji dobre slike i zvuka uopšte ne vole Netflix), već nešto sasvim drugo, kupiš android box, sve je plug&play, sve je lako, nepodnošljiva lakoća postojanja, pališ…ono…nema ga…
Objasni “stara majci” što nema veze što nema EON, nisi znao, ali zato je vrlo brz, kida kroz meni, a ima i Youtube, isto kao i njen TV bez boksa.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Staramajka će da ode u radnju, kupi box, pretplati se na Netflix i instalira. Sama. Jes duhovito. :D

Kao dobar sin namestiš šta god. Fino radi netflix za prenosne uređaje i na ovim jeftinjacima, što je za nečije potrebe, tj. mogućnosti TVa, možda dovoljno.
Kass
Reactions:
Pridružio se: 23 Avg 2017, 21:59

Post od Kass »

Da li postoji neki razlog zašto se ignorise apple tv u diskusiji? Po mojim iskustvima apsolutno superioran u svakom pogledu.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Relativno skup, a i još uvek fale "poznate" aplikacije, tipa EON, Iris itd.

Dostupan je Orion, a i vidi se napredak, biće sve bolje i bolje po tom pitanju.

Ja sam ga kupio, ali ga nažalost slabo koristim, ne vidim neku poentu pored Sonijevog fabričkog Android sistema.

Sent from my CPH2581 using Tapatalk

Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Imali smo 15 godina Bosch kombinovanu mašinu za veš. Sušenje smo koristili samo za peškire i za to je radilo ok. Sad imamo LG kombinovanu, i ona kad suši sve na kraju posle sušenja ustanu neke niti, male grudvice tkanine ne znam kako to da nazovem, kao sitno paperje. Sve je to sitno, ali ostane na gumi, pa ako ne očistiš u sledećem pranju se sve zalepi za majce. I naravno ide i u filter. E sad, zašto to prošla mašina nije pravila a ova pravi? Isti su peškiri, nisu ni novi da kažeš da se novi nešto posebno linjaju. Možda ova nova ima veće obrtaje za centrifugu, možda je to razlog?
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Cistis li filter redovno? Mi imamo posebno susilicu, i cisti se filter svaki put pre koriscenja.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Treba dva uređaja odvojeno, kombi su promašaj. Mi smo prvi put naučili, ti izgleda nisi. :D

Sušara posle 3-4 sušenja ima prepunu fijoku sa nitima, koje se pretvore kao u sunđer paperjasti. Stalno to mora da se čisti i u njenom slučaju to je suvo ko barut, ne lepi se, vrlo lako se održava.

Kombi ubija u pojam kad treba da se očisti, rašrafi, drndaj, pakao. Nije predviđena, prevelik kompromis. Mene čeka rasturanje, ali srećom pranje radi neometano. Sušenje ponovo ne.

Moj savet svima, bolje dva jeftinija uređaja, sad su inverterski motori i u njima, senzori, sve što treba, nego jedan flagšip kombi.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Nemaju svi iste uslove, kod mene bi izgubio dosta korisnog prostora u malom kupatilu da imam i odvojenu sušilicu - iznad mašine su police. A i sušenje koristimo samo za peškire, ostalo se suši prirodno. I još u kombinovanoj uključiš da ti oba ciklusa završi u toku noći. Nije baš da kombinovana mašina nema prednosti, a glavna je prostor.

Ok, znači to sa paperjastim ostacima je standardno i očekivano. Izgleda da je veći izuzetak bio taj stari Bosch koji nije pravio paperje. Doduše imao je i specifičan miris prilikom sušenja, moguće da je radio na nekom drugom principu.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

@stefankmn je opisivao muku sa kombinovanom LG mašinom, ako se ne varam.

Tapa

Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Ova moja za sad radi dobro, kuc, kuc, da kucnem u drvo, sem ovog paperja kod sušenja koje je izgleda uobičajena stvar.
Korisnikov avatar
stefankmn
Pobednik Garaža - Kup takmičenja
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2015, 12:09
Garaža: VW PASSAT B8 1.6 TDI

Post od stefankmn »

pedja napisao:@stefankmn je opisivao muku sa kombinovanom LG mašinom, ako se ne varam.

Tapa
Ne mogu da se setim. Jedno vreme sam imao problem da ima problem da zavrti centrifugu. I onda samo stoji u mestu. Vreme se ne pomera,dok jednom ne skupi snagu i predje preko toga.. Skontao sam da je problem u kolicini vesa. Sme max 5kg ali izgleda mokrog vesa. A rekose mi ljudi da ako prepozna da ima vise nego sto treba e onda pravi problem.
A i susenje traje po 3h minimum Slika

Sent from my iPhone using Tapatalk
Boss
Reactions:
Pridružio se: 20 Apr 2023, 22:00

Post od Boss »

Potreban mi je televizor od 32 inča.

Da li vredi dati nešto više novca za full hd ili je i hd ready dovoljan? Napomena je da se televizor koristi sa coax kablom i CA modulom, lan kabl za neki box nije baš zgodno dovući.
Upotreba televizora je klasična penzionerska - dnevnik, vremenska prognoza, poneki film koji naiđe i to je to...
Odgovori