Elektronska naplata putarine

Stanje na putevima, registracija, osiguranje i druge informacije
Odgovori
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Re: Elektronska naplata putarine

Post od ftj »

Obavezna je vinjeta i za motoputeve u AT al to ovde kolko vidim nije slucaj tako da samo napred. Svakako na ulazu na motoput stoji znak za vinjetu pa ces znati ako bude trebalo.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Uvek možeš da prođeš kroz Google streetview ako je kratka deonica da vidiš ima li znakova za vinjetu.
Mares
Reactions:
Pridružio se: 13 Avg 2012, 19:44

Post od Mares »

Aha, ne treba mi vinjeta do moje destinacije jer idem "magistralom" ako se tako moze reci za ovu vrstu puta, u sustini na Austria info sajtu sam ovo nasao:

All motor- and expressways in Austria require a toll sticker, but not the provincial and federal roads.

U sustini isao sam X puta kroz AT ali su to bili klasicni autoputevi (preko Madjarske) tako da sam uvek uzimao vinjetu, ovo mi je prvi put da ulazim preko manjeg granicnog prelaza mimo autoputa.
Korisnikov avatar
Piros
Reactions:
Pridružio se: 13 Mar 2012, 18:00

Post od Piros »

Sinovac sa mojim tagom išao preko Hr i Slo. U povratku nije radio tag na deonici Rijeka -Zg.
Meni nešto na HAC-u traži da se kartica "tokenizira" za Istarsku deonicu. Na autoputu BG-ZG normalno radi
Iskreno ne znam šta treba da uradim

Sent from my RMX2170 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Ne radi na.Bina, samo HAC.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

LAV-LAV
Reactions:
Pridružio se: 27 Okt 2019, 10:49

Post od LAV-LAV »

Ako je radio na dionici ZG-BG onda radi i na dionici RI-ZG. Ista je firma (HAC). Uređaj jednostavno nije "ulovio " senzor (pisao sam i tome).

Trebao je malo "mahati" s tim , a u krajnjem slucaju se moze na izlaznoj naplati predati uredaj i kartica i onda oni ručno unesu podatke i skinu novac s ENC uredaja.
LAV-LAV
Reactions:

Post od LAV-LAV »

Ovo za "Bina Istra" bih svima najtoplije i najiskrenije preporučio da izbjegavate dionicu koja ide kroz tunel Učku u oba smjera.

Nestvarne su kolone radi radova, gradilište ogromnih razmjera, česta miniranja, stalni prekidi prometa itd...

ftj
Reactions:

Post od ftj »

Ja sam bio u maju u rovinju, doduse van udarnih prvomajskih termina i jes bila guzva al opet mi se ne bi isplatilo da sam isao preko ljubljane npr. Al zato oni koji su isli u susret su bili u paklu, putovalo se od rovinja do zg 8 sati.
millos
Reactions:
Pridružio se: 25 Avg 2017, 08:07

Post od millos »

Da li Vam na našem T4A portalu za HR stoji da proverite status na HAC portalu? Registrovao sam se na HAC, koliko vidim tamo je prošlo i stoji da je zahtev obrađen a na našem T4A nije "aktivan" kao za CG i MKD? Ili treba da prodje koji dan, ovo sam juče radio?

Sent from my motorola edge 30 ultra using Tapatalk

ftj
Reactions:

Post od ftj »

Treba neko vreme da se sinhronizuje sa t4all portalom. Ako ti na prodaja.hac.hr svetli zelena lampica na pocetnoj strani to je to.
LAV-LAV
Reactions:

Post od LAV-LAV »

ftj napisao:Ja sam bio u maju u rovinju, doduse van udarnih prvomajskih termina i jes bila guzva al opet mi se ne bi isplatilo da sam isao preko ljubljane npr. Al zato oni koji su isli u susret su bili u paklu, putovalo se od rovinja do zg 8 sati.
Ne treba ići preko LJ. Moze se ići "morskom" stranom i opet popeti se da se izađe na Vranju ili jos bolje voziti stalno uz more. Kilometraža do Pule je skoro ista.
A moze se i ići "preko" Učke.

Ali ovo je bio samo moj dobronamjerni savjet, tko voli nek izvoli. Kad se uleti u termin miniranja postoji mogućnost nekoliko sati prženja na suncu.

millos
Reactions:
Pridružio se: 25 Avg 2017, 08:07

Post od millos »

ftj napisao:Treba neko vreme da se sinhronizuje sa t4all portalom. Ako ti na prodaja.hac.hr svetli zelena lampica na pocetnoj strani to je to.
Stoji zeleno ispod HAC. Znači završeno.

Sent from my motorola edge 30 ultra using Tapatalk

LAV-LAV
Reactions:

Post od LAV-LAV »

Uostalom, ta "Bina Istra" ... pa jel normalno da tu cestu plaćaš kao autoput, a ogranicenja su tipa 80 km/h , 90km/h ?!
Ograničenja su opravdano takva jer su dionice nepregledne i u zavojima.

Tako je do Pazina, dalje je nešto bolje, ali to je obična cesta rezervirana za motorna vozila van naseljenog mjesta sa 4 trake koja se ne bi trebala uopće naplaćivati.

Mislim da je istarski ipsilon najskuplja dionica u HR , potpuno neopravdano.
(Naravno , njihov je odgovor da se iz tog novca financira daljnja gradnja i odrzavanje postojeće ceste )

Ovo je moj komentar koji kazem na glas, ne obazirite se na to, jednostavno me to nervira kao korisnika svih autocesta.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Meni je dovoljno da radi do Plitvica (Karlovca), eventualno do Slovenije, dalje ne nameravam da idem... :kezo:

Moraću i ja otići prekonfigurisati svoj tag, ovo sada već postaje zanimljivo. :)
Korisnikov avatar
Piros
Reactions:
Pridružio se: 13 Mar 2012, 18:00

Post od Piros »

LAV-LAV napisao:Ako je radio na dionici ZG-BG onda radi i na dionici RI-ZG. Ista je firma (HAC). Uređaj jednostavno nije "ulovio " senzor (pisao sam i tome).

Trebao je malo "mahati" s tim , a u krajnjem slucaju se moze na izlaznoj naplati predati uredaj i kartica i onda oni ručno unesu podatke i skinu novac s ENC uredaja.
Hvala da znam za drugi put Slika

Sent from my RMX2170 using Tapatalk

Odgovori