Tapacir haube-savet

Uputstva, ilustracije, pitanja i odgovori
Odgovori
MitaMercedes02
Reactions:
Pridružio se: 01 Apr 2024, 22:59

Tapacir haube-savet

Post od MitaMercedes02 »

Pozdrav, pazario sam oridjidji tapacir haube i to kvalitetan debljine 10mm za moj mercedes w124.

Pošto bih hteo da poboljšam još zvučnu izolaciju, hteo bih da se konsultujem sa vama oko dodatnog materijala, naime moj prijatelj koji je imao tu fabricku izolaciju, izmedju nje i haube dodao je Azmafon zvučnu izolaciju.

Da li je ovo dobar dodatak mojoj zvučnoj izolaciji, da li je predvidjeno uopšte i ako imate bolji predlog samo pucajte i kolika bi bila idealna debljina te druge posto je fabricka 10mm pa da ne budu predebele zajedno.

Cilj mi je, da podebljam zvučnu izolaciju jer je fabrička tanana malo iako je vrhunskog materijala ali bih hteo da nadodam iza nje još nešto pošto trenutno nemam nikakvu izolaciju na autu, fabrička stara je otpala.

Svaki savet bi dobro došao. :D :D :D
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Tapacir haube-savet

Post od Saša »

Za haubu ti je sasvim dovoljna ta fabrička izolacija. Azmafon i slične materijale je bolje dodati na požarni zid, u vrata ili na pod automobila.
MitaMercedes02
Reactions:

Post od MitaMercedes02 »

Hvala, mislim da je u svakom slučaju azmafon dobar zvučni izolator.

Gledao sam neke mnogo skuplje opcije dok nisam provalio da u praksi sve dodje na isto, smanjenje zvuka je od 3-6 decibela sto jeste osetno u odnosu da nemam izolaciju.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Pa neće škoditi da staviš, da se razumemo, ali nije ta hauba najveći problem i izvor buke u kabini, to sam želeo da kažem.
MitaMercedes02
Reactions:

Post od MitaMercedes02 »

Nosači motora, su jedni od razloga koje sam rešio juče i sipao aditiv pa lepse radi.

I fizicki i zvucno je lepse kad imam tapacir haube ali svakako da si upravu, da to nije jedini izvor buke.
Odgovori