Akumulatori
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
Re: Akumulatori
Društvo, gledam akumulatore za motor. Pa od brendova kao opcije vidim Landport i Exide.
Imate li mišljenje o ova dva brenda?
I primećujem da je stari imao startnu snagu 150A. Taj Landport vidim da ima 120A. Možda čak i nezavisno od brenda bolje gledati da ima više startne snage?
Sent from my Motorola Edge 50 Fusion using Tapatalk
Imate li mišljenje o ova dva brenda?
I primećujem da je stari imao startnu snagu 150A. Taj Landport vidim da ima 120A. Možda čak i nezavisno od brenda bolje gledati da ima više startne snage?
Da, to je jako bitna stavka kod parametara akumulatora.
Sa Exidom uvek dobra iskustva, naravno I sa prodavnicom Andreja
Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Lave, ovo sa donošenjem akumulatora na noge radi samo u Beogradu, bar ovaj kod kojih sam kupio. Jednostavno veliko je tržiste da bi imalo ekonomskog smisla da postoji takva usluga, da može par zaposlenih da se bavi time puno radno vreme. Teško da to može tako da bude u manjem mestu.
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
Hvala! Poručen Exide u Andreji, pa ću ga danas preuzeti.
I da, ovaj akumulator koji su oni predložili, i udarna snaga je skoro ista kao kod starog.
I da, ovaj akumulator koji su oni predložili, i udarna snaga je skoro ista kao kod starog.
Da li postoji nacin kako zastititi aku.ako je auto stalno izlozen suncu, postoji li neka zastita za akomulator?
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Postoji izolacija koja ide oko akumulatora (Kadjar to ima) ali nisam siguran koliko to pomaže kad se sve usija na suncu…
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Pomaze kod lomljenja prsta kad treba da se zameni isti. Slaba je to zastita kad upekne zvezda.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Saša
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Akumulatori
Pomogne verovatno malo u kombinaciji sa izolacijom haube, čisto da nemaš ispod haube onaj efekat rerne i isijavanja toplote sa lima direktno na akumulator. Bolje išta nego ništa.
-
- Pridružio se: 12 Sep 2017, 14:29
Zar se akumulator više greje od sunca nego od motora?
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Ljudi, može mala pomoć?
Hoću da zamenim akumulator na Tucsonu jer je u devetoj godini, a i na servisu su ga merili i dobio sam slip na kom piše da je potrebna zamena. On još radi normalno, nisam siguran da li se muči kada vergla ali upali uvek. Inače on nekako tromo vergla od prvog dana...
E sad, u nekoliko konfiguratora sam gledao i svaki kaže da mi treba AGM akumulator, a moj auto nema start stop. Šta da radim?
Uzeo bih možda Toplu jer imam dobra iskustva s njima. U ovlašćenom nisam ni pitao za cenu jer su mi sami rekli u koju radnju da odem i kupim (tu inače i kupujem akumulatore).
Hoću da zamenim akumulator na Tucsonu jer je u devetoj godini, a i na servisu su ga merili i dobio sam slip na kom piše da je potrebna zamena. On još radi normalno, nisam siguran da li se muči kada vergla ali upali uvek. Inače on nekako tromo vergla od prvog dana...
E sad, u nekoliko konfiguratora sam gledao i svaki kaže da mi treba AGM akumulator, a moj auto nema start stop. Šta da radim?
Uzeo bih možda Toplu jer imam dobra iskustva s njima. U ovlašćenom nisam ni pitao za cenu jer su mi sami rekli u koju radnju da odem i kupim (tu inače i kupujem akumulatore).
Pa ako nemaš SS ne vidim razlog kupovine AGM-a.
-
- Pridružio se: 12 Sep 2017, 14:29
Koji akumulator je sada u vozilu?
- Saša
Čika Google kaže da to zaista jeste start-stop baterija, odnosno da je neki hybrid gel i AGM baterije... i da je to originalna Hyu/Kia baterija.... Dakle - trebaće ti zaista neka takva. Čim je izdržala toliko - sigurno nije obična.