Servis - Razno

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Re: Servis - Razno

Post od Heineken »

Mislio sam na ovo kada sam napisao "kapljice" na unutrašnjem delu posude iznad nivoa tečnosti
Slika
Skoro isto izgledao kao ovaj primer sa slike
Ja ovo prvi put vidim
Korisnikov avatar
Rolla
Reactions:
Pridružio se: 06 Feb 2018, 15:00

Post od Rolla »

Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Kapljice su normalne. Kondenzuje se vlaga iz antifriza.
Crevo mora biti do neke mere tvrdo, a višak pritiska ispustiće zatvarač posude. Ako ne pravi mehuriće u posudi kada radi motor, trebalo bi da je sve ok.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Kapljice se neretko vidjaju u posudama a tvrdoca creva je relativna, naravno da ne mozes crevo da sastavis kad pritisnes ali ne sme biti tvrdo da jedva pritisnes, mora da ima mekocu.

Vidjao sam ovakve fore "distancera" samo ne znam sta je ovaj hteo da postigne, ne deluje da je felna bila knap i dodirivala klesta pa mu toliko falilo da je distancira ali ne znam koji bi razlog bio
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

Heineken napisao:Jedno pitanje za Vas koji ste bolji sa mehanikom. Da li je normalno da gornje crevo koje ide od hladnjaka bude tvrdo kada se motor zagreje ? Ne ono tvrdo da se ne može stisnuti uopšte ali ne može se sastaviti kada se stisne ako me razumete.
Kada otvorim čep od posude tu ne sme da se oseti da duva napolje ? U posudi se primete kao neke kapljice vode iznad nivoa rashladne, kod mene na mom žabarskom traktoru toga nema, posuda je uredna bez bilo kakvih tragova, kapljica i sličnog.
Sve je to ok.
Crevo koje ide od hladnjaka ako je tvrdo kao kamen onda je problem, tqd zaglavi termostat u zatvorenom položaju i tad kreće temperatura da skače preko polovine ka crvenom. To je danas skoro retkost, jer u većini slučajeva termostati glave u otvorenom položaju, upravo da ne bi došlo do "kuvanja" tj pregrevanja antifriza.
Ako ne diže temperaturu, ventilator se redovno pali kad treba, nivo antifriza u posudi normalan i sama boja antifriza ok, nema brige.

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

Korisnikov avatar
paliic
Reactions:
Pridružio se: 20 Okt 2016, 09:33

Servis - Razno

Post od paliic »

Ortak iz Beča mi šalje slike slupanog jazza, 2023. god sa nešto preko 2kkm.
Od oštećenja koja se ne vide je naveden hladnjak. Na slikama ne izgleda da je bio jak udarac, ali poiskakali su svi jastuci napred. Cena mu je 15000€ (bruto)
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Kad izlete erbegovi dosta toga jos treba menjati. Kod novih kola cesto i celu armaturnu tablu.Mozes je doduse i silikonisati ako odgovara. Pitanje i sta je sve nevidljivo na slikama izlomljeno. Ja sam udario neki stubic, ulubio branik, nije pukao, cak sam ga i vratio nazad. Kada sam ga posle 2 godine odneo na farbanje bilo je izlomljeno gomilu stvari ispod.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Pa da ali tu gomilu stvari ispod niko nikad i ne sredi, sve sto nije vizuelno bitno i funkcionalno realno sto bi dirao sem ako nisi picajzla pa hoces bas sve da bude kako treba.
Korisnikov avatar
paliic
Reactions:

Servis - Razno

Post od paliic »

Nema druge osim zamene nove table. Na sta bi ličilo silikonom zamazati na ovakvom autu
Vidim da je iskočio i airbag za kolena..
Pitanje je da li bi naši iz Delte ovo sve vratili na mesto…
I koliko li iznose ovakve porpavke?!

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Odgledaj kod Mat Armstronga na YT popravku Revuelta hybrida.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Nisu hteli iz Lamba da mu upale auto. :) Moj drugar je inace uzeo Astru pre par godina staru mozda godinu dana, slicna prica kao ta Honda, ispucani airbagovi, mislio bice to lako i jeftino. Na kraju je bas silikonisao tablu, jer ih je tad bilo jako malo ili nije bilo, a cena u originalu je bila astronomska. Zato to ni na Zapadu nece da popravljaju.
OMP napisao: 04 Jun 2025, 23:35 Pa da ali tu gomilu stvari ispod niko nikad i ne sredi, sve sto nije vizuelno bitno i funkcionalno realno sto bi dirao sem ako nisi picajzla pa hoces bas sve da bude kako treba.
Ne sredi, pa onda visi interkuler, pa se od toga pokida crevo, ili se prekinula jedna zica pa sija nesto na tabli ili ne radi kako treba. Sve se to moze tako voziti i poluispravno. Narocito se ne vidi da li su budzeni mozda zatezaci pojaseva, koji su stavljeni od nekog drugog auta jer je jeftinije dosta, itd...
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Pa upalio je. Kad je zamenio ceo sklop baterije. A samoj bateriji ništa nije falilo.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
paliic
Reactions:

Servis - Razno

Post od paliic »

Da, nije tu stvar da li si pizajzla već da li nešto središ da valja ili karabudžiš. Znam da bih ja bankrotirao da sam zanatlija, jer sam što se tehničkih stvari tiče picajzla.
Verujem da bi sređivanje ove Honde koštalo da ne poveruješ

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Zato i nisu isplative ovakve popravke ako hoces da uradis kako treba, ovakva kola ce kupiti neko ko ce resiti samo ovo vidljivo i staviti auto u funkciju pa na oglase, a ako ga radis za sebe nema tu racunice, pojesece dosta i para i vremena i zivaca a pitanje dal ce se sve uraditi kako treba, zato bolje traziti odmah ispavan auto, brza, laksa a vrv i jeftinija prica.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

paliic napisao:Ortak iz Beča mi šalje slike slupanog jazza, 2023. god sa nešto preko 2kkm.
Od oštećenja koja se ne vide je naveden hladnjak. Na slikama ne izgleda da je bio jak udarac, ali poiskakali su svi jastuci napred. Cena mu je 15000€ (bruto) ]
Evo i naše verzije (slična problematika):
http://www.polovniautomobili.com/auto-o ... ybrid-2021

Tapa

Odgovori