Druže, ja radim u školi. Ko da se pobuni, nastavnici i učitelji? Pa 95% njih bi išlo na posao besplatno, dan i noć, samo da ne dobiju otkaze. Umesto smanjenja administracije, trpaju nam sve više i niko da zucne. Sindikati nas izdadoše i opet ništa. Nama zimus postavili VD direktora siledžiju, lik ima dosije, kažnjavan za tuče i slično. Niko da zucne! Svako u poslednjih 10 godina je zaposlen preko veze ili je na određeno. To su ljudi u srednjim godinama koji nemaju rezervni plan, ne smeju da izgube posao nikako jer jedva su ga dobili. Oni ne smeju ni da prokomentarišu neki događaj, a kamo li da štrajkuju... Sa ovakvim kadrom prosveta će ići sve niže i niže.Gazu napisao: 28 Maj 2025, 17:10 Kako ja to vidim, beogradski studenti su ipak tad dobro postupili. Bio nam je gorak ukus u ustima to veče, ali nije vlasti dat povod da primeni veće nasilje.
I ako ne planiraš nasilnim putem da smeniš vlast, od 15. marta ni nije moglo da se dobije više nego što je dobijeno.
E sad, to što sad tek pričamo o raspisivanju izbora je nešto drugo. To je trebalo i ranije. A možda i ne, ne znam... Jer mi vidimo situaciju iz naših uglova, a ne iz ugla onog naroda po malim mestima što se informiše preko televizije. Možda je i neophodno ovo obilaženje malih mesta, da bi posle izbori mogli što bolje da prođu.
Ipak, zameram samom narodu, tj. prosvetarima i zaposlenima na univerzitetima, što nisu burnije reagovali na represije sa platama i sl. Čak i one dobronamerne uprave su radile maksimum - žalbe i slično. Ali sami ti zaposleni su trebali da izađu na ulicu sa nekim planom, nešto da blokiraju ili šta već. Ne da ćutiš što ti uzimaju tvoju platu. Ovako smo sad svi u lošijem položaju, a ne mislim da su studenti ovde trebali da misle i na sebe, i na prosvetare, i na profesore sa univerziteta - valjda ovi drugi i sami umeju da brinu o sebi... Ali dobro, to je dakle sve i na moj račun. Ovo je sad tek dobar korak što se najavljuje - blokada ministarstva prosvete. Vlast samo takav jezik razume - ne nekakve žalbe i tako te stvari.
Nadam se da ćemo i pored ovog prelaženja na online nastavu na sve većem broju fakulteta uspeti da se samo prilagodimo novoj situaciji, i da nastavimo sve što smo radili i do sad.
Sent from my Motorola Edge 50 Fusion using Tapatalk
Beograd
Re: Beograd
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
Evo kako je blokada suda u Novom Sadu urodila bar nekim plodom. Postoji jezik koji oni razumeju, a to nisu zvanične žalbe, pritužbe i slično.
Konkretno, zašto nismo u februaru odmah svim otišli ispred ministarstva, i da ne odlazimo dok se ne urazume...
Ali razumem šta kažeš, tako je i na fakultetu. Većina ne bi uradila tako nešto o čemu govorim. Jbg, suviše smo dostojanstveni.
EDIT. Čujem se s dosta kolega koji rade u školi. I ja sam godinu i po u školi radio. Stalno čujem stvari o kojima govoriš. I sad kad su krenuli i ovi protesti, i kad vidiš neko dejstvo - do marta šta je ostvareno, i dalje su mnogi od njih sve samo posmatrali i kao "jao, dokle će ovo trajati". Umesto da barem vide primer, i da se suprotstave svemu tome što pominješ. Zato kažem - krivi smo mi sami. Samo "jao, ne može ništa da se uradi". Naravno, kod njih je novčanik i to sve, ali iako kontrolišu šta će se pojavljivati u medijima, ne mogu da kontrolišu šta će ljudi videti na ulicama. Da SVI zaposleni izađu na raskrsnici (i bez da je blokiraju) sa transparentima protiv takvog direktora, da li bi se moglo to ignorisati? Ali jbg, tako nešto i da probate, okupilo bi se maksimum 5% ljudi. Hajde da ubijemo takvo razmišljanje.
Konkretno, zašto nismo u februaru odmah svim otišli ispred ministarstva, i da ne odlazimo dok se ne urazume...
Ali razumem šta kažeš, tako je i na fakultetu. Većina ne bi uradila tako nešto o čemu govorim. Jbg, suviše smo dostojanstveni.

EDIT. Čujem se s dosta kolega koji rade u školi. I ja sam godinu i po u školi radio. Stalno čujem stvari o kojima govoriš. I sad kad su krenuli i ovi protesti, i kad vidiš neko dejstvo - do marta šta je ostvareno, i dalje su mnogi od njih sve samo posmatrali i kao "jao, dokle će ovo trajati". Umesto da barem vide primer, i da se suprotstave svemu tome što pominješ. Zato kažem - krivi smo mi sami. Samo "jao, ne može ništa da se uradi". Naravno, kod njih je novčanik i to sve, ali iako kontrolišu šta će se pojavljivati u medijima, ne mogu da kontrolišu šta će ljudi videti na ulicama. Da SVI zaposleni izađu na raskrsnici (i bez da je blokiraju) sa transparentima protiv takvog direktora, da li bi se moglo to ignorisati? Ali jbg, tako nešto i da probate, okupilo bi se maksimum 5% ljudi. Hajde da ubijemo takvo razmišljanje.
Zanimjivo je da svi rade u prosveti i svi komuniciraju da je 95% da ne kažem čega, ali oni bas spadaju u ostalih 5%, ma nije nego...isto kao i za državne firme.
Ukratko svaki narod ima vlast kakvu zaslužuje.
Ukratko svaki narod ima vlast kakvu zaslužuje.
- Gazu
Neću ja da kažem za sebe da sam u 5%. Nije mi namera bila o sebi da pričam.
Znači nije njih 95% nego nas 95% nema nameru ništa da menja...ma koliko izjavljivali suprotno.
Iz čega proiziliazi zaključak:
Svaki narod ima vlast kakvu zaslužuje
Iz čega proiziliazi zaključak:
Svaki narod ima vlast kakvu zaslužuje

- Gazu
Samo nisam hteo da ističem sebe kao neku moralnu gromadu, ali slažem se sa tvojim zaključkom. I nadam se da ćemo zaslužiti i bolje.

Ne znam zašto se tema protesta stavlja u temu Beograd,ali evo jednog upravo izlistanog članla u VL.. šaljem skrin šatove po redu , bez cenzure, u nekoliko dijelova... 

Vredni botovi.
- Gazu
I ladno nemaju preča posla nego da botuju i na HR portalu.
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Pa kad su mašinerija. Njih samo "svet" može da zaustavi ili građanski rat. U svakom slučaju Srbiji se loše piše. A gde je ono što još ne znamo...
- zdushan
- Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
- Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4
Koja je poenta ovih gluposti sto postavljas?LAV-LAV napisao:Ne znam zašto se tema protesta stavlja u temu Beograd,ali evo jednog upravo izlistanog članla u VL.. šaljem skrin šatove po redu , bez cenzure, u nekoliko dijelova...
Vec ti je jednom jasno ukazano da se maneš ćorava posla.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Jel ste ispratili frku oko placa u bloku 4?
Jel stvarno zatvaraju ljudima prozore i terase?
Vidim sad na IG da je taj investitor iz ns.
Poznati youtuber debeli drift.
Jel stvarno zatvaraju ljudima prozore i terase?
Vidim sad na IG da je taj investitor iz ns.
Poznati youtuber debeli drift.
Ne bih da ispadne da branim debelog ali koliko sam ispratio ta zgrada koju zatvaraju je nepropisno tu izgradjena plus im je uzurpiran plac koji su uredno kupili izgradnjom puta.
Problem i rešenje treba negde drugo da se traži a ne na gradilištu jer su oni papirološki ispravni i boli ih uvo.
Problem i rešenje treba negde drugo da se traži a ne na gradilištu jer su oni papirološki ispravni i boli ih uvo.
Uvek ima dve strane price. Isto i ovo u kneza milosa, stanari otvorili prozore na strani gde po projektu tih prozora nema i sad kao zazidavaju nas.