Kupovina kajaka
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Re: Kupovina kajaka
Ima u Decathlonu sad isto tako paketa sa veslom i pumpom za slične pare (par hiljada skuplje) pa uporedi. Vidim da ovaj iz Lidla ima neko sedište kad ga koristiš kao kajak. Treba proveriti kakvo je, ako je baš ravno ne vidim mu neku poentu, trebalo bi da te bar malo odigne da bi sedenje bilo koliko toliko prihvatljivo. Ali opet ako dobiješ sedište opet je bolje nego da ga ne dobiješ uopšte, upotrebljivost tek u praksi možeš da vidiš, možda ti i bude značilo.
Meni recimo uopšte nije išlo penjanje na moju 10' dasku kao ni drugim muškarcima slične konstitucije (187cm, težinu da ne pominjem), dok je deci ili nižima/lakšima to lagano. Tako da je za mene daska bila ili da klečim ili da sedim nekako. Ali deci je strava za zezanje, skaču sa nje, vraćaju se, vuku se međusobno...
Još jedna prednost ovog Lidlovog je što dobijaš i dvostrano veslo što je mnogo bolje kad ga koristiš u kajak modu. Samo zbog tog sedišta i vesla je na papiru bolje od Decathlonove ponude. Ali treba pogledati i poneki review, da se vidi kakav je kvalitet, da li vesla i pumpa valjaju ili su đubre... Guglaj "lidl f2 sup board".
Meni recimo uopšte nije išlo penjanje na moju 10' dasku kao ni drugim muškarcima slične konstitucije (187cm, težinu da ne pominjem), dok je deci ili nižima/lakšima to lagano. Tako da je za mene daska bila ili da klečim ili da sedim nekako. Ali deci je strava za zezanje, skaču sa nje, vraćaju se, vuku se međusobno...
Još jedna prednost ovog Lidlovog je što dobijaš i dvostrano veslo što je mnogo bolje kad ga koristiš u kajak modu. Samo zbog tog sedišta i vesla je na papiru bolje od Decathlonove ponude. Ali treba pogledati i poneki review, da se vidi kakav je kvalitet, da li vesla i pumpa valjaju ili su đubre... Guglaj "lidl f2 sup board".
nema šanse da je taj, bio sam juče u grčkom LIDL-u gde su ove evropske cene - 90e je daska za decu, dobar board iz ove ozbiljne kategorije (konkretno mistral, nisam video F2) je oko 300e, kao i uvek. na to možda bidne sniženje ali ne mora da znači.ljuba napisao: 03 Jun 2025, 08:11 Strasno, bas sam ga video pre 2 nedelje u Francuskom lidlu za 90 eur i pomislio kako nije skup![]()
Evo u mom lokalnom Lidlu 120 eur nesto

Sent from my SM-S906B using Tapatalk

Bezobrazni jeftiniji je online… Sa dzabe isporukom 110 eur. Nije jeftiniji, nema pumpu 
https://www.lidl.nl/p/crivit-opblaasbaa ... p100388784
https://www.lidl.nl/p/crivit-opblaasbaa ... /p80000918
F2 200 eur
https://www.lidl.nl/p/f2-sup-board-allr ... p100375185

https://www.lidl.nl/p/crivit-opblaasbaa ... p100388784
https://www.lidl.nl/p/crivit-opblaasbaa ... /p80000918
F2 200 eur
https://www.lidl.nl/p/f2-sup-board-allr ... p100375185
Taj je 15k kod nas ali bez pumpe.ljuba napisao:Evo u mom lokalnom Lidlu 120 eur nesto
Ja verovatno uzimam ovaj skuplji.
Iskreno receno ne vidim razliku izmedju jeftinijeg i skupljeg. Posebno ako ga koristis 15 dana godisnje... Stabilniji je malo, verovatno malo izdrzljiviji - sto i nije neka prednost. Verovatno ima ozbiljnih razlika ali ih ja ne vidim.
- grujicd
Ta razlika je samo prividno mala. 15cm duži. Međutim i širi je i osetno deblji (15 vs 12cm). To sve deluje kao male razlike. Ali zapremina je kad izmnožiš sve tri vrednosti * , pa tu razlika bude dosta značajnija. 403 litre prema 289 litara. Tako da ima 40% veću plovnost i težinu koju može da nosi! A ne bi se reklo kad gledaš da je svaka dimenzija samo po malo veća.
* zapremina naravno nije da se izmnože ove tri dimenzije jer nije kvadar, ali pošto su istog oblika relativni odnos zapremine bi trebao da bude manje više takav kao da je kvadar.
Zato se sa porastom daske za stopu (česta tako rastu od modela do modela) osetno i neproporcionalno menja nosivost.
Edit: da navedem i mane veće daske - veći ranac, pa ga je nešto teže spakovati u gepek ako je već nakrcan za more, nešto je i teži pa ga je teže nositi do mora. Ali ovo su margnialne razlike.
Negde sam pročitao da je manja daska stabilnija za decu jer ova veća više pluta iznad površine kad je mala težina opterećuje. Zato sam na kraju i uzeo 10' umesto 11' dasku. Ali mislim da sam se zajebao - em deca rastu, em ih obično bude više od jednog na dasci, em je njima stabilnost daleko manji problem od nas velikih, niže im je težište, masa, njima to ništa ne smeta. Za utehu, drugar slične konstitucije kao ja je uzeo veću dasku i opet nije uspevao da se održi na njoj.
* zapremina naravno nije da se izmnože ove tri dimenzije jer nije kvadar, ali pošto su istog oblika relativni odnos zapremine bi trebao da bude manje više takav kao da je kvadar.
Zato se sa porastom daske za stopu (česta tako rastu od modela do modela) osetno i neproporcionalno menja nosivost.
Edit: da navedem i mane veće daske - veći ranac, pa ga je nešto teže spakovati u gepek ako je već nakrcan za more, nešto je i teži pa ga je teže nositi do mora. Ali ovo su margnialne razlike.
Negde sam pročitao da je manja daska stabilnija za decu jer ova veća više pluta iznad površine kad je mala težina opterećuje. Zato sam na kraju i uzeo 10' umesto 11' dasku. Ali mislim da sam se zajebao - em deca rastu, em ih obično bude više od jednog na dasci, em je njima stabilnost daleko manji problem od nas velikih, niže im je težište, masa, njima to ništa ne smeta. Za utehu, drugar slične konstitucije kao ja je uzeo veću dasku i opet nije uspevao da se održi na njoj.
Meni se sve svede da sup koristim samo par puta godisnje, i uglavnom kao platformu za suncanje ili kao kajak i sl. Kupio sam isto kracu i plicu verziju sa malom nosivoscu. Pa opet imam problema samo sa ekstremnom upotrebom - kada nas je dvoje na supu a ja nisam mali
. Naravno sve moze bolje i nije lako videti sta ti zaista treba. Plus manji se mnogo lakse napumpa
Iskreno najveci problem na plazi mi je izvaditi ga iz prtljaznika, napumpati, posle manevrisati po plazi izmedju ljudi sa njim, onda se gnjaviti kako ga osusiti - i po mogucstvu oprati slatkom vodom, pa posle pakovanje. Bas je smorno
Imali smo i kombincija da imamo smestaj blizu plaze, onda je sve lakse, ali nekako ne cesto...

- grujicd
Ja najviše zbog toga a pogotovo zbog kajaka gledam da je smeštaj do obale. I tad ga naduvaš na početku letovanja i to je to, nema dnevne zajebancije. Sa druge strane, pre tih "plovila" smo češće menjali plaže, sad se zakucamo na toj koja nam je kod smeštaja.
Kolko je realno da nadjes smestaj kod dobre plaze. Plus za neke normalne pare
A da ne pricam sto se moji smore posle 1 dana i zele da idu negde drugde gde god 

Ja letujem u zalivu na 20m od vode, mirno i izolovano mesto sa vrlo malo talasa. Za sup idealno.