Servis Hyundai Tucson 1.6T DCT Automatskog menjaca

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
IceDynamic
Reactions:
Pridružio se: 23 Maj 2025, 22:21

Servis Hyundai Tucson 1.6T DCT Automatskog menjaca

Post od IceDynamic »

Pozdrav svima.
Da li neko poznaje servis u Beogradu koji može/zna da servisira automatski menjač na Hyundai Tucson 1.6T DCT 2020 ?
Kontakte možete putem privatne poruke.

Razmišljam se da kupim polovnog Tucson-a DCT automatika ali samo ako imam i gde da ga održavam.

Traženje majstora unapred me je inspirisalo iskustvo kolege.

Naime nakon što mu je crkao hidro blok u Golf DSG menjaču, tražio je majstora za isti. Deo je koštao oko 200e.
Međutim cena ruku je drastično bila različita za isti posao i to primer 100e, 700e i 1400e za identičan posao.
Preko poznanika je našao majstora koji mu je to sredio za normalnu cenu.

Ovlašćeni servis ni ne uzimam u obzir, s obzirom da u skoro svakom brendu kažu da menjače ne servisiraju, već samo menjaju i to za cifre tipa 8000e.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: Servis Hyundai Tucson 1.6T DCT Automatskog menjaca

Post od trojanac »

Za samo redovno održavanje trebalo bi svaki iole valjan servis da pruži tu uslugu.

Ako je potrebna neka vanredna intervencija onda znam jedino za Slavka u Jakovu. Kažu da su baš ozbiljan servis za automatske menjače.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Da li je po planu održavanja predviđena zamena ulja u menjaču?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
DjukaBg
Reactions:
Pridružio se: 08 Sep 2016, 08:29
Garaža: Renault Koleos 2.0 dci 190KS 4x4 X-tronic Initiale Paris

Post od DjukaBg »

trojanac napisao: 24 Maj 2025, 08:42 Za samo redovno održavanje trebalo bi svaki iole valjan servis da pruži tu uslugu.

Ako je potrebna neka vanredna intervencija onda znam jedino za Slavka u Jakovu. Kažu da su baš ozbiljan servis za automatske menjače.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Slavko nece da radi menjace na koreancima ni taj DCT 7b sa Kia / Hyundai ni klasican 6B automatik. Nece ni Yatco CVT, niti bilo sta od te kako on kaže "kosooke egzotike" :D Sa istoka radi samo Aisin 6b/8b jer za njih ima delove, ostalo ništa. Ne radi više ni powershift fordov, bukvalno pošto ima previše posla bira šta će i to je u glavnom DSG, ZF, mercedesovi 5g/7g, aisin...
IceDynamic napisao: 23 Maj 2025, 22:59 Pozdrav svima.
Da li neko poznaje servis u Beogradu koji može/zna da servisira automatski menjač na Hyundai Tucson 1.6T DCT 2020 ?
Kontakte možete putem privatne poruke.

Razmišljam se da kupim polovnog Tucson-a DCT automatika ali samo ako imam i gde da ga održavam.

Traženje majstora unapred me je inspirisalo iskustvo kolege.

Naime nakon što mu je crkao hidro blok u Golf DSG menjaču, tražio je majstora za isti. Deo je koštao oko 200e.
Međutim cena ruku je drastično bila različita za isti posao i to primer 100e, 700e i 1400e za identičan posao.
Preko poznanika je našao majstora koji mu je to sredio za normalnu cenu.

Ovlašćeni servis ni ne uzimam u obzir, s obzirom da u skoro svakom brendu kažu da menjače ne servisiraju, već samo menjaju i to za cifre tipa 8000e.
Za moj Yatco CVT8, radio sam redovan servis menjaca kod SImovonovica Ugrinovacki put 26.deo br. 5, ,Zemun, Altina, tu je blizu LF Auto pa iza, on hoce da radi i redovne servise a i remonte i na tim "istočnjačkim" menjačima (kada sam bio bila su 2 kaskaia nova u garanciji kojima je crkao automatski menjac i LF mu ih poslao na remont posto nece da zamene ceo menjac :kuku: ). Tako da probaj kod njega za redovan servis sta ce da ti kaze, ako je predvidjen u opste da se radi (mozda je "suvo" kvacilo pa se menja kolicina kao u manuelcu... iskreno nemam pojma sta je na tom DCT).
Odgovori