Gde kupite sprej u boji auta i lak?
Žena obično zakači nešto sitno na autu, sada retrovizor malo, da li mogu sam da probam da ga sredim tako sa sprejem i lakom?
Farbanje DIY, tehnika farbanja, materijal, itd.
Farbanje DIY, tehnika farbanja, materijal, itd.
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Re: Detailing
Obicno u farbari ili u ovlascenom.
Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
Plasticne lajsne uglavnom mogu da se ispoliraju pastom za poliranje zavisi koliko su ostecene i kakvo je ostecneje.
Auto boja u spreju moze da se kupi u radnjama koje prave boje za automobile, to nije klasicna farbara koje srecemo na svakom cosku, ovo su uglavnom specijalizovane mahom za auto program boja i ostalih stvari, naprave bazu i napune sprej na licu mesta a lak u spreju vec moze da se nadje i u obicnim farbarama koje drze sprejeve i boje, Motip, Dupli Color, Mipa koji su oko 700-800din ima ima i jeftinijih varijanti Happy, Saratoga, Pentico, Beorol i sl. ali njih bih izbegao za nesto na autu plus upitno je i kako bi se slagali sa bazom koju ste naneli.
Generalno sve te boje u spreju dal baza dal lak, su za male delove npr. do velicine retrovizora, sve vece povrsine ipak mora pistoljem da se odrade da bi to i izgledalo i bilo kako treba.
Ovo sam ja koristio i zavrsavaju posao za tako neke sitne stvari

ovaj dupli color ima recimo dobru boju za felne koja se uklapa sa vecinom fabrickih boja felni, zgodno za uspricavanje nekih ostecenja na felnama i ne mora cak ni da se lakira posle.

Auto boja u spreju moze da se kupi u radnjama koje prave boje za automobile, to nije klasicna farbara koje srecemo na svakom cosku, ovo su uglavnom specijalizovane mahom za auto program boja i ostalih stvari, naprave bazu i napune sprej na licu mesta a lak u spreju vec moze da se nadje i u obicnim farbarama koje drze sprejeve i boje, Motip, Dupli Color, Mipa koji su oko 700-800din ima ima i jeftinijih varijanti Happy, Saratoga, Pentico, Beorol i sl. ali njih bih izbegao za nesto na autu plus upitno je i kako bi se slagali sa bazom koju ste naneli.
Generalno sve te boje u spreju dal baza dal lak, su za male delove npr. do velicine retrovizora, sve vece povrsine ipak mora pistoljem da se odrade da bi to i izgledalo i bilo kako treba.
Ovo sam ja koristio i zavrsavaju posao za tako neke sitne stvari

ovaj dupli color ima recimo dobru boju za felne koja se uklapa sa vecinom fabrickih boja felni, zgodno za uspricavanje nekih ostecenja na felnama i ne mora cak ni da se lakira posle.

- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Odes u najblizu auto farbaru sa autom da ti pogledaju boju i naprave sprej a mozes uzeti i malo farbe u flasici da zatačkavaš po potrebi.noob napisao: 01 Jun 2025, 06:21 Gde kupite sprej u boji auta i lak?
Žena obično zakači nešto sitno na autu, sada retrovizor malo, da li mogu sam da probam da ga sredim tako sa sprejem i lakom?
2200 din sam platio farbu i lak.
Jako je bitno da dobro zastitis ostatak auta da ne bi raspršavanjem otislo na druge delove, stakla, itd..

Posle prskanja sprejem mora se ispolirati?
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Ako hoces da bude lepo i da se sto manje primecuje mora smirglanje vodenom p2000 ili p3000 i poliranje...e sad ako ti majstor omasi ton boje onda poliranje ne pomaze mnogo jer ce se razlika primecivati samo ces ubiti one prelaze i maglu od laka.
Hvala za info. Može neki klip kako se smirgla da ne zeznem nešto?
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
U BGu preporuka za farbaru Igor Automotive u Ustaničkoj.
Tapa
Tapa
Ovo je super howTo bilo bi super skupiti takve savete u jedan post ili čak temu howTo. Za sitne zezalice.