Računari

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Rolla
Reactions:
Pridružio se: 06 Feb 2018, 15:00

Re: Računari

Post od Rolla »

@carov2 proveri konfiguraciju NAS-a, ako je RAID1 onda bi trebalo da moze da se izvuce jedan disk i ubaci drugi. Za to je napravljen RAID1. Ako ne onda ti trrba neko drugo resenje.

Za novi NAS izbegni Synology, sada su zakljucali hardver i samo mozes da koristis Synology diskove, isto vazi i za RAM memoriju i SSD diskove.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

@grujicd

Hvala na iscrpnom odgovoru, ja sam kao čitao uputstvo, ali nisam našao ovo gde se spominje adapter.

Jeste, u pitanju je Raid 1, a dopada mi se ova prva predložena varijanta, mislim da ću tako da pokušam, samo još da kupim diskove.

@Rolla

Video sam na internetu da može samo Synology HDD, na prvu mi se nije svidelo, ali kontam, jbg, šta sad...a svuda ih hvale u odnosu na qnap i slično...

Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

https://documents.westerndigital.com/co ... -ultra.pdf

Strana 102 (Replacing a drive), strana 117 (pod Power supply). Suludo je da strujne potrebe specificiraju kao kapacitet diskova, kad oni sami proizvode čitav niz različitih diskova istog kapaciteta. Sa druge strane, taj manual je verovatno napisan odavno (vidim da je uređaj izašao 2014), pa ne mora da se odnosi na savremene modele diskova. U stvari 99% se i ne odnosi.
Korisnikov avatar
meidling
Reactions:
Pridružio se: 02 Feb 2017, 19:16
Garaža: Volvo XC90 II D4

Post od meidling »

MSI GTX 1660 Super .Da li je neko imao iskustva sa ovom grafičkom karticom?Nasao sam novu neraspakovanu za 60 e

Gesendet von meinem SM-N975F mit Tapatalk

Volvo XC90 II D4
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Koristio je moj sin do pre godinu dve, igrao sve što igraju klinci a sad je u mom kompu na poslu.

Ta 1660 Super je po performansama kao GTX 1070, samo se pravila par godina kasnije. Nemoj da uzimeš običnu 1660 ako ti ova promakne, ova 1660 super ima dosta bolje performanse. Nije to loše za te pare. Naravno podrazumeva se da se igraju malo starije igre, i da nije sve na max. Ako te zanima neka konkretna igra kucaš ime igre i 1070 (ili 1660 super) na youtube.

Inače igre stare desetak godina su i mogle da se igraju na max na 1080p.
Korisnikov avatar
meidling
Reactions:
Pridružio se: 02 Feb 2017, 19:16
Garaža: Volvo XC90 II D4

Post od meidling »

Hvala ti.Imam problem sa grafičkom Nvidia Quadro K 2000 pa cu morali da je zamenim.Da li mogu ovu za koju sam pitao da ugradim u Dell Precision T3610?

Gesendet von meinem SM-N975F mit Tapatalk

Volvo XC90 II D4
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Gledam taj Dell, ima mesta u kućištu, ima dosta PCIe slotova, ova grafička nije ništa posebno velika da ne može da stane.

Razlika u odnosu na tu Quadro karticu je što 1660 Super ima dodatni priključak za napajanje. Moraćeš da vidiš da li imaš takav 8-pinski kabl iz napajanja. Onda gledam specifikaciju ovog Dell-a, piše da može napaja PCIe portove sa 300W, što je dosta više nego što treba ovoj grafičkoj, ali nemam pojma da li ona to može da povuče sa PCIe porta ili mora taj kablić da se priključi. Tolika snaga na PCIe portovima ne postoji na običnim kućnim pločama, zato i mora taj kablić. Ovo je workstation ploča sa "jačim" specifikacijama. Ali se možda zato ne slaže dobro sa kućnim komponentama.

Ne znam, pogledaj šta kažu ljudi, guglaj "Dell Precision Workstation T3610 gpu"
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Imate li preporuku za neku mehaničku tastaturu full size sa pozadinskim osvetljenjem. Trenutno sam na g710+ braon cherry mx tako da ne bih neke kliktave prekidače nego nešto isto tako ili slično.
Ne bih davao više od 130-140e.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Slika
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Imam u kući 2 komada Razor BlackWidow. Snažna preporuka za NE uzimanje. Aj što je softver sranje, što posle svakog drugog apdejta zaboravi podešavanja, što je baš amaterizam sa programerske tačke gledišta. To je dovoljno da o Razor proizvodima više ne razmišljam. Nego su to i jedine tastature koje sam video u životu koje moraju ponekad da se restartuju. Dešava se da kreneš da kucaš i ne provali da si digao prst već nastavi da štrika karaktere. I tako dok ne izvučeš kabl i vratiš ga. Obe imaju isti problem na dva različita kompjutera. Inače nisam ih ni uzeo zbog sebe već su klinci hteli da klikće i svetli.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Ima raznih ovih sa lgbt svetlima, meni to baš ide na živac, više mi se sviđa belo svetlo nekako je neutralno.
Ima npr logitech mx mechanical ali ne znam kakva je što se tiče bržeg kucanja i nkey rollover-a.
Npr i ona mx keys je lepa i tanka ali nine mehanička, to bih i prežalio ako bi lepo radila kad odigram neku igru tj da ne zabaguje. Npr koristim već treći po redu mx master 3s i za igrice je ok, a čitam da mx keys zna da zabaguje ili ima malo kašnjenje.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Slika
Korisnikov avatar
Rolla
Reactions:
Pridružio se: 06 Feb 2018, 15:00

Post od Rolla »

Ja sam na mx keys vec dve godine samo sto ne igram igrice :)
Vrhunska tastatura za svaki dan za posao.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Šteta što su na MX funkcionalni tasteri bez veze, slepljeni jedni uz druge. Može da se trpi, ali nije idealno, jer otežava "slepo" korišćenje. Ne znam zašto stalno prave "inovacije" koje nisu napredak već nazadak. Ovako treba da izgleda tastatura za PC, nema šta da se diraju F tasteri ili Home/End/PgUP/PgDwn blok, profesionalnim korisnicima koji koriste te tastere svaka promena u delu može samo da smeta:

Slika
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

Slika

Najjaca :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Odgovori