Kako se vozi u Srbiji?

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Re: Kako se vozi u Srbiji?

Post od Grujic »

Osim ako je vozic kola, tada malo teze jer mnogo njih mora da dobije signal pa dok se pokrene...
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Blackshadow
Reactions:
Pridružio se: 22 Dec 2013, 01:41
Garaža: W 211 2004 E200 NGT 163KS

Post od Blackshadow »

Realno!

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока

Kanis li pobijediti, ne smijes izgubiti!
kopmania
Reactions:
Pridružio se: 05 Mar 2025, 13:41

Post od kopmania »

Ја сам тај који никад нећу пустити некога који на кварно претекне целу колону и убаци се
Даћу неке примере.
После богословије код скретања за миријевски булевар, ако могу ја са дететом да сачекам целу колону у десној траци, онда неки што седи сам у БМВ-у сигурно неће ући испред мене...
Ако ја пола војводе степе проведем у својој колони, зашто неког треба да пустим испред себе ако је он пролетео целу жуту траку, и слично.
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

kopmania napisao:Ја сам тај који никад нећу пустити некога који на кварно претекне целу колону и убаци се
Даћу неке примере.
После богословије код скретања за миријевски булевар, ако могу ја са дететом да сачекам целу колону у десној траци, онда неки што седи сам у БМВ-у сигурно неће ући испред мене...
Ако ја пола војводе степе проведем у својој колони, зашто неког треба да пустим испред себе ако је он пролетео целу жуту траку, и слично.
+1 isto se tako ponašam
Juče sam imao slučaj da je lik hteo iz trake za desno da uđe u moju traku na bezobrazno i to bez migavca ili bilo kakve namere da vidim da će to učiniti.
Samo mi se stvorio sa desne strane i nije puštao gas , gurao me u traku iz suprotnog smera i kad me dotakao retrovizorom , tu mi je pukao film,onda je završio na trotoaru, oduzeo gas, zatim vozio iza mene i mahao rukama , slao neke preteće signale, pa sam ja usporio, pomerio se u desno i signalizirao mu kroz prozor da me pretekne. A ispred kolona i svi se vuku 2 na sat. Nije me pretekao. Na sledećem semaforu je stao pored mene i nije smeo prozor da spusti, gledao je unapred kao hipnotisan, i ako sam mu svirnuo da popričamo malo.

Kako se vozi u Srbiji treba pogledati današnju emisiju SAT posvećenu presretačima.
Zakon, kamere, merenje prosečne brzine i rigorozne kazne su donekle dovele u red divljanje na autoputevima al zato se divljanje po magistralama povećalo pa.su i presretači sad upravo preusmereni na magistrale.
Broj prekršaja koje je policajac izneo su sve samo ne male, a gde je još na taj broj ne sankcionisanih vozača.

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Da li je bahatost i sebičnost u saobraćaju dovela do toga da ti ljudi ne veruju da hoćeš da ih propustiš?

Morao sam da proverim rade li mi svetla i žmigavci. Blicaj, maši...ništa. Ili kada prilazim raskrsnici, dam migavac, da ovaj sa strane može proći, jer ne idem pravo...ali jok, gledaju u mene i ne mrdaju dok ne skrenem, ili ne stanem.

Danas sam propustio baš dosta vozila, u različitim situacijama, dobar deo uopšte ne reaguje brzo na blicanje i mahanje, a tek svaki treći-četvrti-peti vozač se zahvali.

Tapa

Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Pre ne shvataju da taj scenario postoji, ili im je sve jednostavno previše za CPU.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Danas na starom novosadskom, prestrojvam se ureedno uz migavac dat dosta ranije. Između dva automobila razdaljina bar jedno 3 dužine auta. Kad sam krenuo lagano u traku pored, ovaj sa Passatom iza mene gas i nabije mi se u dupe. Gledam ne verujem. Krstim se, al džabe.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

pedja napisao: 02 Jun 2025, 17:26 Da li je bahatost i sebičnost u saobraćaju dovela do toga da ti ljudi ne veruju da hoćeš da ih propustiš?

Morao sam da proverim rade li mi svetla i žmigavci. Blicaj, maši...ništa. Ili kada prilazim raskrsnici, dam migavac, da ovaj sa strane može proći, jer ne idem pravo...ali jok, gledaju u mene i ne mrdaju dok ne skrenem, ili ne stanem.

Danas sam propustio baš dosta vozila, u različitim situacijama, dobar deo uopšte ne reaguje brzo na blicanje i mahanje, a tek svaki treći-četvrti-peti vozač se zahvali.
Veliki je broj odsutnih, isključenih iz dešavanja oko sebe. Od jahanja trake na AP do blokiranja raskrsnice.
Mrzi me da skidam snimak sa kamere, možda ga i nemam više, plavi Q3 bar 20 km isključen iz dešavanja, od Laste do Malog Požarevca otprilike. Jaše levu traku, ljudi ga obilaze sa desne, ništa ne vidi. Iz naplatne rampe preko punih linija se ubacuje kao da ima prednost, sviraš mu ne konta ništa.
Korisnikov avatar
Romanticni_Piroman
Reactions:
Pridružio se: 09 Maj 2019, 22:49
Garaža: Mazda 3 2.0 Skyactiv-X

Post od Romanticni_Piroman »

Heinz napisao: 02 Jun 2025, 22:00
pedja napisao: 02 Jun 2025, 17:26 Da li je bahatost i sebičnost u saobraćaju dovela do toga da ti ljudi ne veruju da hoćeš da ih propustiš?

Veliki je broj odsutnih, isključenih iz dešavanja oko sebe. Od jahanja trake na AP do blokiranja raskrsnice.
Mrzi me da skidam snimak sa kamere, možda ga i nemam više, plavi Q3 bar 20 km isključen iz dešavanja, od Laste do Malog Požarevca otprilike. Jaše levu traku, ljudi ga obilaze sa desne, ništa ne vidi. Iz naplatne rampe preko punih linija se ubacuje kao da ima prednost, sviraš mu ne konta ništa.
Ovakvim ljudima treba prosto i kulturno uzeti dozvolu, uz objasnjenje da nisu oni za voznju. Takav nivo odsutnosti je izuzetno opasan. Ponavaljam ovo kao papagaj, ali saobracaj bi bio mnogo bolji kada bi policija kaznjavala odustne, kao i bahate vozace, a ne samo prekoracenja brzine na pravcima gde je ogranicenje 50.

Na zalost, ni policija, a ni vozaci se ne vode zdravim razumom, i zato je saobracaj takav kakav je jeste, i to ne samo u Srbiji.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Na osnovu kog zakona kazniti odsutnog?
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Na osnovu ZOBSa, nije odsutnost prekrsaj nego zbog toga ih on napravi 20 raznih
Korisnikov avatar
YUgisa
Reactions:
Pridružio se: 29 Jan 2014, 18:52
Garaža: Yugo 1.1EFI
Kontakt:

Post od YUgisa »

Mislim da je problem sto je kod nas ukorenjeno misljenje da je jedino brzina ozbiljan prekrsaj. Nije problem ako je pijan, problem je ako je brzo vozio pijan, nije problem ako pise poruku na telefonu ako vozi polako, nije problem sto ne koristi zmigavce, ako vozi polako, nije problem ako kroz crveno prolazi, ako je polako vozio, nije problem sto prelazi u tvoju traku, ako nije vozio preko ogranicenja jer mogao bi i ti da mu stanes i propustis ga, nije problem sto nije pojas vezan ako vozis polako itd, sve stvari koje sam cuo od drugih vozaca...

Sa druge strane je problem i ozbiljno nepoznavanje osnovne fizike, posto ljudi misle da ako voze u okviru maksimalno zakonski dozvoljene brzine da je to po automatizmu bezbedno bez obzira na situaciju. Ne mora auto biti ispravan jer ne idem ja na trke, ne moram obracati paznju jer ne jurim ja... Ljudi zamisljaju stazu kao da je Nardo pa se vozi iskljucivo maksimalnom brzinom, ne da je na vecini staza brzina kretanja kroz krivine u rangu od 60 do 130km/h sto je sve dostupno i u saobracaju i da su retke kombinacije staza i vozila koja idu nesto drasticno preko 200 na pravcu.

Koliko sam ja primetio medju dobrim delom vozaca vlada misljenje da ukoliko vozis ispod ogranjicenja brzine jednostavno nema situacije gde bilo koje krsenje drugih propisa ima neki bitan faktor po bezbednost i da moze na bilo koji nacin da izazove stres kod drugih vozaca jer ono gde zuris, sto nisi krenuo ranije.
Being second is to be the first of the ones who loose...
Odgovori