Bila tura Ramska tvrdjava, Tumane, Lepenski vir, malo krstarenje gliserom Veliki/Mali kazan - uhvatio nas pljusak kod Decebala samo takav, posle svratili do HE nakratko. U povratku svratio do Kapetan Misinog brega, navigacija me povela nekim seoskim putem, zbog kise koja je ranije padala, zaglavio se nekih 300 m od kraja, a na kraju nije radio, pa otisli do Lepenske ribice.
Mi otišli tamo, popeli se, parkirali i kaže gospođa da smo trebali da se najavimo dan pre da bi oni mogli da spreme jela u kuhinji. Onda smo se spustili do Donjeg Milanovca, tačnije, vratili i u restoranu "Kapetan" ispod hotela Lepenski vir pojeli najobimniju i najbolju večeru u restoranima. Za 3500 RSD, avgusta 2019.
lami napisao:Bila tura Ramska tvrdjava, Tumane, Lepenski vir, malo krstarenje gliserom Veliki/Mali kazan - uhvatio nas pljusak kod Decebala samo takav, posle svratili do HE nakratko. U povratku svratio do Kapetan Misinog brega, navigacija me povela nekim seoskim putem, zbog kise koja je ranije padala, zaglavio se nekih 300 m od kraja, a na kraju nije radio, pa otisli do Lepenske ribice.
Zdravo, da iz SD. Zapravo neplanirano, bili nesto do Kovina, tamo u nekom restoranu/hotelu videli kao mini Dunav sa imenima gradova i ajde da vidimo.
Ramska tvrdjava nismo se dugo zadrzali, nema nesto preterano, plus dosla ekskurzija, pa klinci krenuli da skacu na sve strane. Tumane, lepa okolina, ali je bukvalno napravljen kompleks okolo da prihvati hodocasnike. Lepenski vir, zatekli se sa nekim britanskim penzosima, pa smo uhvatili i kratak film, kao i njihovog vodica. Ispada da je oblik usana na statuama od lokalne vrste ribe. Kod HE se nismo zadrzavali, skiperka nam je bila rekla da sa utvrdjenja Diana moze da se vidi najbolje, ali je sve zaraslo u travu. U sustini je sve na pola sata do 40 minuta jedno od drugog. Tu je i Viminacium i Golubac, ali smo do njiih skoro bili, a novi motoputevi, iako nezavrseni, znatno olaksavaju, samo da se neraspadnu pre zavrsetka. U povratku me je navigacija slala na stari put, ali sam ja ipak pratio smer ka Bgu dok je moglo. Iz Milanvca do SD-a za manje od 2 sata. Mozda neki drugi put se organizujemo za ova breg sto smo izvisili i mi i kolega.