Elektronska naplata putarine
Re: Hrvatska
Kako ide prijava u taj sustav? Treba stati na prvoj naplati ili?
Ovo za postpaid... misliš prepaid? Nisam razumio što treba podešavati? Napuniš ENC i automatski skida gdje ides i to je to?
Ovo za postpaid... misliš prepaid? Nisam razumio što treba podešavati? Napuniš ENC i automatski skida gdje ides i to je to?
Ne može prepaid.
Ima tema za elektronsku naplatu na forumu.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Ima tema za elektronsku naplatu na forumu.
Hrvatska
Može strani prepaid da se registruje, bar CG može jer oni ni nemaju postpaid.
Dakle ideš na toll4all.com i pratiš uputstva. Kad budu povezali i GR moći će besplatni GR tagovi da se koriste kao srpski.
Dakle ideš na toll4all.com i pratiš uputstva. Kad budu povezali i GR moći će besplatni GR tagovi da se koriste kao srpski.
Popust za uplatu imaju?
Hr ima popust za onlajn uplatu al ti kad ga povezes na toll4all on placa putarinu sa karticom kojom si ga povezao tj. postaje postpaid.
Sad je jasnije
Hvala na objašnjenju 

Re: Elektronska naplata putarine
Istarski ipsilon ne ulazi u taj sistem jer je drugi koncesionar (Francuzi su koncesionari na 99 godina kao i tunela Učka...)
Ja sam išao na T4A i spominje se da se samo jedne tablice mogu unijeti. Ne spominje se mogućnost više vozila za to.
Jel zna tko da li se moze to?
Ja sam išao na T4A i spominje se da se samo jedne tablice mogu unijeti. Ne spominje se mogućnost više vozila za to.
Jel zna tko da li se moze to?
Za putnička vozila možeš da šetaš jedan tag, neće praviti problem.
Za HR piše da mora da se unese tablica od vozila gde će se koristiti tag.
Piše ovako na toll4all sajtu:
Prilikom registracije TAG uređaja na HAC portalu unosite stvarnu registarsku oznaku vozila u kome ćete koristiti TAG uređaj.
A da li je stvarno hrvatski tag vezan samo za jednu tablicu to nam moze reci neko ko je koristio tag. Meni pre zvuci samo kao neki smaracki savet i da ce kao i kod svih drugih moci da se seta.
Prilikom registracije TAG uređaja na HAC portalu unosite stvarnu registarsku oznaku vozila u kome ćete koristiti TAG uređaj.
A da li je stvarno hrvatski tag vezan samo za jednu tablicu to nam moze reci neko ko je koristio tag. Meni pre zvuci samo kao neki smaracki savet i da ce kao i kod svih drugih moci da se seta.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Skoro je najavljeno da će u Hrvatskoj, mislim od 2026, uvesti očitavanje tablica, kako bi povećali protok saobraćaja. To očitavanje neće biti (samo) na naplatnim, već na portalima na AP, a biće i mobilnih sistema za očitavanje koliko i kuda ste se vozili.
ENC će ostati, ali je cilj da se ukida zaustavljanje na AP.
Možda zato žele da upare tablice i tagove.
Tapa
ENC će ostati, ali je cilj da se ukida zaustavljanje na AP.
Možda zato žele da upare tablice i tagove.
Tapa
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
Nije loše. Posle sto godina, ali nije loše.
Dodao sam i svoj tag i karticu, kaže "stanje zahteva: u obradi".
Dodao sam i svoj tag i karticu, kaže "stanje zahteva: u obradi".
Kod nas kroz rampu možeš da proletiš za 50-60 km/h, a u HR moraš skroz da usporiš na 5-10km/h , tako da možemo uskoro očekivati vesti kako "bahati agresori četnici" kidaju i lome rampe po Hrvatskim cestama.
Sto se tice tablica one se na klik dodaju preko hr sajta tako da bar to nije problem.
Ja to nisam video, mora valjda emailom. Nema ni u aplikaciji.