Elektronska naplata putarine
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Re: Elektronska naplata putarine
Hvala, uspeo sam preko aplikacije HAC.
Prvo sam pokusavao preko sajta i nije dozvoljavalo.
Prvo sam pokusavao preko sajta i nije dozvoljavalo.
Da li kad se kupi tag u Srbiji poveze se platna kartica vazi 6% popusta prilikom placanja putarine? Ili je to samo kada se uplacuje novac unapred za tag?
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Vazi. Kod Enpay taga ti ne uracunaju odmah taj popust nego ti vrate neki kredit pa ga obracunaju posle pri sledecem placanju, ne znam kako je kod Puteva.
nema više kredita kod enpaya, kad ti šalju fakturu direktno ti obračunaju popust dok ti u njihovoj aplikaciji piše puna cena.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Kod Puteva skidaju narednog jutra, sa popustom. Na email stižu specifikacija i račun, sa punim i umanjenim iznosom.
Tapa
Tapa
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
Mislim da ne obračunavaju odmah taj popust, nego ti naredna putarina bude snižena za to koliki ti je popust bio prethodni put.ftj napisao:nema više kredita kod enpaya, kad ti šalju fakturu direktno ti obračunaju popust dok ti u njihovoj aplikaciji piše puna cena.
Primera radi, ako si 1. maja imao putarinu od 2000 dinara, i ako se ranije nisi ni vozio, platićeš 2000 dinara. Zatim, ako si 20. maja vozio putarinu od 1500 dinara, oni će ti skinuti 1380 dinara. Tj. 120 dinara manje, što je 6% od 2000 dinara. Tako da zapravo tu i ima neki "kredit" koji skupljamo pa trošimo, samo što ga ne vidimo.
Osim ako su ovo promenili u poslednjih par meseci baš, ali i zimus baš znam da mi je tako skidao.
Sent from my Motorola Edge 50 Fusion using Tapatalk
Pa upravo to sam rekao, promenili su 

- Gazu
Onda si to rekao, al si malo drugačije izgovorio.
Ili sam ja previše bukvalista, što često i jesam.

Evo kako izgleda u praksi ako nije najjasnije.
Ovako je u aplikaciji:

I onda neki dan kasnije stigne faktura, mislim da salju dva puta mesecno:

Ovako je u aplikaciji:

I onda neki dan kasnije stigne faktura, mislim da salju dva puta mesecno:

- Gazu
U, pa to onda nije kako sam ja opisao, ti si u pravu. Sad sam i kod sebe pogledao. Ranije su kod mene radili tako nekako čudno, ali sad kad sam pogledao u maju šta su mi skidali - davali su mi popust odmah.
A ono sam se baš iznenađivao ranije jer, bilo je da platim neku skuplju putarinu, a da mi popust ispadne kao da je manji, pa da posle toga imam jeftiniju putarinu, a tu popust veći od 6%. Pa kad sam pogledao uzastopne naplate putarina, ispalo je da mi svaki put bude oduzet popust od putarina iz prethodne ture. Zato bi izgledalo kao da jednom dobijem manje od 6%, a jednom mnogo više od 6%.
Lepo da su to pojedstavili.
A ono sam se baš iznenađivao ranije jer, bilo je da platim neku skuplju putarinu, a da mi popust ispadne kao da je manji, pa da posle toga imam jeftiniju putarinu, a tu popust veći od 6%. Pa kad sam pogledao uzastopne naplate putarina, ispalo je da mi svaki put bude oduzet popust od putarina iz prethodne ture. Zato bi izgledalo kao da jednom dobijem manje od 6%, a jednom mnogo više od 6%.
Lepo da su to pojedstavili.
- zeljkokg76
- Pridružio se: 19 Okt 2015, 18:49
- Garaža: Honda Civic 1.5T Sport plus, Mazda 2 1.3, Renault Clio IV 1.5 dci, Renault Megane 1.5 dci
Промењено је, одмах иде попуст.
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Imam Hrvatski tag i baš sad sam uplaćivao 80€ preko HAC aplikacije i uz popust me je to izašlo 62,61€, što je umanjenje od 21,74%. Ne znam da li se taj popust dobija i kad se uveže na naš tag...?
Elektronska naplata putarine
na postpaidu je popust oko 13% i dobijamo ga i sa srpskim tagom u hr.
Jesi probao da povezes taj hrvatski prepaid na toll4all?
Jesi probao da povezes taj hrvatski prepaid na toll4all?
Ne kapiram bas kako se dobija popust od 13%? Znaci popust od 6% se obracunava pri svakoj naplati nema odlaganja? Popust vazi za putnicka vosila i fizicka lica? Da li ce to jos dugo da potraje ili ne ?
ftj napisao:sa srpskim tagom - 13% je popust za hr, 8% za cg, mkd 6% i u srb je 6% ako se ne varam.