2021 Honda Civic
Re: 2021 Honda Civic
Izgleda mi kao prethodnik prethodne generacije.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Misliš kao pretprošla generacija?
Tapa
Tapa
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Eventualno na sedan može da liči. Inače drugi auto skroz.
Jutros se ustalo rano, već u 5:30 sam krenuo do Košutnjaka da napravim krug i neku poštenu fotografiju. Nije mi baš sunce bilo idealno, ali bitno da smo se provozali.
Jutros se ustalo rano, već u 5:30 sam krenuo do Košutnjaka da napravim krug i neku poštenu fotografiju. Nije mi baš sunce bilo idealno, ali bitno da smo se provozali.
Posetite www.garaza.rs !
Eh da je Delta ranije dala vozilo…
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Ne mislim bukvalno već mi izgledom deluje kao da je mogla biti smeštena pre 10ke.pedja napisao:Misliš kao pretprošla generacija?
Tapa
Meni tu sve super. Osim što mora hyb i 40k.
Ne mora toliko para. Siguran sam da na one trenutno oglašene akcijske cene može da se dobije lep dodatni popust i da to na kraju iznosi slično kao ranije zbir subvencije ( dok je postojala) i ranijeg uobičajenog popusta ( koji su tada davali dodatno na subvenciju ).
- Romanticni_Piroman
- Pridružio se: 09 Maj 2019, 22:49
- Garaža: Mazda 3 2.0 Skyactiv-X
Pomesani utisci. Desetka mi je najlepsi Civic do sada, ovaj je malo losiji po pitanju dizajna, ali prihvatljivo. Unutra mi se svidja sto ima vise fizickih tastera nego desetka, onaj ekran na dodir i kako se podesava zvuk je bio totalni promasaj.
Pogon je ista prica kao kod Corolle, sa istim brojevima za snagu, potrosnju i kubikazu. Samo Civic dodaje lazni zvuk preko zvucnika, sto nema smisla jer nema brzine... A najveci downgrade sto vise nema adaptivno vesanje kao desetka. Corolla > Civic sto se ove generacije tice.
Pogon je ista prica kao kod Corolle, sa istim brojevima za snagu, potrosnju i kubikazu. Samo Civic dodaje lazni zvuk preko zvucnika, sto nema smisla jer nema brzine... A najveci downgrade sto vise nema adaptivno vesanje kao desetka. Corolla > Civic sto se ove generacije tice.
Može zvuk biti fejk koliko hoće ( kao što fejk zvukove danas nude mnogi brendovi ), ali, meni je veoma prijatan ( u odnosu na zvuk forisiranog ubrzanja kod hibrida Toyote ili Forda ).
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
Na papiru. U stvarnosti, Civic deluje znatno ubedljivije u vožnji, tiši je, nudi i bolju upravljivost. Pored toga je znatno veći i nudi osetno više mesta u kabini, a sa prtljažnikom Corolla može da se meri jedino u TS verziji. Doduše ja bih jedino TS i birao. Tu su negde sa cenom, ako gledamo 2.0 hibrid kod oba. Zasigurno da i jedan i drugi imaju poneku prednost i poneku manu, u odnosu na konkurenta. Ne treba tako lako suditi, pogotovo ne preko brojki sa papira.Romanticni_Piroman napisao: 31 Maj 2025, 19:55 Pogon je ista prica kao kod Corolle, sa istim brojevima za snagu, potrosnju i kubikazu. Samo Civic dodaje lazni zvuk preko zvucnika, sto nema smisla jer nema brzine... A najveci downgrade sto vise nema adaptivno vesanje kao desetka. Corolla > Civic sto se ove generacije tice.
Posetite www.garaza.rs !
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
Da, zvuk možda jeste fake, ali meni deluje dobro, a i čuje se samo kad nagaziš pun gas, što nemam naviku. Sem danas kad sam malo probao sport mode. Daleko je to od zvuk nekog ozbiljnog sportaka, ali šta da kažemo za i4 M50. Znaš da je struja, a čuješ zvuk motora. No, koga briga Kad ide onako kako ide, sve mu se oprašta.
Posetite www.garaza.rs !
Sve sad ima zvuk fake odavno. Koliko god da je namunjen motor, 70 i neki dB je propis, a to se u kabini ne čuje. Napolju se čuju.
Ko da imaš brzine kad voziš automatik. Dapače, još se razočaraš kad cimne.
Ko da imaš brzine kad voziš automatik. Dapače, još se razočaraš kad cimne.
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
U normalnom režimu vožnje se regularno čuje motor. Doduše dosta prigušeno, ali se čuje, isključivo pod punim gasom. U normalnoj vožnji apsolutno mnikakav zvuk motora se ne može čuti u kabini.
U sport režimu na pun gas se čuje dodatno taj zvuk motora iz zvučnika. Pretpostavljam da je ideja bila da se malo pojača utisak obzirom da je sportski mod. U svakom slučaju, ko je iole svestan šta vozi, ne može i neće očekivati nikakav zvuk trkačkog automobila.
Meni lično ništa od toga nije zasmetalo. Auto tako lepo ide od nule, baš fino ubrzava, linearno i ne posustaje. eCVT simulira tu promenu brzina, ali to se samo čuje, ali ne i oseti. Meni lično se baš svideo kako ide i kako se vozi. Šteta što nisam imao priliku malo duže da se družim sa njim. Sjajan auto. Potrošnja 6.1 litara i pored svih probanja ubrzanja i ne baš preterano vođenja računa oko potrošnje. Jutros od kuće do Delte, 8 ujutru, umerena gužva, tačno 5 litara.
U sport režimu na pun gas se čuje dodatno taj zvuk motora iz zvučnika. Pretpostavljam da je ideja bila da se malo pojača utisak obzirom da je sportski mod. U svakom slučaju, ko je iole svestan šta vozi, ne može i neće očekivati nikakav zvuk trkačkog automobila.
Meni lično ništa od toga nije zasmetalo. Auto tako lepo ide od nule, baš fino ubrzava, linearno i ne posustaje. eCVT simulira tu promenu brzina, ali to se samo čuje, ali ne i oseti. Meni lično se baš svideo kako ide i kako se vozi. Šteta što nisam imao priliku malo duže da se družim sa njim. Sjajan auto. Potrošnja 6.1 litara i pored svih probanja ubrzanja i ne baš preterano vođenja računa oko potrošnje. Jutros od kuće do Delte, 8 ujutru, umerena gužva, tačno 5 litara.
Posetite www.garaza.rs !
eCVT ne simulira ništa, uzupčeno ti sve. Čuje se iz zvučnika fejk šaltanje.
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
Vrlo moguće. Eto i to su onda napravili da se stekne utisak promene brzina. Ne smeta, al nije ni moralo.
Posetite www.garaza.rs !