Sicilija
Re: Sicilija
Odgledaj White Lotus s02 za neke ideje 

Hvala, sada cu da krenem u detaljne pripreme 

- 123456
- Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
- Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna
Budi oprezan na coperto u restoranima i prilkom tankanja, posebno u blizini aerodroma, zna da bude dosta skuplje ako ti oni sipaju.
Poslano z mojega RMX3241 z uporabo Tapatalk
Poslano z mojega RMX3241 z uporabo Tapatalk
- propeler
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 12:28
- Garaža: Honda CRV 1.6 i-DTEC mk4
Ja sam bio davno, pre korone kada su cene bile "normalnije". Mnogo se cigane kod rentiranja kola. Pregledaj dobro auto kada ga preuzmeš i ako ima neka oštećenja uslikaj jer kada vratiš kola cimaju da si ih ti oštetio i hoće da naplate. Mi kada smo bili nisam imao problem ali drugi par koji je bio sa nama je prošao tako i na kraju su im uzeli lovu jer smo imali najeftiniji paket.
Što se tiče obilazaka Taormina i Sirakuza obavezno. Cefalu je isto lep mali stari gradić koji vredi videti, prošetati, popiti i pojesti nešto (neki iz naše grupe su tamo bili i smešteni). Vulkan nije ništa posebno meni bio, pogotovo usred leta na +40 a sve u crnoj prašini, nema se šta posebno videti… sve golet. Bili smo i u Palermu ali je haos i osim te neke glavne ulice sa starim zgradama i operom nema bogzna šta. Prljav grad i velika gužva, nije turistički orijentisan.
E da, bili smo i u onom gradiću gde je sniman kum 1, obišli crkvu iz filma i popili piće u onoj kafani gde je i Al Paćino blejao. Ako voliš kuma onda je must have, ali realno osim toga nema ništa, dosta je pusto. Ne sećam se tačno kako se zove taj gradić ali nije Korleone nego je “glumio” grad Korleone u filmu, raspitaš se tamo ako te zanima. Raspitivao sam se i za Korleone ali su mi rekli da tamo nema šta da se vidi i da nije tamo sniman film.
Od gastronomije hrana im je odlična, sve je tamo domaće i cene su relativno korektne po restoranima bile tada osim Taormine, to je baš teški turizam i otimačina ali je lepo stvarno. Meni je su hit bili kanoli i sladoled u zemički, to im je kao neka fora.
Imali smo vodiča, žena iz Srbije koja tamo živi i radi pa nas je ona uputila u sve što nas je zanimalo, gde ići i šta raditi, itd... Tada sam bio sa curom još bez dece pa smo jedan dan bleja na hotelskoj plaži i kupanje a svaki drugi dan negde u obilazak nečega i Sicilija mi je ostala u sećanju kao jedno od lepših letovanja.
Što se tiče obilazaka Taormina i Sirakuza obavezno. Cefalu je isto lep mali stari gradić koji vredi videti, prošetati, popiti i pojesti nešto (neki iz naše grupe su tamo bili i smešteni). Vulkan nije ništa posebno meni bio, pogotovo usred leta na +40 a sve u crnoj prašini, nema se šta posebno videti… sve golet. Bili smo i u Palermu ali je haos i osim te neke glavne ulice sa starim zgradama i operom nema bogzna šta. Prljav grad i velika gužva, nije turistički orijentisan.
E da, bili smo i u onom gradiću gde je sniman kum 1, obišli crkvu iz filma i popili piće u onoj kafani gde je i Al Paćino blejao. Ako voliš kuma onda je must have, ali realno osim toga nema ništa, dosta je pusto. Ne sećam se tačno kako se zove taj gradić ali nije Korleone nego je “glumio” grad Korleone u filmu, raspitaš se tamo ako te zanima. Raspitivao sam se i za Korleone ali su mi rekli da tamo nema šta da se vidi i da nije tamo sniman film.
Od gastronomije hrana im je odlična, sve je tamo domaće i cene su relativno korektne po restoranima bile tada osim Taormine, to je baš teški turizam i otimačina ali je lepo stvarno. Meni je su hit bili kanoli i sladoled u zemički, to im je kao neka fora.
Imali smo vodiča, žena iz Srbije koja tamo živi i radi pa nas je ona uputila u sve što nas je zanimalo, gde ići i šta raditi, itd... Tada sam bio sa curom još bez dece pa smo jedan dan bleja na hotelskoj plaži i kupanje a svaki drugi dan negde u obilazak nečega i Sicilija mi je ostala u sećanju kao jedno od lepših letovanja.
Civic EG3 - ex, Prelude BB9 - ex, Civic VTI - ex, Celica TS - ex, Civic Type R - ex, Civic Type S - ex, CRV mk4 - now
Kum je passe, sad je White Lotus in.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Ma da, to za iznajmljivanje auta znam. Sada mi je zao sto nisam krenuo sa svojim autom tamo. Nego imamo arazman. A bas sam raspolozen za ponovno duze putovanje autom. Imamo isto misljenje za vulkan
a sve ostalo cemo obavezno da posetimo. Moji su hiperaktivni i sve zele da obidju
Inace imamo all-inclusive pa cemo minimalno da idemo po restoranima, mada me moji pritiskaju 

- propeler
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 12:28
- Garaža: Honda CRV 1.6 i-DTEC mk4
Imali smo i mi all inclusive i da se nismo pomerili iz hotela/resorta ne bi evro potrošili, hrane i pića na lopate, plaža, pedaline, animatori... sve je bilo u ceni, ali smo svaki drugi dan zujali negde po ostrvu i onda je lepo zabosti neki kafe, poslastičarnicu, restorančić ili piceriju za ručak/večeru da se oseti atmosfera. Da, postoji ona stavka coperta na računu što neko reče i to treba ukalkulisati, ali to je deo folklora i nije je bilo svuda. Na neke relacije smo išli i vozom i to je skroz OK, bilo je kulturnih vozova kao naš Soko sada, ali bilo je i onih kao naši stari putnički (plavi) pa kako naletiš.
Civic EG3 - ex, Prelude BB9 - ex, Civic VTI - ex, Celica TS - ex, Civic Type R - ex, Civic Type S - ex, CRV mk4 - now